Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Dottore
  • bsevo
  • kiFla
  • ecvis17
  • ileo
  • stanjkof
  • texas
  • pbaburic
  • monty_pirate
  • Skorpio
  • andela
  • Febo
  • nizg
  • olymp
  • dabiggie
  • Soffoklo
  • FRAGMENTmultimedija
  • asafa972
  • dannyded
  • sara

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Itunes playlist
  • Vidim da se mnogo pričalo već o tome, ali eto .. nisam još skužio! Znači, npr. imao sam jedan folder sa muzikom i to sam stavio u itunes muzik folder.. kao prvo je se tamo inače sprema muzika ?? Kao drugo .. kad i stavim taj folder u itunes music ... raspršti se po izvođačima, tako da imam onda novih 100 foldera, onda mi naravno više ni ne mogu pronać te sve silne izvođače dok puštam muziku... blah ! Tako da ako ima neka fora ... ili neki drugi programčić , predlažite !
    Post edited by Unknown User at 2008-05-13 21:57:51
  • 12 Komentara sorted by
  • Moja preporuka ti je da prepustiš razvrstavanje iTunesu, i da se ne brineš oko toga.

Ja sam svu svoju kolekciju samo dragao u Library u iTunsima, te kasnije samo ispravo neke informacije tako da sve pjesme s nekog albuma budu samo s tog albuma itd.. Kada kaj trebam tražiš search ti je u iTunesima zakon i sve ti nađe šta se sadržava u informacijama o pjesmi.

A ako i tražiš na kompu neki file, samo ubaci ime pjesme u finder search i on će ti ju odmah pljunut, tako da se netrebaš zamart sa razvrstavanjem foldera. Mada ako češ paziti izvođače i njihove albume i tako se lako možeš snać jer po tome ih iTunes slaže
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Dexter" said:
    Vidim da se mnogo pričalo već o tome, ali eto .. nisam još skužio! Znači, npr. imao sam jedan folder sa muzikom i to sam stavio u itunes muzik folder.. kao prvo je se tamo inače sprema muzika ?? Kao drugo .. kad i stavim taj folder u itunes music ... raspršti se po izvođačima, tako da imam onda novih 100 foldera, onda mi naravno više ni ne mogu pronać te sve silne izvođače dok puštam muziku... blah ! Tako da ako ima neka fora ... ili neki drugi programčić , predlažite !

Fora ti je u ovome, iTunes ti svu tvoju muziku sprema u Library Music. Ako imaš dobro složene ID3 tagove onda ćeš muziku moći pretraživati po nazivu, izvođaču, žanru itd. Ako želiš da ti pjesme svakog izvođača budu na jednom mjestu napraviš novu Playlistu, filtriraš po imenu u search polju, označiš sve pjesme i odvučeš u tu playlistu. I to je to.

Bolje će ti slika pokazati
    http://img.skitch.com/20080508-q3kqfmaapisg79axpsk6mx2yih.preview.jpgClick for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Ovo mi je sa iBook-a gdje i nemam toliko muzike, ali doma na iMacu imam poveću kolekciju i većina od njih ima svoje playliste, od muzike, vide-a, podcasta, audiobooksa itd.Preporučam ti da pokušaš ovako organizirati jer jednom kad je sve posloženo puno puno jednostavnije je pretraživati, dodavati, preslušavati nego bilo koji player.
  • "Luka" said:
    [quote="Dexter"]Vidim da se mnogo pričalo već o tome, ali eto .. nisam još skužio! Znači, npr. imao sam jedan folder sa muzikom i to sam stavio u itunes muzik folder.. kao prvo je se tamo inače sprema muzika ?? Kao drugo .. kad i stavim taj folder u itunes music ... raspršti se po izvođačima, tako da imam onda novih 100 foldera, onda mi naravno više ni ne mogu pronać te sve silne izvođače dok puštam muziku... blah ! Tako da ako ima neka fora ... ili neki drugi programčić , predlažite !

Fora ti je u ovome, iTunes ti svu tvoju muziku sprema u Library Music. Ako imaš dobro složene ID3 tagove onda ćeš muziku moći pretraživati po nazivu, izvođaču, žanru itd. Ako želiš da ti pjesme svakog izvođača budu na jednom mjestu napraviš novu Playlistu, filtriraš po imenu u search polju, označiš sve pjesme i odvučeš u tu playlistu. I to je to.

Bolje će ti slika pokazati
    http://img.skitch.com/20080508-q3kqfmaapisg79axpsk6mx2yih.preview.jpgClick for full size - Uploaded with plasq's Skitch

Ovo mi je sa iBook-a gdje i nemam toliko muzike, ali doma na iMacu imam poveću kolekciju i većina od njih ima svoje playliste, od muzike, vide-a, podcasta, audiobooksa itd.Preporučam ti da pokušaš ovako organizirati jer jednom kad je sve posloženo puno puno jednostavnije je pretraživati, dodavati, preslušavati nego bilo koji player.[/quote]
    Oke, skužio.. već sam počeo radit playlist ! :D Thanks
  • Evo, još ovo oko razvrstavljanja mi nije jasno... sada kako mi je ovaj folder svugdje raštrkan a ja želim npr. snimit neki cd-e ili šta ja znam, pa mi to onda zadaje muke ako mislim tražit pjesmu po pjesmu. ... dali bi se tako to raštkalo i da spremim negdje drugdje glazbu .. a ne u onom folteru od itunes-a ?
  • Ako imaš to folderirano kako već imaš folderirano, i to prebaciš negdje drugdje na hard disk to ti ostaje tako kako si i presnimio sa cd-a, usb, ili od kud već.
    A razvrstavati tak ludo u iTunsima iz razloga kojeg ti je Luka spomenuo, a to je da su ti ID3 tagovi zbrčkani, pa možeš imat u svom folderu 10 pjesama s jednog albuma, a njima tko zna šta piše u tagovima pa ti iTunes po tome razvrstava.
    Ako ti se da možeš uzet lijepo album po album pa ga importirat, selektirat te jednim potezom promjenit mu ID3 tag da budu svi isti za sve pjesme sa istog albuma (osim imena pjesme).

A i ne znam kako imaš pjesme po folderima, ali ako je po autoru, ili albumu, i negdje ti u imenu pjesme taj podatak piše, možeš isto napraviti search tog albuma ili autora, te sve selektirat i na novu listu stim od kud dalje možeš samo zapeč na CD.

Uglavnom ja ti predlažem da si sada za prvi put odvojiš malo vremena i posložiš to u iTunsima, ali možeš ti to i u folderima na hardu držat....kako ti više paše
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Darko" said:
    Ako imaš to folderirano kako već imaš folderirano, i to prebaciš negdje drugdje na hard disk to ti ostaje tako kako si i presnimio sa cd-a, usb, ili od kud već.
    A razvrstavati tak ludo u iTunsima iz razloga kojeg ti je Luka spomenuo, a to je da su ti ID3 tagovi zbrčkani, pa možeš imat u svom folderu 10 pjesama s jednog albuma, a njima tko zna šta piše u tagovima pa ti iTunes po tome razvrstava.
    Ako ti se da možeš uzet lijepo album po album pa ga importirat, selektirat te jednim potezom promjenit mu ID3 tag da budu svi isti za sve pjesme sa istog albuma (osim imena pjesme).

A i ne znam kako imaš pjesme po folderima, ali ako je po autoru, ili albumu, i negdje ti u imenu pjesme taj podatak piše, možeš isto napraviti search tog albuma ili autora, te sve selektirat i na novu listu stim od kud dalje možeš samo zapeč na CD.

Uglavnom ja ti predlažem da si sada za prvi put odvojiš malo vremena i posložiš to u iTunsima, ali možeš ti to i u folderima na hardu držat....kako ti više paše

Oke, ma dobro više manje su mi svi albumi oke.... međutim morat ću ove neke određene foldere sredit i to je to ! Hvala ;)
  • Za iTunese treba samo dosta vremena (naravno zavisno o kolicini mp3ica) i jednom kad se to slozi sve funkcionira savrseno i dalje ne zahtjeva puno odrzavanja. Ja sam svoju kolekciju od nekih 50tak gb sredjivao polako valjda mjesec dana kad sam tak dobio stroj ali sam napokon sredio i sve covere i nazive pjesama i godine izdanja itd. itd. Ono sto dosta ljudi ne kuzi su kompilacije i tu samo treba staviti kvacicu na "Group compilations when browsing" u Preferncesima od Tunesa i naravno na doticnom albumu selektirati sve stvari, get info i dole lijevo isto upaliti da je to kompilacija inace se sve rastrka po izvodjacima.
  • [attachment=0]picture1.jpg[/attachment]
    "Dexter" said:
    Oke, ma dobro više manje su mi svi albumi oke.... međutim morat ću ove neke određene foldere sredit i to je to ! Hvala

Ja isto ne volim kad mi iTunesi porazbacaju po folderima tako pjesme ... jer volim imati neki svoj raspored svih fajlova po kompu pa mi se neda imati iznimke za muziku. I npr ako zelim zaprziti cd mjesani, sa nesto fotki, txtova, kojecega i muzike onda to postaje komplicirano... tako da ja u iTunesovim prefsima uncheckam opcije da to itunesi rade (slika No1) i onda u Music folder drag dropam folder sa muzikom koja je mozda vec bila na starom kompu ili tako nesto a ako je audio CD onda cisto nakon sta se pojavi playlista od ubacenog CD-a, iTunesi sami skuze imena pjesama i to a na dnu prozorcica se pojavi gumb na kojem pise import CD. (Slika No2) Nakon toga s obzirom da je unchekana ona opcija organizacije u prefsima on sam napravi jedan folder u music folderu sa imenom benda, pjevaca ili cega vec i unutra bude muzika.
    A kasnije pri slusanju onda svakom bendu/autoru posvetim playlistu i onda ako to iTunesi nisu vec sami ucinili, odaberem sve pjesme odredjene kompilacije - getinfo i upisem da se radi o istom autoru i istom albumu i to je to kasnije itunesi to tak i tretiraju.
    Kad sam tek kupio Maca su mi iTunesi bili grozno neintuitivni i malo je potrajalo uredjivanje nekih 15gb muzike, ali sada mi je ova metoda skroz pregledna i super funkcionira jer je lako i prziti audio cd odredjenog autora i tak... sad mi ovak izgleda Itunes (slika3)
  • slika2
  • slika3
  • E to je to.. hvala ! Baš to sam tražio po itunes-u .. bilo mi pred nosom .. a nisam isključio ! =) :D
  • "Dexter" said:
    E to je to.. hvala ! Baš to sam tražio po itunes-u .. bilo mi pred nosom .. a nisam isključio ! =) :D

ma znam... meni je to bio jedini app na macu koji me zbunjivao :(
    lakse sam se prebacio na FCP sa premiera nego win music plejera, wunapa i slicnog na iTunes ... wtf
    Ali sta je je kad se sprijateljis s itunesima stvarno su kul.
    inace u prefsima si podesis u kojem formatu zelis da ti posprema fileove pri importu, i isto tako pri exportu ... i onda sam kad treba import lupis po gumbu, kad treba export lupis p gumbu ;)