Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• iBoki
  • independent
  • jigMsaw
  • gf38
  • ikola
  • GemahenLahen
  • Edge
  • mravec
  • Mladen1961
  • MarkoAF
  • CroDruid
  • flixoni
  • weiss
  • elviszd
  • mackkris
  • ikikuinthenutz
  • Wikiboo4
  • nora
  • shuffle
  • krkljan

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iOS 4.3 beta
  • Upravo je izašla prva beta iOS4.3 za iPad i iPhone. Neke od prvih zanimljivosti su Personal Hotspot u postavkama iPhonea i geste sa 4 i 5 prstiju na iPadu.

"Test Multi-Touch Gestures for iPad This beta release contains a preview of new Multi-Touch gestures for iPad. You can use four or five fingers to pinch to the Home Screen; swipe up to reveal the multitasking bar; and swipe left or right between apps. We are providing this preview before releasing them to the public to understand how these gestures work with your apps. Test them and give us your feedback on the Apple Developer Forums."

Na sreću brojnih iPad korisnika dodana je mogućnost odabira kako koristiti side switch :)

Photobucket

Nema više podrške za iPhone 3g niti iPod touch 2. generacije.

Post edited by Dottore at 2011-01-12 17:05:32
     iMac | iPad | iPhone
  • 135 Komentara sorted by
  • Ima previse aplikacija koje ovisne o slicnim gestureima (DJ i opcenito music appovi uglavnom) tako da dok se s developerima tih aplikacija ne dogovore, nista od toga.

• .@stanjara ajd popi jednu kamilicu :)

• gorila11 said: Zanimljivo

Pa i nije bas :) 3,3 je Verizon iPhone definitivno, i to onda ostavlja 3 modela sljedeceg iPada (valjda wifi, gsm i cdma) i 2 modela sljedeceg iPhonea (gsm i cdma).

• dare said: Mislim da novi iPad nece imati home botun, i cini mi se da je to dobro. Za iPhone bi ipak volio da ostane kako je :)

Izaći će 3 iPada (WiFi, 3G i CDMA), ali svi će imati Home button. Možda u nekim drugim verzijama, ali još ne...

• Evo ispričavam se, poludio sam. Nabrijan sam na novi update, jer donosi stvari koje mi trebaju pa sam htio pročitati mišljenja od onih koji ga sada koriste. Jedva čekam petak!

• steta sto nisam developer da isprobam odmah :-) iako nema neke velike novosti, al novo je novo. jel moze netko registrirati iphone kao developer?

iphone 4S
  • ovaj slajd izmedju aplikacija je predobra stvar! jedva cekam!

• mačak said: steta sto nisam developer da isprobam odmah :-) iako nema neke velike novosti, al novo je novo. jel moze netko registrirati iphone kao developer?

mozes se besplatno registrirati kao developer, ali moras biti enrolled da bi imao pristup beti, ovako bez imas pristup samo trenutnom SDK

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • jel ima neka dobra dusa da doda moj uuid na svoj dev acc da mogu ovo stavit? stvarno bi mi trebo taj hotspot feature..

iPad 3 | iPhone 4
  • ''Nema više podrške za iPhone 3g niti iPod touch 2. generacije.'' mogli su ovo napravit i sa kompletnim iOS4 za te uređaje...a ne da sad imam ne prepoznatljiv telefon :( morat cu pocet brisat launch daemons da ga malo ubrzam :)

OT. Jel uopće postoji nacin da ga vratim na iOS3 :)

Post edited by gorila11 at 2011-01-12 20:01:46
  • gorila11 said: OT. Jel uopće postoji nacin da ga vratim na iOS3 :)

ako imas spremljene SHSH od ranijih verzija mozes naravno..

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Zanimljivo :) http://www.engadget.com/2011/01/12/ios-4-3-code-reveals-new-iphone-and-ipad-models-rumor-mill-sugg/

• gorila11 said: OT. Jel uopće postoji nacin da ga vratim na iOS3 :)

Napravi si 3.1.3 custom sa pwnage tool i možeš restoreat bez da imaš spremljen SHSH (ovo vrijedi samo za 3G).

• ufff sta bi da da mogu probat iOS 4.3 bas mi fali mywi :/

iPhone 4 iOS 4.3
  • Meni sve novosti zakon :) pogotovo novi multitouch potezi za brzo prebacivanje između aplikacija i rad sa MT. A i cijeli smjer kamo iOS ovim updatom mi se sviđa... točnije približavanje Lionu :)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • to bi bilo super! ja bi maka sve tipke osim power

iPhone 4 iOS 4.3
  • ja ne bi maknuo home button. pogotovo ne na iphoneu :D

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Pa relano gledano sa ovim novostima jedina za što će mi home button biti koristan je izrada screenshota. Sve drugo sigurno ću radije nekom gestom raditi nego duplo tiskati home gumb. Tako da podržavam tu ideju :)

• Dottore said: Na sreću brojnih iPad korisnika dodana je mogućnost odabira kako koristiti side switch :)

Hehe, ipak su dobili moj mail i poslušali me... ;) :D

više o novostima )što je novo u 4.3) možete pročitati ovdje - ima i slikica :D :D

Post edited by Pejo at 2011-01-13 12:28:43
  • Mislim da novi iPad nece imati home botun, i cini mi se da je to dobro. Za iPhone bi ipak volio da ostane kako je :)

• ficho said: Pa i nije bas :-) 3,3 je Verizon iPhone definitivno, i to onda ostavlja 3 modela sljedeceg iPada (valjda wifi, gsm i cdma) i 2 modela sljedeceg iPhonea (gsm i cdma).

Sto nije 3,2 Verizon iPhone?

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • na ipadu ima logike. ali iphone koristim jednom rukom, samo kad pisem koristim 2, i sad da ja njemu moram swipeat sa 4 prsta lol :D

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • iOS 4.3 je zakon! pogotovo osobni hotspot! cak je i malo brzi od 4.2.1 i zauzima manje ram-a! definitivno se ne vracam na 4.2.1

Post edited by shuffle at 2011-01-14 04:32:22
    iPhone 4 iOS 4.3
  • songoku said: Sto nije 3,2 Verizon iPhone?

Nisam to nigdje vidio potvrdeno, a u .plisti vidim samo 3,3 pa pretpostavljam da je to Verizonov.

• evo za sve one koji zele probat iOS 4.3

http://ejbarraza.blogspot.com/2011/01/free-udid-registration.html

donirajte nesto coviku, ja san mu da 5$ i registrira me kroz par sati...

iPhone 4 iOS 4.3
  • pa dobro bi doslo malo promjene...

iPhone 4 iOS 4.3
  • KOristim MyWi iz czdie tak da mi ovaj update nista ne znaci.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Personal hotspot super radi, osim što se nekad ispod wi-fi pojavi, nekad ne pojavi kad uključim 3g, ali dobro, to će se ispraviti.

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • kod mene nema takvih problema, sve radi super, osim skype-a :(

iPhone 4 iOS 4.3
  • Da,da,skype ne radi to sam i ja skužio, majkemu :)

• izasla je 2. beta...

iPhone 4 iOS 4.3
  • izgleda da neće biti novih multi touch gestures na ipadu ipak.. baš šteta, to je ono što mi je najzanimljivije izgledalo u cijelom 4.3

http://www.applemanija.com
  • evo sad dobio mail od ovog tipa iz gore navedenog linka, registrirao mi iphone pa idem sad probati ovaj 4.3 dao mi par dolara i tip registrirao.

iphone 4S
  • duk said: izgleda da neće biti novih multi touch gestures na ipadu ipak.. baš šteta, to je ono što mi je najzanimljivije izgledalo u cijelom 4.3

sta su izbacili? neeeee :( ma mozda vrate! ili cekaju to za novi iPad... imao bi smisla!

• rekli su da nece bit u public verziju 4.3, nego da su stavili zasad samo da developeri isprobaju to.. najvj čuvaju to za ios 5

• ma da! meni je prvo na pamet pao fruit ninja i situacije kada krenem ubijati sa 4, ili 5 prstiju istovremeno :) ali definitivno bi odustao od toga kad bi mogao koristiti multi touch gestures! sigurno ce to srediti za iOS 5

• Ne znam, meni je Fruit Ninja drazi od nekog wannabe Magic Mouse/Trackpad nacina switchanja appova :)

• Meni nije ali 100 ljudi 100 čudi :)

I ja sam se ovom isto jako veselio ali što sad :)

• haha :) mozda da switchu na boku daju i trecu funkciju po izboru? aktiviranje MT switchanja :)

• Jedna zanimljiva stvar. Mute on/off button u 4.3 (po izboru) može se pretvoriti u screen lock button kao kod iPada. Prst gore za ovu opciju. Za mene puno bolje nego mute on/off.

Ako se prebaci u Settingsima da je to screen lock button, onda se automatski screen lock button u multitaskingu pretvara u mute on/off button.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8vj3UdA5ZlI

• Stigla beta 3 za iOS 4.3.. Ajde vi developeri navalite pa nam javite što ima novo ;)

• Evo baš skidam, pa ću provjeriti šta ima novo.

EDIT : Novost je zasad koliko sam vidio, mogućnost brisanja aplikacije koja je u downloadu a zbog nečega odustaneš od skidanja.

Od ostalog ništa.

Post edited by therrlu at 2011-02-01 16:16:58
  • to je vec bilo u 2. beti! beta 3 mi je malo brza, ne blokaje ka beta 2, izgleda da su samo popravljeni bugovi iz 2. bete...

iPhone 4 iOS 4.3
  • Vis,nisam primjetio to u beti 2 jer obicno app slazem preko itunesa.

• jeli iko primjetija da nekako cudno vibrira iphone 4 kad dode poruka na ovoj zadnjoj beti?

iPhone 4 iOS 4.3
  • Čitao sam da pišo o tom nekom čudnom vibriranju, ali ja ne vidim razliku, meni vibrira, kao i na beti 2

• ima li nekih novih sms sounds-a? Ovi me ubijaju koliko su loši, iako nešto malo bolji od onih prvih. Valjda će ubaciti koji novi kratki...

• Dodano nije ništa novo od tonova. Pa imaš mogućnost ubacivanja individualnih tonova za svaku osobu posebno

• ne tonovi zvona, nego tonovi sms-a

• nema ništa novih tonova za sms, sve staro :(

iPhone 4 iOS 4.3