pozdrav, novi sam ovdje, pretpostavljam da svaki dan niču ovakve teme, ali molio bih vas za pomoć. imam asus k61ic laptop. http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=QSEAw7CIzTy2LAPv laptop koristim za audio programe, točnije u svrhe DJ-inga, tako da mi je stabilan sustav jedna od najbitnijih stavki. dakle zanima me dali je moguće staviti osX na ovaj laptop, i koliko bi to dobro i stabilno radilo? za osX mi nisu bitni wifi driveri, sleep i takve funkcije. Molim prijedloge oko toga dali mi se više isplati staviti osX na trenutni laptop, ili mjenjati/prodati pa kupiti macbook. već sam dosta ljudi ponudio zamjenu ali izgleda da se nitko ne vraća na windowse nakon mac-a. i da napomenem jako sam ograničen s novcima(imam samo ovaj laptop za zamjenu ili prodaju koji vrijedi cca 3400kn), tako da molim da prijedlozi nebudu tipa "kupi novi macbook pro", zato što nemam toliko novaca. također preferiram 13,3'' ekran radi prenosivosti. hvala unaprijed
Da li tvoja konfiguracija može proć za hackintosh ti bude netko drugi odgovorio :) a ja ti budem na ostala pitanja...
Stabilni jesu ako se dobro slože, ali nikada kao pravi Mac... i to iz iskustva govorim. Naravno ima ljudi koji nikad nisu problema imali sa njimaa, a opet i ljudi koji su imali problema sa Macovima ;)
Ako nisi pri parama možda ti je ipak bolje da prvo probaš hackintosh složiti, pa ako radi super, a ako ne i budeš nezadovoljan tek onda razmišljaš o nabavci Maca.
S tim da ispod 5000 kn budeš teško što našao a da nije starije više od 2-3 možda i 4 godine... a sad ne znam koliko ti takav stroj bude dostatan za tvoje potrebe.
I da 13" je super dimenzija... i isto je preferiram kada je MBP u pitanju
hvala na brzom odgovoru, evo da se nadovežem. ovo su minimum requirementsi za softver/hardver koji koristim. i stvarno molim nekog ako se kuži u hackintosh-e da mi pomogne oko toga dali bi osX radio na mojoj konfiguraciji.
Torq Software* Mac OS X 10.4.11, 10.5.3 CPU: G4** 1.67GHz RAM: 512MB 256MB free hard disk space
Conectiv Hardware Mac OS X 10.3.9, 10.4.6, 10.5.1 G3 500 MHz 256MB RAM USB: One available port (for use by approved SynchroScience hardware device)
Recommended system specifications Mac/Intel Core Duo 2.0GHz (or greater) 2GB RAM, 7200RPM Hard Drive w/ 2GB free space
A dobro... po tome što si napisao bi i mogao naći neki stariji Mac koji bi ti pokrenuo app... znaći samo je pitanje koliko dobro i brzo i ugodno za rad :)
Zaboravi hackintosh za ozbiljan posao! Jednostavno taj os nije napravljen za taj stroj i tocka, to sto ces ga mozda natjerati da radi gore je druga stvar i ok za igranje ili upoznavanje sa sistemom ali raditi posao na tome bi bilo krajnje glupo i neozbiljno. Dakle radi na tome sto imas i skupljaj lovu za ono sto zelis ;)
Imaš rabljenih bijelih Macbookoova starih 2-3 godine po oglasima od 3000-5000 kn ovisno o stanju i konfiguraciji. To su c2d strojevi tako da ne bi trebao imati problema sa svojim aplikacijama. Pogledaj malo oglasa tu, na Jabucnjaku i na Njuskalu
hvala na odgovorima.