Kojie programe najcesce koristite na vasem MAC-u,evo moj izbor :
Wondershare Free YouTube Downloader Adapter Adium CleanMyMac Dupin Hand Brake iPhone Explorer Kismac Mactherip OpenOffice Parallels Desktop Picasa Skype Snapdrag Speed download5 Synctwofolders Toast titanium VLC qTorrent *izostavio sam sve one koje dolaze sa os x
Twitter, Sparrow - lagani gmail klijent - dobar je za vise accounta u isto vrijeme, Transmission - najbolji torrent klijent za mac, Dropbox - free file sharing, Office 2011, iWork, MagicPrefs - modovi za magic mouse, VLC - za gledanje MKV fileova (Quicktime koristim za sve ostalo, jer je los za MKV), CleanMyMac - za ocistiti mac, Skype, Steam - pokoja igra, UnrarX - rar itd
također izostavio one koji dolaze za OSXom - ali od njih koristim najvise Safari i iTunes :D
Twitter, uTorrent, Garage Band, UnrarX,xCode,Google Chrome,Mozilla Thunderbird(koristio prije Sparrow ali steka ko babin kuk).
mislim da bi bilo puno korisnije da svatko napiše nekoliko favorita ali da u par rečenica objasni o čemu se radi, zar ne? jer nema nikakve koristi (po meni) da 10 ljudi zaredom ponovi iste aplikacije, a tu i tamo netko spomene neku za koju drugi nisu ni čuli, a bez da išta kaže o njoj
Sure.
Twitter-mislim da ovdje nemamo sto komentirati, officijalni twitter client
uTorrent - Moj omiljeni torrent kljent za windowse, makar mi za mac baš i nije nešto. Koristim ga iz postovanja developeru.
Garage Band - Dio iLife-a, odlicna stvar ako imas instrument/bend, ustekam bas gitaru u laptop i mogu svirati s računalom kao pojačalom i snimati ono što sviram, odlicna stvar.
UnrarX - jednostavan freeware unrar client
Xcode - okruženje primarno za objective-c programiranje (mada se mogu i drugi jezici)
Google Chrome - Web browser, moj omiljen, najbrži trenutno po testovima,jednostavan,ako se bojite da vas google "spijunira" koristite chromium.
Mozilla Thunderbird - mail klijent, svakako probati