Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• m3d033
  • Vedo
  • darmar80
  • aida1956
  • bope
  • Darian
  • srtwt
  • mojca
  • Artiss
  • gf38
  • iron
  • Dottorre
  • mafijaš
  • Mico
  • tequilla_HR
  • Wikiboo
  • grgamajstor
  • _matija_
  • Jose233
  • berta

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Font Book problem
  • naravno da sam morao kad tad zaje... :D

uglavnom ubacio sam u fontbook ono mali miljon fontova odjednom...jer sam pretpostavljo da neće bit problem i da će bit svi oni isključeni pa ću malo pregledat i palit smao one koji mi trebaju...

no uglvanom...od onda sve sami problemi...najgore je u firefoxu...ubacio mi neke druge fontove...recimo gmail cijeli ima font neki kao isprekidane linije...na jednom mjestu u photoshopu mi je isto tak taj isprekidani font...uglavnom katastrofa...i to je najveći problem sad kak mi se updateo komp na 10.6.6

moro sam i chrome instalirat jer se u firefoxu ne da radit...u chrome je samo na par mjesta taj font iscrtkani...uglavnom probao sam sa isključivanjem fontova...no ovo ostaje nepromjenjeno...tak da imam sad ukupno 6.600 fontova koje neznam kak bi pobrisao...googlao sam i našo neke tutoriale ali trebam kao neki file u aplication support folderu unutar fontbooka obrisat...a ja u tom folderu nemam uopće font book...tak da ono vriti sam skroz...

moje pitanje je...dal ima neka šema za vratit font book nazad na defaultne settingse...

• 2 Komentara sorted by
  • bogu hvala uspio sam riješit...malo po malo ručno izbrisao sve user fontove iz font booka...i sad vidim da mi je to riješilo još neke probleme koje sam imao...naprimjer 3 dana mi se palio illustrator sad najedanput i to ono skače ona ikonica u nedogleda...nikakvi errori i ništa i onda se odjednom samo upali i onda još čekat na startanje jedno pol minute...tak da se to sad sve razriješilo bogu hvala...

uglavnom nemojte se zajebavat s font bookom :))))

inače da topic nije totalna propast...koja je vaša preporuka softvera za handlanje s fontovima...znači negdje gdje bi mogo pregledat i isprobat 1000 fontova bez da se oni instaliraju...ako je moguće i editirat ih...

• Nemaš šta dalje gledati od FontExplorera X Pro. Vjeruj mi, sa ove strane tastature ti je font naci. Fontovi kod mene prolaze strikne zahtjeve, skup sa softverom za pregledavanje i samih procedura kopiranja/instaliranja.

Uglavnom, moj savjet ti je drži se njega i drži se dobre organizacije fontova, da si nebi zakomplicirao život njima.

Jedna stvar koju učim sve kolege dizajnere pri managementu je da nikad ne dopuštaju softveru da on radi svoju bazu, već da imaš svoju bazu fontava ručno posloženu po folderima (vrstama) i onda po potrebi ubacuješ fontove sa te lokacije. Znači u fontexploreru prvo što napraviš je pod preferences/advanced isključiš "organize folder structure"