Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• Salko
  • borostef
  • corpsebride
  • nikolajagic
  • Vlada11070
  • lejla
  • A7ibaba
  • tomasso
  • lajka
  • iDanijel
  • darmar80
  • micro
  • nbacac23
  • 15_cro_05
  • monty_pirate
  • MrNice

Tko je online (0)

Instalacija osx sa usb fles memorije i otkljucavanje zakljucanog macbooka
  • Imao sam nekih problema ranije sa macbook i kada sam trazio pomoc kako to vec biva nikada nisam dobio adekvatan odgovor koji bi mi stvarno pomogao pa sam odlucio ovo da objavim mozda nekome zatreba.Ako nesto nije jeasno slobodno pitajte tu smo mi svi da pomognemo istomisljenicima u nevolji(bar se nadam).

Kako napraviti instalaciju OS X Snow Leopard pomocu USB fles memorije? 1.Potreban je os x Snow Leopard dmg. Fajl i usb memorije velicine 8GB i program OSX86 Tools(lako se pronadje samo upises ime u google) 2.Dabi se napravijo dmg fajl instalacioni disk sa sistemom ubaci u drajv,pokreni Disk Utility i klikni na New Image i sacekaj dok Disk Utility ne iskopira disk sa snow leopardom i ne napravi image(dmg). 3.Kada je dmg kreiran ubaci usb memoriju u slot selektuj je i klikni na Partrition,napravi jednu particiju i to tako da ces kliknuti na opcion i zadati da se napravi Master Boot Record particija zatim klikni na apply i kada je particija zavrsena predji na korak4 4.Sada klikni na restore i pod Source metodom drag i drop prevuci sliku imiga dmg koji si napravijo u 2koraku(ako kojim slucajem slika imiga nije sa desne strane Disk Utility-a klikni na naziv images u gornjoj traki i pokreni Scan image for restore),a pod Destination odaberi particiju na usb flesu koju si napravijo u koraku3(takodje je samo prevuci u Destinacion) i klikni na Restore u donjem desnom uglu.Postupak ce trajati nekoliko minuta. 5.Kada je postupak zavrsen pokreni OSX86 Tools i klikni na Install EFI/Run FDISK izaberi svoj usb fles disk zatim PC EFI v8 i instaliraj ga na fles. 6.kada je postupak gotov zatvori sve aplikacije izbaci usb memoriju ugasi racunar,stavi usb memoriju i pri pokretanju racunara drzi tipku alt(option) i izaberi USB fles kao bot uredjaj kada se sistem ucita mozes da nastavis sa instalacijom OS X-a kao do sada sa tim sto ce sada instalacija biti upola brza i sigurnija nego sa DVD diska.Ovako pripremljen usb fles moze da instalira osx i na bilo koji PC.

Kako pokrenuti mac ako si zaboravio paswort i nemas pristup sistemu kao administrator ili je zakljucan? 1.Restartuj komp i pri ukljucivanju pritisni taster comand(znak jabuke) i S taster zajedno pri botanju dolazi crni komandni ekran kada se ucitavanje zavrsi uradi sljedece 2.upisi mount -uw / i pritisni enter(return) 3.sljedece upisi rm /var/db/.Applesetupdone pritisni enter 4. upisi reboot pritisni enter i sacekaj nekoliko minuta(kad upisujes komande pazi da budu tacno napisane i sa razmakom izmedju znakova kao ovdje) 5.MAC ce se pokrenuti za nekoliko minuta kao prvi put kad je upaljen,kreiraj novog administratora i paswort i imas potpun pristup nad racunalom.Starog administratora kasnije mozes da obriser.

Pozdrav i nadam se da sam nekome pomogao bar za sada!

Post edited by rajko at 2011-11-25 13:48:06
    iPhone 5
    Macbook pro 13"
  • 1 Komentar sorted by
  • Imam pitanje! Jel moguce instalirati OS preko nekog od programa za "virtualni" CD