Ovo pitanje je vise za developere, koja je razlika u izradi app-a za iPhone i iPad, da li je stvarno teze napraviti app za iPad? Znaci ne zanima me kako od iPhone app-a napraviti iPad app, jer znam da to nije samo povecati rezoluciju i to je to. Zanima me kad se iz nule krene raditi isti app za iPhone i za iPad, da li je teze raditi za iPad. Ukratko, da me nebi neko krivo shvatio, trazim razlog zasto su "HD" app-ovi dosta skuplji od "obicnih" (to sam najvise primjetio kod Gameloft-ovih i EA-inih igara, ali i kod drugih developera). Jel to oni iskoristavaju nase neznanje da dodatno zarade ili je ta razlika u cijeni opravdana?
U samom programiranju nema nekih razlika bas, ali u dizajniranju, pripremi, optimiziranju i ostalim dijeloima developmenta ima.
Ali to nije razlog zasto su appovi za iPad toliko skuplji. Razlog je to sto su prije izlaska iPada appovi za iPhone dumpani do $0-0.99 i ljudi su navikli na to pa im se ovo cini puno, a zapravo je realno.
23000 pregleda a samo jedan komentar. Svašta.
triska said: 23000 pregleda a samo jedan komentar. Svašta.
Mda, ne stima mi taj broj pregleda. Nema tolko preleda cijeli forum u jednom danu :P
ficho said: Ali to nije razlog zasto su appovi za iPad toliko skuplji. Razlog je to sto su prije izlaska iPada appovi za iPhone dumpani do $0-0.99 i ljudi su navikli na to pa im se ovo cini puno, a zapravo je realno.
slazem se s time da vecina app-ova vridi puno vise od 0.99$, ali evo npr. kako FIFA 11 moze kostati 9.99$ (+ iPhone verzija 4.99$) kad je PES universal app za 7.99$ ili Quickoffice 14.99$ + 9.99$ a Documents2Go je 16.99$ (universal app). Ima sigurno jos masu slicnih primjera ali sad mi samo ova dva padaju na pamet jer sam upravo zbog ovih razloga Quickoffice zamijenio Docs2Go-om, a nogomet sam uzeo PES iako mi je na kompu bila puno bolja FIFA.