Evo imam jedan "problemcic" pa me zanima dali se to kome dogodilo i zna li tko rijesenje ... imam iphone 4 sim free (jb+unlock) i kad stavim tomato karticu (uredno bez greske izrezana) jednostavno mi pokaze "No SIM" i nakon cekanja od desetak minuta situacija je i dalje ista, s drugim karticama (VIP i T-Mobile isprobane) radi normalno.
možda je kartica "stara". i meni nije htjelo raditi na staroj simpi( ona crvena na kojoj je pisalo Cronet :) ) i išao sam zamijeniti i proradilo...
ma nije stara paket je novo otvoren bas da bi provijerija dali radi s njom, jednostavno nece radi s tomatom :(
dok pokaze no sim znaci kartica nije dobro izrezana - 100 %, kartica ne moze biti stara, posto su tomato kartice zadnja generacija, taman i da stavis u t-mobile iphone moralo bi se izbrisati ono no sim i da pokaze samo točke gdje bi trebalo biti ime operatera, znaci kartica nije izrezana dobro, to je to, uzmi šablonu i izrezi novu tomato karticu, jer vjeruj mi 1 mm zna bi presudan!
ali tri tomato kartice sam izrezao i nista, a t-mobile i vip odmah iz prve i radi ... 100% sam siguran da chip nisam zarezao (jer kad tu izrezanu karticu stavim u stari SE K800 radi normalno) :/
stavi karticu u mob pa ga upali i ugasi par puta, probaj sa hard resetom ako ne upali sa normalanim. Slično mi se zna dešavati i sa tele2 karticom. Prvi put sam isto mislio da sam ju krivo izrezao i skoro otišao u tele2 po novu no nakon ove "procedure" uvijek proradi..
pa zasto ne nazoves tomato i narucis micro sim, siguran sam da ga imaju pa provjeri je li mozda ipak do rezanja
evo nakon dugo testiranja, rezanja kartica (izrezao 5 komada), Iphone 4 i dalje nece proradi s Tomato karticom, kartice su 100% dobro izrezane jer kad ih se stavi u neki drugi mob npr. SE k800 ili neki Samsung rade normalno. Iphone radi normalno s t-mobileom, Vipom, Tele2 ali Tomato nece nikako. Tako da je jedino rijesenje prijenos broja u neku drugu mrežu.
Kako doci do tomato micro sim kartice?