Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• t_i_n_a
  • fulek
  • Andy_Boy
  • Ozi50
  • elvisinjo
  • AndyBoy
  • PeroZ
  • LC120black
  • siiNke
  • TomoV
  • 000000000
  • bope
  • GoldenBrown
  • leanabelle
  • Nessie
  • Life_10
  • edifreak
  • dule
  • baka
  • aktion

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • App za besplatne razgovore između iPhone korisnika. Nešto slično kao Skype ali dosta jednostavnije s obzirom da nije potreban login. Navodno funkcionira vrlo dobro (osobno nisam još isprobao), nema reklama i sve je besplatno (osim data prometa naravno). Evo jedan kratak review TechCruncha.

App store link

param name="movie" value="embed src="

Post edited by Dottore at 2010-12-03 07:51:52
     iMac | iPad | iPhone
  • vidjet ćemo na kraju mjeseca u čemu je kvaka haha, kidding :)

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • prestao sam koristiti app, ali opčenito mogu reči da mi je bezveze nonstop gasiti bilo koji app. Pogotovo ako znam da se može napraviti tako da i ne guta toliko baterije i svega kada radi u pozadini :)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Hehe...šta se dogodi kad se ljudi naviknu na puste RAMe u novom IP4 (a i 3GS) :) Ja sam na 3G pa nije problem izgasit :D

• Dva puta stisneš Home tipku da ti otvori multitaskig bar, i onda držiš ikonu Vibera sekundu da se pocne trest i tad budeš vidio crveni x prvi vrhu da ju makneš iz aktivnog rada.

• A mislim da je sad ode doslo do nesporazuma. Ficho pod 'gasenje da ne radi u pozadini' misli na to da se aplikacija nekako odlogira sa servera pa da budes nedostupan. No to nije smisao ove aplikacije jer ona upravo daje da uz sto manje muke budes dostupan uvik (ona zapravo imitira phone app, no preko VOIP). A sto se tice trosenja baterije, ako ga maknemo sa liste nedavno pokrenutih app, onda ide sve preko push notifikacija, a to bi trebalo smanjit na najmanju mogucu mjeru trosenje. Da opet citiram sa njihove stranice: "The cool thing about Viber is that, even if the app is closed and not even running in the background, you can still receive calls through the service. The user is sent a push notification via Apple’s servers, a ring is generated, and as soon as the user clicks “Answer” on the notification, the app is launched and a connection is made in mere seconds."

Post edited by gorila11 at 2010-12-07 10:19:17
  • zipce said: Predlažem da se ovdje objavi kada sve profunkcionira.

Što se toga tiče, mirno spavaj, @Dottore ne promakne ništa :)

MacMini : iPad : iPhone
  • Koristim ga jos od jucer i radi odlicno.

• ali guta bateriju.... samo tako... radi ok na 3G/wifi, ali baterija se na očigled ruši

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Upravo isprobao s kolegom i odusevljeni smo :) Ovo bi mi komotno moglo zamijenit Phone app u docku. Samo me zanima koji je catch...

• Koristim od jucer i sve savrseno funkcionira, a nisam primjetio ni da se baterija trosi vise nego prije.

• ja probao i cini mi se da zahtjeva vise data prometa od skype calla.

na istoj vezi Viber štekao dok je skype radio normalno... hm...

• Ma mwni isto prekida i kasni zvuk itd.

• Isprobano! Zvuk 8/10! A to da je besplatno: neprocjenjivo! :) Ipak je to prva verzija, biti će poboljšanja... I da, u čemu je kvaka? Nije da ne mogu spavati od toga, ali čisto informativno?

• ne kužim kakva kvaka?

pa to je isti VOIP poziv ko na skypu samo što povezuje korisnike preko broja umjesto usernama....

Iskreno ne vidim zašto bi uz aktivan skype trebao i ovo imati uključeno :) ali to sam smao ja i slobodno me probate razuzvjeriti ;)

• Meh, ja otiso spavat sinoc s 33 % baterije, probudio se nakon 6 sati i iPhone mrtav. Odma sam uninstalirao to smece. 33% mi inace traje preko 20 sati koristenja i to sa skypeom u pozadini.

• Pa sto ficho ne bih izgasio app, da ne radi u pozadini, vec da ti dodje push notification, jer: "The cool thing about Viber is that, even if the app is closed and not even running in the background, you can still receive calls through the service. The user is sent a push notification via Apple’s servers, a ring is generated, and as soon as the user clicks “Answer” on the notification, the app is launched and a connection is made in mere seconds."

• iKenzo said: I da, u čemu je kvaka? Nije da ne mogu spavati od toga, ali čisto informativno?

Vjerojatno žele skupiti prvo što više korisnika ovako kada je sve besplatno a onda ponuditi za plaćanje razgovore prema ostalim brojevima tj. prema onima koji nemaju app.

 iMac | iPad | iPhone
  • Zasto kada udjem u viber i stisnem na neki broj u recent ili imeniku on mi ga zove ali ne preko vibera? Tek kada otvorim kontakt onda ima opcija free call.

• Ima već neka računica kolko se cca megabajta potroši u recimo minutu razgovora? :D

• evo sad cu isprobat da vidim valja li to :)

meni je ok app :) bas sam zadovoljan! samo kad bi jos vise mojih frendova imalo iphone i 3g data plan :D

Post edited by Phantom_Lord at 2010-12-05 11:12:03
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • sta ne radi i tango istu stvar? iskreno, ne koristim ga bas nesto, ali kad sam ga koristio, pristojno je radio, a i podrzava neke druge platforme!

• U prvom trenutku sam bio oduševljen. Prvi poziv uspio. Nakon toga ponekad radi ponekad ne (i na wifi-u i na 3G-u). Da, noću guta barteriju k'o lud. Preko dana baš i ne toliko??? Nadam se da će se u slijedećim verzijama to riješiti jer inače nema nikakvog smisla. Ideja je genijalna ... pokazuje pravac kuda to sve ide... (iPh4 v.4.2.1)

• Pa šta ga ne pogasite, da ne radi u pozadini. I neće trošit ništa. Isproba sam javljanje kad dođe push notifikacija, i prošlo mi je sve u najboljem redu.

• Kako ga ugasiti da ne radi u pozadini? (iPh4 4.2.1) cc: Darko Kontin / gorila11

• VoIP appovi se ne mogu ugasit, jedini nacin je da se logoutas iz njih ili da ih totalno maknes. Iako mi nije bas potpuno jasno jel je il nije to VoIP app na kraju... O_o tj. jel koristi VoIP u pozadini ili radi samo na push notifikacije... Idem bas pogledat.

Edit: kao sto sam i mislio, VoIP pozadinski app s ocito jako lose optimiziranim pozadinskim radom. Oni koji imaju starije uredaje mogu bit sretni jer push ne moze toliko baterije popit da ga ***** :)

Post edited by ficho at 2010-12-06 18:50:04
  • zipce said: Kako ga ugasiti da ne radi u pozadini?

Nikako, jedino da ga uninstaliras. VoIP appovi se sami automatski pokrecu u pozadini ako su ulogirani, a Viber nema opciju za logout.

• ficho said: Nikako, jedino da ga uninstaliras. VoIP appovi se sami automatski pokrecu u pozadini ako su ulogirani, a Viber nema opciju za logout.

ček ček, ako imam instalirani viber i ako ga maknem maknem sa liste pokrenutih programa kao što je rekao Kontin on i dalje radi???

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Da... bio upaljen ili maknut sa liste ljudi te mogu dobit preko njega i aktivirati ga. Tak da si uvijek viber dostupan :)

• rak21 said: ček ček, ako imam instalirani viber i ako ga maknem maknem sa liste pokrenutih programa kao što je rekao Kontin on i dalje radi???

Ne, bar ne par sekundi dok se opet ne pokrene :) To je jednostavno nacin na koji VoIP appovi rade, a Viber je poprilicno lose napravljen sto se toga tice jer ti ne da nikakav izbor. Stvarno steta jer je inace app odlican.

• Darko Kontin said: Da... bio upaljen ili maknut sa liste ljudi te mogu dobit preko njega i aktivirati ga. Tak da si uvijek viber dostupan :)

Jasno mi je da sam dostupan ali samo ako sam mu dopustio push notifications jel tako?

ficho said: Ne, bar ne par sekundi dok se opet ne pokrene :-) To je jednostavno nacin na koji VoIP appovi rade

Meni se ne pali sam od sebe kad ga maknem s liste pokrenutih aplikacija (osim naravno u slučaju dolaznog poziva).. Nisam te baš razumio kad si rekao da si ga maknio sa fona jer troši bateriju.. Ja ga upalim samo kad mi treba i nakon razgovora ga izgasim sa open liste..

Post edited by rak21 at 2010-12-07 04:59:11
  • Samo zato sto nije u recently used app listi, ne znaci da nije upaljen.

• ficho said: Samo zato sto nije u recently used app listi, ne znaci da nije upaljen.

Možeš li mi ovo pojasniti malo?? Kako je moguće da aplikacija radi ako nije na listi? Zar i skype koristi bateriju ako nije upaljen?

Znači da neka aplikacija samom instalacijom troši resurse i bateriju iako nije upaljena; niš mi nije jasno sad..

Post edited by rak21 at 2010-12-07 06:35:00
  • Nisam isprobavao ako joj maknem prava za push notifikacije jer su mi one po defaultu sve ukljućene. Ali u pravilu onda ti niti dolazni pozivi ne bi trebali dolaziti ako ih makneš. Ali kažem... nije mi neko riješenje svako malo gaiti, paliti app, micat pravo na push i sl.

Skype mi je tu bolji... kada radi radi, a kada se ugasi ne radi :) simple as that :)

• VoIP aplikacije imaju timer koji ih svakih X sekundi pokrece radi komuniciranja sa serverom. Taj timer krece cim se uredaj upali i aktivan je sve dok se korisnik ne logouta iz aplikacije (sto Skype ima, a Viber ne). Dakle, teoretski ne mozes potpuno ubit VoIP aplikaciju. iOS nikad nije ni bio zamisljen tako da korisnik brine o task managementu. Tj. mora brinut samo na nacin da bira kakve ce aplikacije instalirat. Ako mu je stalo do baterije, nece instalirat Viber.

Slicna stvar je s lokacijskim uslugama u pozadini, al to je vec previse offtopic.

• Darko Kontin said: kype mi je tu bolji... kada radi radi, a kada se ugasi ne radi

Kako to mislis? Pa radi Skype u pozadini najnormalnije :)

• To je onda neki cudni hibrid VoIPa i pusha.

• Ako ga maknem iz MT liste meni ne radi... dok Viber radi... na to sam mislio ako se nismo dobro skužili.

Uglavnom kada ga quitam sa MT liste ko da sam se odlogirao sa skypea što je i dobro i IMO normalno ponašanje takve app

• Meni zasada radi OK na 3GSu, ne guta bateriju, zvuk je skroz dobar,... Vidjet cemo kroz par dana upotrebe kako ce se ponasati.

MacBook Alu, Time Capsule, iPad, iPhone 4
  • Nikako da mi dođe sms za aktivaciju - u kojem ste formatu upisivali br. moba u Viberu?

• odabrao Hrvatsku i onda doli u polju za broj upisao 98XXXXXXX . Došlo za 2 sec...

• Ok, i ja sam tako upisao i uključen je push i message preview, ali ništa od njihovog sms-a. Vidim da dosta ljudi ima problema s neprimanjem aktivacijskog koda: http://support.viber.com/entries/345272-what-should-i-do-if-i-don-t-receive-the-access-code

Post edited by pech at 2010-12-10 16:54:41
  • ni meni nije dosa kod, jel postoji neki drugi app slican ovome. znam za skype al ovo je zgodno jer direktno upises broj moba i zoves

• Svi koji imaju problema sa kodom, mogu kod dobit na HeyWire broj (na ipod touchu koristim ovu shemu), no tada morate potencijalnim sugovornicima dati taj broj :) ...bar dok ne dođe update.

P.S. Ako vam je HeyWire broj 1826456481, onda u Viberu odaberite Ameriku a doli pod broj upišite Heywire broj bez jedinice, znači 826456481.

Post edited by gorila11 at 2010-12-12 15:04:37
  • sta napravit ako ne dobivam kod nikako, prova nekoliko puta i reinstalira i sve sta pise na njihovoj stranici? a tia bi da je moj broj a ne heywire...

• Sjajna aplikacija. Moram reći da mi ne troši baterije ništa više nego obično na 3GS-u. Na ženinom 3G isto radi jako dobro.

• . @iphone1234 Upiši broj u formatu +38598... bez obzira što gore već piše Croatia (+385).

• hvala, provat cu

• evo i meni napokon uspjeli poslati aktivacijski kod, nakon 5-og pokušaja :) koliko otprilike app troši data prometa po min razgovora, ako netko zna? tnx

Post edited by booster at 2010-12-14 12:53:16
  • Sa applemanija.com: ''Što se tiče potrošnje podataka, Viber za minutu razgovora potroši cca 700kb podatkovnog prometa.''

• gorila11 said: Sa applemanija.com: ''Što se tiče potrošnje podataka, Viber za minutu razgovora potroši cca 700kb podatkovnog prometa.''

a skype?