Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• MadMax
  • deimos
  • Tomek
  • iVlad
  • Jimi Hendrix
  • montypirate
  • LogitechExpert
  • mopsy
  • iLuka19
  • dkrt
  • brankica27
  • jedan.tamo
  • therrlu
  • nunu
  • bope
  • Graba
  • fatossi
  • Ivan Soad
  • hrle
  • gsustek

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
itunes library
  • mozda ce zvucati kao glupo pitanje, ali ja sam switcher pa se nadam da ce netko imati strpljenja objasniti mi ovo :)

dodao sam svu glazbu u itunes library i itunes mi je stavio kopiju svakog file-a u itunes folder. da li to znaci da imam po dva primjerka svake pjesme? ako da, koja je logika iza toga i da li da izbrisem jedan da mi ne trosi bezveze prostor na disku?

drugo, da li nekako mogu namjestiti library da mi se automatski sinkronizira kad skinem novu glazbu ili svaki put moram rucno?

hvala :)

MacBook White 7.1, 8 GB RAM, Lion
    Magic Trackpad
    Ipod Nano 5th gen. 16 GB
  • 2 Komentara sorted by
  • Što se tiče prvog, to je stvar osobnog izbora. neki ljudi vole da im itunes sve drži organizirano (duplano) u svojim folderima dok neki čistunci, kao ja, vole sve držati pod vlastitom kontrolom.

Itunes po defaultu ima uključenu tu opciju kopiranja i držanja vlastitog librarya ali možeš je lako pogasiti (itunes/preferences/advanced...).

Što se tiče ovog drugog misliš li na to da se itunes sinhronizira sa određenim folderom na disku? Itunes sam po sebi nema tu opciju (osim foldera zvanog "Automatically Add to iTunes" u kojeg kad ubaciš nešto on importira u library, tj. prebaci fileove u vlastite direktorije - što te na kraju ne zanima.

Ono što bih ti preporučio (i to ne samo za ovu situaciju) je jedan mali programčić po imenu Hazel. Program služi za "čišćenje" i organizaciju foldera (meni apsolutno najkorisniji alat) i međuostalim jedna od akcija koju možes sa njime lako složiti je da ti radi automatski import u itunes.

Post edited by alenq at 2010-12-25 18:07:01
  • zasad sam za početak stavio da mi on sam organizira te fileove, tj. imam samo jednu kopiju sve glazbe u itunes folderu, a na desktop sam stavio kraticu na onaj automatically add folder pa kad skidam neku glazbu tamo ju stavim.

MacBook White 7.1, 8 GB RAM, Lion
    Magic Trackpad
    Ipod Nano 5th gen. 16 GB