Upravo sam se registrirao za MobileMe račun i jedna stvar mi nije jasna. Budući da želim raditi automatski back up svih mailova nakon određenog vremena na disku (kako da to uopće najlakše napravim?), a sinkronizaciju aktualnih (npr. starih do cca 3-4 tjedna) putem MobileMe računa, koji tim adrese da koristim, IMAP ili POP?
Isto tako, da li mogu koristiti više mail adresa s jednim MobileMe računom ili ne?
Hvala.
Za sync obavezno IMAP... sa pop-om nema synca :)
Za backup mailova jednostavno napravi folder unutar mail.appa i tamo s vremenom prebacuj stvari koje želiš sačuvat a da se više ne vrte po MM serveru, i onda imaš na desni klik opciju Archive mailbox i sa njom možeš to exportat van mail.app i čuvat gdje ti odgovara
E da... to si sve možeš i dodatno olakšat sa Rules u mail.app tak da si postaviš par pravila da ti se mailove koji su poslani/primljeni nakon 30 dana automatski prebace u taj backup offline folder. Pa na tebi ostane samo da s vremena na vrijeme odradiš ručni Archive tog mailboxa
Kužim.
A jel postoji način na koji da syncam ove offline mailove, npr. ako imam mrežni disk, pa preko njega syncam iMac i MBP?
Ako imaš mobileMe imaš onda i njegov iDisk pa možeš tako syncat...
Samo iskreno ne vidim smisao zašto bi onda uopće i micao te mailove u poseban folder kada ti se ovako odjednom mogu svugdje syncat preko mail.appa. Ali dobro pretpostavljam da imaš svoje razloge :)
Nisam napisao da imam arhivu od jedno 8000 mailova.
Prvo moram napraviti jednu identičnu početnu točku za sve uređaje.
A drugo, imam limitirani prostor na vlastitom serveru. Kada mi mail npr. pojede 100mb, moram ga skinuti lokalno na disk. Ako ga skinem lokalno na jednom uređaju, MobileMe više neće učitvati te mailove, pa ih neće skinuti niti na druga računala.
...ili se varam?
Ne varaš se... kad se mail prebaci sa IMAP accounta nekamo drugdje on nestaje na svim uređajima koji koriste taj account
Napokon sam podesio MobileMe u Mail Appu, ali nekoliko stvari mi nije jasno.
http://img27.imageshack.us/img27/5742/screenshot20110110at322.png
Koristim dva računa, pa mi sad nije jasno preko kojega da šaljem mailove? Da li MobileMe synca sve mailobox račune ili samo jedan?
Da li trebam slati poruke sa mobileme.com mail adrese ili mogu i sa ovih postojećih računa?
Hvala.
MM ti synca samo sebe... a ostali mail računi ti se syncaju ako postavljeni preko IMAPa.
Tak da šalji sa kojeg trebaš i želiš :)
Sad kužim.
E i da - na koju foru da ove ostale račune pohranim...? Naime, ako na jednom kompu stavim "Save to Archive", onda te mailove više neću moći preko IMAPa gledati na drugom kompu...
Na oba koristim Apple Mail.
Itko? :)
Pa ako nešto arhiviraš onda ti očito ne treba na svim računalima... ako ti treba ćemu uopće raditi arhivu radit..
Najbolje da ostaviš sve u svom mailboxu i neka ti se to synca svugdje pa da ti bude dostupno.
Da, ali mi je recimo na nekim domenama inbox limitiran u smislu veličine, pa svojevrsni backup nije zgoreg napraviti. A u tom slučaju bih opet htio imati sve poruke dostupne na svim računalima.
A onda arhiviraš to što trebaš a ne možeš po serverima držat i npr premo iDiska, Dropoboxa ili sl. app syncaš automatski na sva druga potrebna računala.
Samo onda ćeš tamo vadit iz arhive da nešt vidiš. Tako da ne znam koliko ti se onda uopće to isplati. Ali vidi što ti najbolje odgovara :)