Bog svima, siguran sam da je ovo diskusija koja se već ponavlja, ali sam uvjeren da će mnogi rado prokomentirat, a meni dat "najsvježiji" odgovor. Naime, bacio sam se malo u programiranje i svi po internetu TRUBE o tom TextMate-u. Iskreno ne kužim u čemu je stvar. Ja koristim besplatni Text Wrangler koji mi je skroz dobar i ne vidim razlog zašto išta mijenjat, a pogotovo platit 40€?
Pa ako može netko prokomentirati, na jednostavnom hrvatskom, za programera početnika?
Pogledaj http://macromates.com/screencasts pa odluci da li trebaju takve stvari.
Ako mislis raditi web development, onda ti je vjerojatno bolja opcija Coda ili Espresso (kod mene Coda) jer imaju ugradjenu FTP podrsku.
"Pravi" developeri koriste vim ;) Salim se naravno. Vim je odlican editor samo se meni nikad nije dalo uzeti vremena i nauciti ga, jer ipak treba nesto vremena kad se pohvata sve, pa kad nadjes pluginove itd.
Textmate 2 se vec skoro ceka ko Duke Nukem :) Ali odobno mislim da bi Coda 2 mogla preuzeti vrh, ako je Panic skockaju kao Transmit 4.
Uglavnom, ako si zadovoljan sa TextWranglerom, ne vidim zasto bi mjenjao. Imas za svaki navedeni editor i trial verziju pa mozes isprobati.
Vjerojatno ćeš u jednom trenutku osjetit potrebu za nekim naprednijim editorom (kao što je TextMate), a do tad koristi ono što ti odgovara. :)
Btw. ja isto koristim samo vim. :D
Pa ako si zadooljan s programom koji koristiš i na njemu ti ne fali nikakva opcija...po meni ne trebaš plačati 40 ojra
Meni se textwrangler pokazao nedovoljnim zbog nemogućnosti code completiona i još nekih sitnica. Mislio sam se kupit TextMate ili Codu, ali nisam dovoljno zakoračio u web development da bi mi bili isplativi.
Onda sam si podesio vim i jako sam zadovoljan s njim. Ima i plugin za ubacivanje snippeta u textmate stilu (npr u .c file-u napišeš "main" i stisneš TAB, a on ti ispiše cijelu main funkciju i sl.). Jedino što je vim dosta specifičan u pristupu pa traži određeno vrijeme da ga se nauči + radi u terminalu, al je definitivno bolji od TextWranglera. :)