Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• nikolamujdzic
  • saint
  • Pandurantt
  • _matija_
  • aktion
  • montypirate
  • Dodo
  • gf38
  • deYo
  • iCroatiaa
  • Phantom_Lord
  • triska
  • iWave
  • chofizg
  • JiXaW
  • smugl3r
  • deimos
  • Ozi50
  • ikdes1gn
  • pech

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Razlika izmedju iPhone(iPodTouch) i iPad aplikacija
  • Ovo pitanje je vise za developere, koja je razlika u izradi app-a za iPhone i iPad, da li je stvarno teze napraviti app za iPad? Znaci ne zanima me kako od iPhone app-a napraviti iPad app, jer znam da to nije samo povecati rezoluciju i to je to. Zanima me kad se iz nule krene raditi isti app za iPhone i za iPad, da li je teze raditi za iPad. Ukratko, da me nebi neko krivo shvatio, trazim razlog zasto su "HD" app-ovi dosta skuplji od "obicnih" (to sam najvise primjetio kod Gameloft-ovih i EA-inih igara, ali i kod drugih developera). Jel to oni iskoristavaju nase neznanje da dodatno zarade ili je ta razlika u cijeni opravdana?

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • 4 Komentara sorted by
  • U samom programiranju nema nekih razlika bas, ali u dizajniranju, pripremi, optimiziranju i ostalim dijeloima developmenta ima.

Ali to nije razlog zasto su appovi za iPad toliko skuplji. Razlog je to sto su prije izlaska iPada appovi za iPhone dumpani do $0-0.99 i ljudi su navikli na to pa im se ovo cini puno, a zapravo je realno.

• 23000 pregleda a samo jedan komentar. Svašta.

MacMini : iPad : iPhone
  • triska said: 23000 pregleda a samo jedan komentar. Svašta.

Mda, ne stima mi taj broj pregleda. Nema tolko preleda cijeli forum u jednom danu :P

• ficho said: Ali to nije razlog zasto su appovi za iPad toliko skuplji. Razlog je to sto su prije izlaska iPada appovi za iPhone dumpani do $0-0.99 i ljudi su navikli na to pa im se ovo cini puno, a zapravo je realno.

slazem se s time da vecina app-ova vridi puno vise od 0.99$, ali evo npr. kako FIFA 11 moze kostati 9.99$ (+ iPhone verzija 4.99$) kad je PES universal app za 7.99$ ili Quickoffice 14.99$ + 9.99$ a Documents2Go je 16.99$ (universal app). Ima sigurno jos masu slicnih primjera ali sad mi samo ova dva padaju na pamet jer sam upravo zbog ovih razloga Quickoffice zamijenio Docs2Go-om, a nogomet sam uzeo PES iako mi je na kompu bila puno bolja FIFA.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s