mozda ce zvucati kao glupo pitanje, ali ja sam switcher pa se nadam da ce netko imati strpljenja objasniti mi ovo :)
dodao sam svu glazbu u itunes library i itunes mi je stavio kopiju svakog file-a u itunes folder. da li to znaci da imam po dva primjerka svake pjesme? ako da, koja je logika iza toga i da li da izbrisem jedan da mi ne trosi bezveze prostor na disku?
drugo, da li nekako mogu namjestiti library da mi se automatski sinkronizira kad skinem novu glazbu ili svaki put moram rucno?
hvala :)
Što se tiče prvog, to je stvar osobnog izbora. neki ljudi vole da im itunes sve drži organizirano (duplano) u svojim folderima dok neki čistunci, kao ja, vole sve držati pod vlastitom kontrolom.
Itunes po defaultu ima uključenu tu opciju kopiranja i držanja vlastitog librarya ali možeš je lako pogasiti (itunes/preferences/advanced...).
Što se tiče ovog drugog misliš li na to da se itunes sinhronizira sa određenim folderom na disku? Itunes sam po sebi nema tu opciju (osim foldera zvanog "Automatically Add to iTunes" u kojeg kad ubaciš nešto on importira u library, tj. prebaci fileove u vlastite direktorije - što te na kraju ne zanima.
Ono što bih ti preporučio (i to ne samo za ovu situaciju) je jedan mali programčić po imenu Hazel. Program služi za "čišćenje" i organizaciju foldera (meni apsolutno najkorisniji alat) i međuostalim jedna od akcija koju možes sa njime lako složiti je da ti radi automatski import u itunes.
zasad sam za početak stavio da mi on sam organizira te fileove, tj. imam samo jednu kopiju sve glazbe u itunes folderu, a na desktop sam stavio kraticu na onaj automatically add folder pa kad skidam neku glazbu tamo ju stavim.