Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• bubi
  • vukohr
  • anna1995
  • Soffoklo
  • metalni
  • iCroatiaa
  • merfi
  • brunci
  • MarkoAF
  • chofizg
  • and1v
  • zriha
  • Razor
  • tkotikrivkristijan
  • andrej1234
  • aravnic

Tko je online (0)

Pomoć oko kupnje macbook pro!!
  • Bok..novi sam član ovog foruma i jako mi je zanimljiv :) želim kupiti novi macbook pro 13` i sad mi treba pomoć koliko mi se isplati. Nikad nisam radio na iOS sustavu tako da neznam kako da se naviknem ili naučim (malo sam samo gleda od tuđeg i tipka bezveze) Znam dosta o komp. pa mislim da mi nebi bio problem se navikniti. :) Maturant sam i želim upisati građ. fax pa ga i zbog tog razloga također kupujem. Čuo sam priče da i nije baš najbolji za autocad ili slične prog. pa me zanima što to znači "nije baš dobar"?

Post edited by Dottore at 2011-01-22 16:56:04
  • 7 Komentara sorted by
  • ja sam inace sa geodezije i koristim AutoCAD na faksu al kad mi recimo treba AutoCAD Civil koji ne postoji na Macu, moras jednostavno posegnuti za windowsima. Sad ne znam koje programe sve gradevinari koriste al ako su neki usko specijalizirani kao sto je autocad, morat ces kad tad malo se prabacit na windowse. Ove godine je izasla verzija autocada za mac i ako ga budes koristio skuzit ces da je ona jos daleko od one verzije koja postoji za windowse (rusenje i nedostaci funkcija). Sto se tice ovih ostalih stvari, tipa word powerpoint i to, tu neces imati nikakvih problema, sve to ima i na Macu, cak i ljepse i bolje

Sto se tice prebacivanja sa win na mac, tu ces se brzo prilagodit, na macu ti je sve jos 5x jednostavnije nego na windowsima. Zaboravi vise na instaliranje drajvera, defragmentiranje, viruse i slicno

Sretno u kupnji

• Čitao sam puno o nestabilnosti AutoCAD-a za Mac, ali kod mene radi savršeno. Mali hint: Na Mac-u je OS X sustav, a na iPhoneu i iPadu je iOS sustav. ;)

• @kob4lt znači koristiš autocad preko parallelsa? kako se to ponaša u odnosu na windows stroj?

zanima me jer mi je cura na građevini i autocad je jedan od glavnih razloga zašto je još uvijek nisam uspio switchat na mac :))

• Ne koristim ga preko parallelsa jer imam jos jedan laptop na kojem je windows pa sve datoteke koji su mi vazni "shaream" preko dropboxa.

Moj jedan frend cak na linuxu ima dignut preko virtualboxa XP i AutoCAD 2011 i sve leti. A znamo i sami kakav je AutoCAD 2011 cak i na windowsima sa onim svim njegovim Ribbonima koji trebaju pol godine da se ucitaju

• ok..hvala vam na pomoći već mi je lakše ;) odavno želim kupiti nešto od apple-a jer sam imao iPod nano još 2003 i otad za zaljubljenik u apple...samo to i košta :/ a znam vidio sam da nebi trebao biti problem se navikniti na OS X (TCvetkovic :) ) jer ko zna s wind. znat će i s tim. A samo programi i igrice...tribat će mi pomoć da instaliram nešto korisnih programa jer nemam pojma što sve apple nudi. Čuo sam da iam jako dobrih programa koje nisu ni do kolina za windowse.

• ma ako ti ovo za autocad nije problem - neće ti biti problem riješit i ostale programe ;)

• ma..nisam neki maher da ću ja čuda raditi u autocadu pa da me to ograničava mislim da ću imati više problema što se tiče ostalih predmeta a ne autocad-a heh. A i mogu se pribaciti na windowse kad oću jer sam u stanu sa frendom koji ima wind. i autocad :)