Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• grgamajstor
  • panda
  • elviszd
  • struja
  • Carp
  • ecvis17
  • asafa972
  • rise
  • mitch
  • Dottore
  • Life_10
  • emmichaelis
  • iKenzo
  • Zafarano
  • smugl3r
  • Dariobo
  • ford
  • monty_pirate
  • JustBlaze
  • mackkris

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Applemanija.hr
  • ne znam dali netko već ima saznanja o još jednom nadolazećem domaćem site-u...

applemanija.hr

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • 33 Komentara sorted by
  • U Bookmarksima je pa cemo vidjeti ali ne ocekujem previse. Jednostavno mislim da prenosenje i prevodjenje vijesti sa ostalih portala nema smisla. Ako nekoga zanimaju takvi clanci sigurno ima hrpu feedova i vise puta dnevno posjecuje razne portale kako bi procitao novosti i cemu onda da ih cita jos jednom dan poslije na hrvatskom? Ne znam, vidjet cemo za koji tjedan.

• Ja se nadam da bude i pokoja recenzija i osobni osvrt na neke teme i razmišljanja...

Jer kao što je rečeno već dosta Apple related RSSova pratim(o) pa je nepotrebno još jedan sa prevedenim sadržajem :)

Ali ajmo im dati šansu pa nas možda iznenade :)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Pozdrav svima, ja sam Matija s Applemanije.. And I'm not an alcoholic :)

Prvo, lijepo da ste nas primijetili i hvala na pohvalama, ali i kritikama. Nisam se javljao ranije jer sam htio da skupimo određeni broj postova (sve ono što je bilo prije 1.12. je više bio "dummy" tekst") da već i sami možete dobiti dojam u kojem smjeru ćemo ići.

A taj smjer je pružiti još nešto zanimljivo na hr webu. Kako mi to vidimo, Mackorisnik je odličan community s (ipak ne više tako čestim) vijestima.. i to nam je zakon i ne pada nam na pamet raditi neki svoj community. Jabučnjak npr ima odlične recenzije hardvera i kompleksnijih aplikacija (mi vj nećemo nikad napraviti recenziju AutoCAD-a).

I gledajući to nam se čini da ima prostora za još nešto, a to je prvenstveno fokus na softver, i iOS i Mac.. znači puno kratkih prikaza i recenzija novog, zanimljivog i korisnog softvera.. od igrica, productivity alata, browser ekstenzija, svega.. a uz to i neke važne ili zanimljive vijesti iz apple svijeta.. Naravno da nije poanta samo prenositi vijesti sa stranih portala (nije niti baš zabavno) ali na koncu i ne prate baš svi po 10 apple feedova i zato ćemo pokušati prenijeti neke zanimljive stvari..

Kao što smo i napisali na samom sajtu, nismo web dizajneri pa sajt je kakav je (najbolje što smo uspjeli modifikacijom wp teme).. svi konkretni prijedlozi za unapređenje su dobrodošli! Isto tako, rado bi napomenuo da kao što vidite na sajtu nema oglasa i nije nam ideja "ajmo prenosit hrpu vijesti dnevno, stavit 20 bannera i udri".. već nam je ideja na jedan ležeran i kvalitetan (trudimo se) način davati prikaze softvera i neke zanimljive vijesti..

Nadamo se da će vam biti zanimljivo čitati nas i da ćemo vam otkriti neke korisne aplikacije za koje možda i niste znali! Sve konstruktivne kritike (i za dizajn i za sadržaj) su itekako dobrodošle, dapače, jedva ih čekamo čuti, tako da udri narode :)

• Lookz good :). Bravo.

Admin
  • Uvijek pozitivni :)

Admin
  • Pa zašto ne! Samo da dečkima ne dosadi pisanje novosti i vijesti, ali za posjetit i pročitat - vrlo rado!

• Da, ionako nam u .hr treba site koji će pratiti novosti, obzirom da ni MK ni Jabucnjak to nisu :).

Ja mu se unaprijed veselim i nadam da neće razočarati :).

Admin
  • Nemam nista protiv njih i pratit ću portal, ali ne znam čemu novi sajt. Po meni je bolje angažirat se za pisanje članaka na ovim već postojećima.

Jedino šta bi eventualno volio da se napravi je odvojen sajt i forum za iOS gadgeteriju, a da se MacKorisnik i Jabučnjak bave uglavnom Mac vezanim temama kako bi se na njima profiltrirao sadržaj. To je jedna ideja koja mi prolazi kroz glavu već dulje vrijeme, ali ne želim se angažirat oko toga jer nisam iOS korisnik :)

Games dont make people violent, lag does.
  • Uu jedva čekam. Baš se veselim sajtu :) nadam se da će dizajn biti super.

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • Kao sto imaju naslov jednog clanka...

Tresla se brda, rodio se...

nhf :)

Post edited by ficho at 2010-12-01 14:34:52
  • Nije lose definitvno! Sto bi se reklo keep up the good work!

• Ja mislim da u svakom slučaju neće biti razočaranje. Osobno sam vrlo dobar prijatelj sa dvojicom koji drže site, i dečki znaju o čemu pričaju. :D A i imaju iskustva općenito što se tiče pisanja članaka. U svakom slučaju očekujte barem 2-3 svježe vijesti dnevno na stranici, bilo to recenziranje nekih aplikacija ili sam pogled u novosti u Apple svijetu.

• Eto site je officially otvoren! :)

• nhf, al na tom sajtu pise sve ono sto ja vec znam :D al svaka cast na trudu.

Jedan potpis.
  • ilood said: al na tom sajtu pise sve ono sto ja vec znam

evo sad ce decki srediti dopisnika iz cupertina pa davati informacije prije engadgeta i gizmoda!

• Sviđa mi se! Jednostavno i sve na jednom mjestu! Svaka čast, samo naprijed! :)

• Spremljena u bookmarkse. Svaka ovakva stranica, dali o Apple proizvodima ili nečime što ima veze s njima je dobrodošla, no osobno meni (što se dizajna tiće) nije mi privlačna i to me nibe vuklo natrag, no sada moram provjeriti zbog čega ću se vraćati, a to je tekst, članci, odnosno sadržaj.

bilo kako bilo, dečkima prst gore, sretno i nadamo se da će biti još ovakvih ideja i projekta.

• Baš gledam blog i dosta ste se stavili oko pisanja članaka.. svaka čast i nije loše uopće. Pošto ne pratim nikakve feedove ni strane portale ovo bi mi moglo biti zgodno.

Ali ipak se pobajte nekako "monetizirat" jer će vam ovako besplatno dosadit svaki dan 2 sata pisat članke :D Ne morate "načičkat" reklame, ali 2 - 3 manje, ukusne i vezane uz sadržaj su ok!

Sretno svakako!

• Meni se sajt sve više sviđa, thumbs up :)

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • Pošten odgovor @duk :)

Sretno vam bilo!

Games dont make people violent, lag does.
  • Moram priznati da nisam puno očekivao od sajta, ali mi se bas sviđa način na koji pišete i izbor sadržaja. Vjeroatno će te mi postati jedan od dnevnih linkova :)

Samo nastavite tako

• ja, nakon kritike, moram dat pohvalu..kod vas sam prvo procitao za mene najsretniju vijest da su objavljeni datumi prodaje iPhonea u Vipu :D

Jedan potpis.
  • Pejo said: no osobno meni (što se dizajna tiće) nije mi privlačna i to me nibe vuklo natrag, no sada moram provjeriti zbog čega ću se vraćati, a to je tekst, članci, odnosno sadržaj.

ja ostajem kod svog da mi dizajn nije nešto, no kao što sam napisao gore važan mi je sadržaj, tekst, članci itd. i to mi se sviđa, članci su OK, tako da ću se vraćati i čitati. Na kraju krajeva, danas nema "ružnog" dizajna, jer su sve stranice slične, ima manje ili više ljepih stranica, no ono što je bitno i zbog čega se posjetitelji vraćaju je sadržaj, a njime sam (za sada) zadovoljan.

Samo tako dalje.

Post edited by Pejo at 2010-12-10 07:43:58
  • hvala svima na podršci.. potrudit ćemo se to opravdat to!

@brunno.classe naravno da ćemo u nekom trenutku se potrudit to i "monetizirat", ali sam samo htio napomenut nam nije ideja "get rich quick" :) a kada i ako budemo nešto stavljali ćemo se izrazito potruditi da bude što nenametljivije

@pejo: prihvaćamo za dizajn.. ali, da li si možda na windowsima? na windowsima je sajt nešto ružniji stvarno, background boja je jako blijeda (zna netko zašto bi to moglo biti?), font je nešto drugačiji itd..

• duk said: zna netko zašto bi to moglo biti?

To su windowsi :)))

Admin
  • @duk nedaj Bože! Kod mene win ne postoji, samo Mac i iOS. :))

Ma gle', nije site ružan, ne brinu, često sam tamo i super su vam članci, no ima jako puno templatea za WP, pa sam mislio da je ovaj mozda malo, ne znam, pre-jednostavan.

No s obzirom da ste site prvo morali napuniti člancima, odabrali ste OK temu, jer bi onako site bio sa puno opcija, a prazan.

Dizajn i izgled će doći s vremenom, kada se malo uhodate, ne brini, a vi se kao i do sada fokusirajte na sadržaj, to vam vraća čitatelje i to je vrijednost stranice. ;)

• @pejo: razumijem što misliš.. jednostavnost je u principu i namjerna, jer želimo više ići u smjeru bloga, a ne u smjeru portala..

Ali "content is king", i dok se nitko ne žali na to, mi sretni! :) a dizajn ćemo sigurno s vremenom usavršavat..

• jako pristojan portal/blog! posto kako kazes niste neki web maheri, mislim da ste se posteno odlucili za nesto uredno i jednostavno, i to je pun pogodak! vidi se trud i to je super! nadam se da vas nece pustiti! :)

• malo ste mi ste uspavali :)

• je je, to sam baš i ja primjetio - nije bilo materijala zadnjih tjedan dana..

• a bili smo prošli tjedan odsutni, zaposleni, zdravstveni problemi.. vraćamo se u ritam od danas, bez brige ;)

• meni je stranica grafički bezveze, kao neki iWeb ili tako nešto

MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB