Imam jedan problem na OSX 10.6.6. koji mi se dogodio sad po prvi put.
Ne mogu isprazniti trash, unutra uvijek ostanu 2 Autorun.inf foldera (imam dualboot s Windows 7). Koliko vidim okolo, to je dosta čest problem, ali ga ni s jednim savjetom nisam uspio riješiti. Probao sam sa Secure Empty, probao sam s Repair Permissions, obrisao sam foldere i u Windowsima sa svih removable diskova koje imam i još uvijek ista stvar. Zna li tko kako da to riješim?
Sa Secure Empty dobivam poruku "Operation can't be completed because an item Autorun.inf is in use. Jedan Autorun.inf mi se nalazi na disku na kojem su Windowsi, a drugi na USB sticku. Oba u .Trashes folderu koji ni u Windowsima ne mogu obrisati.
EDIT: Probao stick spojiti na MBP, Trash pokazao da ima isti taj Autorun.inf folder u sebi, ne mogu ga izbrisati, a čim odspojim USB, Trash je prazan.
Vjerojatno ostatak recyclera ili nekog slicnog virusa. Otvori Terminal i upisi
sudo rm -rf /.Trashes
sudo rm -rf /Volumes/IME-STICKA/.Trashes
Prva naredba brise kompletni trash s glavnog diska, a druga s usb-a (naravno, zamijeni IME-STICKA s imenom sticka :))
edit: @tmilovan zasto moram napravit 2 nova reda da bi forum odvojio tekst? -.-
Probao sam i to već kao jedno od rješenje, ali dobijem ovo:
m: /Volumes/Storage/.Trashes/501/Autorun.inf: Directory not empty
rm: /Volumes/Storage/.Trashes/501: Directory not empty
rm: /Volumes/Storage/.Trashes: Directory not empty
Jesi siguran da si stavio "sudo rm -rf"? To jednostavno ne moze ne obrisat fileove. Tako mozes cijeli sistem obrisat ako oces :D
Točno tako sam napisao. Točnije, copy paste u terminal.
U međuvremenu sam uspio riješiti. Boot u Windowse i tek s Unlockerom uspio obrisati. Ipak ništa bez Windowsa :D
Ne znam, bas sam danas probao gurnut stick u frendicin komp da pokupi recycler i jos neka 3 virusa i svi su bez problema otisli sa sudo rm -rf :)
ficho said: Ne znam, bas sam danas probao gurnut stick u frendicin komp da pokupi recycler i jos neka 3 virusa i svi su bez problema otisli sa sudo rm -rf :)
Jel ovo kao neki geek-talk za seks? :D
Ne :p