Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• obscured by clouds
  • leanabelle
  • iron
  • hrvojeduu
  • supertovar
  • Rissien
  • monotag
  • dabiggie
  • fatossi
  • Dalmit
  • alexiaco2
  • neo091
  • jose34
  • majstor79
  • bubi
  • leri
  • icanic
  • iPekica
  • drZagorec
  • ssapa

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
UILabel u toolbar
  • ako netko može pomoć! htio bi stavit običan tekst u toolbar i probao sam ovako:

UILabel label=[[UILabel alloc]init]; label.text=@"datum"; UIBarButtonItem *datum=[[UIBarButtonItem alloc]initWithCustomView:(UIView)label]; UIBarButtonItem *infoButton = [[UIBarButtonItem alloc] initWithBarButtonSystemItem:UIBarButtonSystemItemRefresh target:nil action:nil]; [toolbar setItems:[NSArray arrayWithObjects:infoButton,datum,nil]]; [self.navigationController.view addSubview:toolbar]; [[self tableView] reloadData];

refreshbutton se pojavljuje,UILabel mi se ne pojavljuje! ima li netko možda ideju u cemu je problem ili možda prijedlog da napravim drukčije?

Post edited by tmilovan at 2010-11-28 10:47:33
    iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • 14 Komentara sorted by
  • dakle, htio bi da mi toolbar bude sličan kao u aplikaciji mail...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Imas 2 greske na koje te je kompajler vjerojatno upozorio. Fali ti * kod inicijalizacije labela i kod castanja istog tog labela pri dodavanju u custom UIBarButtonItem.

Kad to dvoje rijesis, kompajlirat ce se bez greske, ali label se jos uvijek nece vidjet jer nema definiran frame, tako da je njegov frame (0, 0, 0, 0). Imas dva rjesenja. Prvo je da umjesto init labela stavis initWithFrame i definiras mu fiksnu velicinu, a drugo da nakon sto mu postavis tekst pozoves sizeToFit (naravno, ako ce se tekst mijenjat, to moras svaki put napravit). I to je to, onda samo moras customizirat label tako da maknes pozadinsku boju, dodas mu neku sjenu i sredis velicinu il sta vec oces dobit...

UILabel *label = [[UILabel alloc] init]; label.text = @"datum"; [label sizeToFit]; label.backgroundColor = [UIColor clearColor]; label.textColor = [UIColor whiteColor]; label.shadowColor = [UIColor darkGrayColor]; label.shadowOffset = CGSizeMake(0, -1); UIBarButtonItem *datum = [[UIBarButtonItem alloc] initWithCustomView:(UIView *)label]; UIBarButtonItem *infoButton = [[UIBarButtonItem alloc] initWithBarButtonSystemItem:UIBarButtonSystemItemRefresh target:nil action:nil]; [toolbar setItems:[NSArray arrayWithObjects:infoButton, datum, nil]]; [self.navigationController.view addSubview:toolbar]; [[self tableView] reloadData];

• probat ću ovo izmjenit..iako mi kompajler nije javljao nikakvu grešku..probat ću pa javim

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Zapravo ako zelis dobit izgled toolbara kao u Mail appu, onda bi mozda bilo jednostavnije izracunat koliko najvise sirine trebas za taj label i postavit mu frame na pocetku i stavit label.textAlignment = UITextAlignmentCenter, pa dodat iteme u toolbar ovim redom:

[toolbar setItems:[NSArray arrayWithObjects:reloadButton, razmak, datum, razmak, newButton, nil]];

...gdje je newButton naravno UIBarButtonSystemItemCompose, a razmak UIBarButtonSystemItemFlexibleSpace.

• sad je dobro! :=)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • bsevo said: iako mi kompajler nije javljao nikakvu grešku

Nemoguce, ako je to taj kod koji si pastao. Al nebitno. Napravi to sto sam ti napisao i radit ce tocno ko u Mail appu :)

• ma krivo sam paste-o..bila je * u kodu al bitno da je sad ok

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • da ne radim novi topic..pa da odma tu pitam...kak da napravim da mi se tableview automatski resize-a između navigationbar-a i toolbar-a?

dal da se poigram s frame, bounds ili nešto drugo..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • napisat ću što detaljnije.. imam jednu klasu koja nasljeđuje uitableviewcontroller i zove se tabla! u appdelegate stavim - (BOOL)application:(UIApplication *)application didFinishLaunchingWithOptions:(NSDictionary *)launchOptions{
    UINavigationController *navController=[[UINavigationController alloc]init]; tabla *tablica=[[tabla alloc]initWithStyle:UITableViewStyleGrouped]; tablica.title=@"SmBuS"; navController.navigationBar.barStyle=UIBarStyleBlack; [navController pushViewController:tablica animated:NO]; [window addSubview:navController.view]; [self.window makeKeyAndVisible];

return YES; }

a kod implementacije klase tabla imam: - (void)viewDidLoad { [super viewDidLoad]; toolbar = [[UIToolbar alloc] init]; toolbar.barStyle = UIBarStyleBlack; [toolbar sizeToFit]; CGFloat toolbarHeight = [toolbar frame].size.height; CGRect rootViewBounds = self.parentViewController.view.bounds; CGFloat rootViewHeight = CGRectGetHeight(rootViewBounds); CGFloat rootViewWidth = CGRectGetWidth(rootViewBounds); CGRect rectArea = CGRectMake(0, rootViewHeight - toolbarHeight, rootViewWidth, toolbarHeight); [toolbar setFrame:rectArea]; CGRect frame;frame.origin=[toolbar frame].origin; frame.size.height=[toolbar frame].size.height; frame.size.width=[toolbar frame].size.width-60; UILabel *label = [[UILabel alloc] initWithFrame:frame]; label.text = @"last update 1.1.2011."; label.textAlignment=UITextAlignmentCenter; label.backgroundColor = [UIColor clearColor]; label.textColor = [UIColor whiteColor]; label.shadowColor = [UIColor darkGrayColor]; label.shadowOffset = CGSizeMake(0, -1); UIBarButtonItem *datum = [[UIBarButtonItem alloc] initWithCustomView:(UIView *)label]; UIBarButtonItem *refreshButton = [[UIBarButtonItem alloc] initWithBarButtonSystemItem:UIBarButtonSystemItemRefresh target:nil action:nil]; UIBarButtonItem *infoButton = [[UIBarButtonItem alloc] initWithCustomView:[UIButton buttonWithType:UIButtonTypeInfoLight]]; UIBarButtonItem *spaceButton = [[UIBarButtonItem alloc] initWithBarButtonSystemItem:UIBarButtonSystemItemFlexibleSpace target:nil action:nil]; [toolbar setItems:[NSArray arrayWithObjects:refreshButton,spaceButton,datum,spaceButton,infoButton,nil]]; [self.navigationController.view addSubview:toolbar];

[[self tableView] reloadData];

// Uncomment the following line to display an Edit button in the navigation bar for this view controller.
    // self.navigationItem.rightBarButtonItem = self.editButtonItem;

}

i problem mi je u tome što kad scrollam table skroz do dole ostane mi jedna cell iza toolbara! kak da resize-am tableview točno između toolbara i navigationbara?

Post edited by bsevo at 2010-11-28 13:10:17
    iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Ajme sto ti je ovaj kod nepotrebno zakompliciran...

Imas ekran koji je fiksne visine, navigationbar koji je fiksne visine i toolbar koji je fiksne visine. Jedino sto bi se moglo promijenit je status bar. Dakle:

CGRect statusFrame = [[UIApplication sharedApplication] statusBarFrame]; tablica.frame = CGRectMake(0, 0, 320, 392 - statusFrame.height); tablica.autoresizingMask = UIViewAutoresizingFlexibleHeight;

Edit: ovaj code tag u novoj verziji foruma je katastrofa -.-

Post edited by ficho at 2010-11-28 13:34:20
  • fakat je code tak malo zmrdan :)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Fakat, koristite rade pastebin i neki syntax highlighting koji vam odgovara, ovo je stvarno glupo.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • jedino mi ovo uspjeva: UIView *footer = [[[UIView alloc] initWithFrame:CGRectMake(0, 0, 1, 45)] autorelease]; footer.backgroundColor = [UIColor clearColor]; self.tableView.tableFooterView = footer;

to će bit dok ne nađem drugo rješenje...baš sam gledo i na stanford predavanjima i lik veli da bi navigationcontroller trebao ovaj tableview(tj. cijeli viewcontroller koji je top na stacku) resize-at između toolbara i navigationbara

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • dost toga sam maknuo i sada je ok! :)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi