Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Yardie
  • corpsebride
  • Vedo
  • merfi
  • iDanijel
  • smugl3r
  • kico234
  • Tomek585
  • Tomislav7
  • take31
  • cromen
  • grgamajstor
  • maxus
  • IIvor
  • judgedredd
  • Dodo
  • cdnm
  • mmike
  • iKenzo
  • vukohr

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Ipad od sutra u hr
  • i to u hg spotu, ovo su cifre Osnovni model Apple iPad, Wi-Fi 16GB stajat će 3.949 kn, 4.749 kn bit će potrebno izdvojiti za model Apple iPad, Wi-Fi + 3G 16GB, 5.549 kn za Apple iPad, Wi-Fi + 3G 32GB, a 6.349 kn za najbogatiji model Apple iPad, Wi-Fi + 3G 64GB.

najvise me zanima gdje ce se servisirati ako rikne :)

Post edited by yajtoh at 2011-01-27 10:12:59
  • 61 Komentara sorted by
  • Josip R. said: NO s druge strane je ovako bolje svi šminkeri će sad navalit na taj "stari" iPad pa kad dođe novi onda će kad si mi nabavimo novi iPad2 gledat wtf vidi ovog šta ima, pa kad pita šta je sad to, onda će mo mi ljepo to ti je novi iPad biAtch!!! lol hahaha.... in your face šminkeru!

znači šminker je onaj koji ima stariji model, a nešminker je onaj koji mora imati najnoviji uređaj, preserava se s njim i ismijava sve ostale vokabularom na razini djeteta od 10 godina. nećak mi toliko ima pa mi je ta tvoja spika jako poznata.

• evo, da budemo konkretni, post @Josip_R. je jedan od tipicnih "ajfonasakih" postova koji promovira crackanje po forumu a da autor istoga ne biva radi toga kaznjen! a razina komunikacije i logika mu je posteno primitivna! od percepcije sminkera / ne sminkera, pa do davanja sebi prava crackanja ako se "proizvod platio"! na racun tog sebi danoga prava (kao neki diktator u banana drzavi) nadalje ismijava postene ljude koji "koriste 5% mogucnosti iphona" jer mozda nisu instalirali 80 crackanih aplikacija... necu biti dvolican, i reci da nisam nikada instalirao crackani app (kad mi je bas frka i dan danas instaliram neku navigaciju), ali ta logika da "ima da sve aplikacije budu free" je pucanje u glavu! jos se i javno diciti time...
    evo ovakve stvari truju forum, jer poanta je da duh foruma promijeni nove clanove, a ne da novi clanovi promijene forum! ljudi danas naprave JB i misle da su hackeri, pa se onda glupiraju okolo kako koriste maksimum mogucnosti svog telefona sa 80 aplikacija na telefonu! niti ne podrzavaju postenu JB zajednicu koja prodaje svoje aplikacije jer i njih crackaju, niti pomazu developere koji cine iphone tako mocnim, a uzimaju si za pravo diciti se onda tim tudjim trudom i biti superiorni od nas koji imaju 20 PLACENIH aplikacija! ako je problem dati 20, 30 kn mj za aplikacije (to prihvacam), barem budi pristojan i suti! i da, koristi 100% mogucnosti telefona sa 30 mb data paketa "za probu"... syncanja, push mail i notifikacije koje u mom iskustvu neizmjerno oplemenjuju iphone su sporedne stvari ocito za takve! iFart aplikacije su valjda interesantnije i vrjednije paznje!

• A pravopis je na razini djeteta od 3 godine.

Post edited by iAnte at 2011-01-29 06:58:51
  • instaliras frash i normalno radi flash... mozes imati dvije alikacije upaljene odjednom...

tak da mlate praznu slamu ko i obicno ljudi koji nemaju iphone/ipad pa pricaju da nis nemre

• što je ajped? ti si vjerojatno od onih koji laptop izgovaraju leptop?

• http://www.istyle.hr/Landing/iPad/index.html Ovdje imate detaljno i lijepse, i sevis ce iti predpostavljam u madjare ili u Tomm's House

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Boze mili, jel itko cita ove pacijente sta pisu...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-hrvatsku-je-stigao-ipad-isplati-li-ga-se-kupiti/535225.aspx

c/p

"Korisnicima iPhonea će iPad sigurno biti dobro poznat. Oba uređaja pokreće isti operativni sustav, što je po mnogima više mana nego prednost (??????). Sustav kojeg je No, istovremeno mu zamjeraju brojne nedostatke od kojih su najveći svakako nedostatak podrške za flash i nepostojanje multitaskinga (ne možete istovremeno pokrenuti dvije aplikacije) (opet????????).

• Komentirati index.hr članke nema smisla.. trash portal..

Aj.. konačno da i došao kod nas.. premda ne znam koja je priča s tim.. što mi moramo - toliko - kasnit sa nabavkom tih "igračaka"..

• Phantom_Lord said: ma pusti ljude neka kupe neke underpowered netbooke sa windowsom i 3 usb porta, beterijom od dva sata - kojeg ne smiju izvadit iz torbe kad vide da neko u prostoriji ima ipad :D

i ovaj sa windowsima igra na playtoyu belu,a ovaj nemoze. :o

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Da odmah odgovorim hejterima i fanboyevima:

iPad 16GB - cijena u iStyleu - 3795 kn iPad 16GB - cijena u McShark Store Graz - 499 eura (tečaj je 7,41) = 3702 kn + autocesta ZG-Macelj 45 kn + tjedna slovenska vinjeta 15 eura (111 kn) + austrijska vinjeta 7 eura (51 kn) + tank goriva cca. 200 kn + oportunitetni trošak i izgubljena 2.5 sata na vožnju = 4109 kn.

(ako ne računamo povrat MwSt-a od 20% :D )

Post edited by paicere_dfn at 2011-01-28 04:45:59
    MacBook Pro 15.4" 2.2 GHz (late '07)
    iPad 16GB WiFi
    iPod 5G 30 GB, iPod nano 1G 4 GB, iPod shuffle 2G
  • bolje je kupti u Njemačkoj, puno je povoljniji nego kod nas.

• odustala sam od komentiranja pravopisa po forumima i njuzima. nekako mi se čini da je takvim likovima ponos biti što nepismeniji.

student. :(

Post edited by dubazg at 2011-01-29 07:01:35
  • josipe r., to sve znaš temeljem kojeg ispitivanja tržišta?

• A zašto uopće obraćaš pažnju na njega

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • pretpostavljam da će slijedece godine u ovo vrijeme biti ipad 2. koji fail

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Pa sasvim OK su napisali.

OS je isti. Netko želi na iPadu OSX pa mu je to mana. Nekome nije.

Ne radi flash. Ako želiš gledat npr. Hulu, onda ti je iPad koristan jednako kao i Nokia 3310.

A multitasking nije pravi multitasking.

Post edited by iAnte at 2011-01-27 14:35:48
  • Stvarno me nasmijao ovaj članak na index.hr

Post edited by jojo#15 at 2011-01-27 15:04:31
  • fazer said: instaliras frash i normalno radi flash...

Ovo je zapravo mana, a ne pozitivna strana iOS-a. Normalno i jailbreak mi ne idu skupa.

fazer said: mozes imati dvije alikacije upaljene odjednom...

Ne u pravom smislu te riječi. Iako je iOS 4 u tom smislu veliko poboljšanje.

fazer said: tak da mlate praznu slamu ko i obicno ljudi koji nemaju iphone/ipad pa pricaju da nis nemre

Normalni ljudi se prije kupnje informiraju i prouče mane i prednosti. Kad stave na vagu ono što im treba i ono što će dobit, tada donose odluku. Ako im odgovara kupit će, a ako im ne odgovara neće.

Tako da se čini logično da ljudi koji nemaju iPad kažu da im nevalja. Zato ga i nemaju.

Logično, zar ne?

Post edited by iAnte at 2011-01-27 15:31:16
  • neka oni uzmu galaxy tab ili neko treće sranje. to je "dobro"

• Pa ako ljudima to odgovara, zašto ne? Pa nećemo valjda prisiljavat ljude da svi koriste isto?

• ja sam misli o tabletima izbacio iz glave dok ne vidim ipad 2 :)

• Cijena je vatrena :D no nemre se drugačije ni očekivati :D

Post edited by therrlu at 2011-01-27 15:45:55
  • Preskupo,za tu cijenu se moze dobit dobar laptop i slozit j*bena konfiguracija. Al naravno ako netko ima zelju kupit ipad,zas ne i ja bi ga uzo da je bar malo jeftiniji :p

Post edited by Edge at 2011-01-27 16:25:19
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Dajte sjasite vise s tim usporedbama iPada i laptopa. To je ko da mi kazes, zasto kupujes biciklu kad za te pare mozes skuter kupit... usporedba je totalno promasena, pogotovo sto se uglavnom ne radi o dilemi racunalo ili tablet nego racunalo i tablet. Odnosno... koji je najbolji. A koliko vidim 95% svjetskih korisnika tableta se tu slaze s nama :)

• therrlu said: Cijena je vatrena

Sada ja spustim cijenu i prodam ih još više nego prije. Cijena meni super odgovara. :D

• ma pusti ljude neka kupe neke underpowered netbooke sa windowsom i 3 usb porta, beterijom od dva sata - kojeg ne smiju izvadit iz torbe kad vide da neko u prostoriji ima ipad :D

• nisam ljubitelj tableta (uvijek mi je mb+iphone bila draža solucija) ali kako kazu tko voli nek izvoli :) ... ja cu se jos malo strpit pa uzeti MPB 15'' ;)

 MacBook Pro 3.1
     Iphone 3g, 8gb
     Iphone 4, 16gb
     Ipod Shuffle, 1gb
  • evo poceli su nas opet terorizirati... "ako zelite biti IN morate imati iPad!" mrzim ovo maloumno okruzenje!

• Tko je počeo terorizirati? :)

• Nitko ne terorizira, problem je percepcija Applea kod nas - kao brenda koji je trenutno "in" i kupuje se zbog prestiža.

Čekajte da dođe Starbucks i kad se ljudi krenu prešetavati sa onim dvolitrenim kavurinama s kojima ne bi ni felgu na autu oprao. Za luksuzna dobra 'rvacka je obećana zemlja po svemu sudeći.

iPad 16GB WiFi
  • To smo si sami napravili :) T-mobile daje popust 500kn pri kupnji ipada ali ako prije toga potpises ugovor za mobile internet tarifu,rajttttt :D

• @therrlu - što fali? mislim da je to sasvim lijep reklamni potez i onaj tko dobije 500 kn popusta neće se sigurno buniti.

• tko želi kupit će ga, tko ne želi neće..jednostavno..

jasno je da u hrvatskoj ima dosta ljudi koji kupuju sve i svašta samo da susjed vidi da on "ima para"..ali nemojte sve ljude stavljat u isti koš..

umjesto da budemo sretni što je uređaj napokon dostupan u RH(cijena ko cijena-mislim da je ok kad se usporede cijene ostalih apple proizvoda) mi tu raspravljamo o glupostima...

pustite ljude da uživaju u uređajima koje si žele kupit...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Kako si sa 3945 u iStyleu dosao na 3795?

Razlike su stvarno zanemarive (osim za najskuplji model 500 kn), ali ne kuzim iskreno jos uvijek cemu tolika galama oko dolaska iPada kad svaki cas trebaju najavit novi model.

• @dubazg - fali, što je samo za prvih 100korisnika :D

Ali računamo povrat poreza pa to ispadne manje :D

• ja se nadam da će kroz mjesec dana bit neki malo jači rumor za iPad2 i ako bude sreće keynote što prije

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ficho said: Kako si sa 3945 u iStyleu dosao na 3795?

Insiderske informacije... LOL JK, tipfeler

iPad 16GB WiFi
  • paicere_dfn said: Insiderske informacije

E da, nisam te uopce skuzio bez avatara :D Jel vrijede one sheme s popustom za gotovinu i studente/iKnow za iPad?

• ficho said: ali ne kuzim iskreno jos uvijek cemu tolika galama oko dolaska iPada kad svaki cas trebaju najavit novi model.

ali "svaki čas trebaju" je relativno.. svi mi očekujemo da će kroz par tjedana najavit iPad 2, da će u Americi bit u prodaji u 4. mjesecu, a u Europi u 6. mjesecu.. Ali tko garantira da će biti tako? Apple voli držate godišnje cikluse, ali nije nemoguće da se sve to pomakne za mjesec ili dva naprijed..

Tako da ako ga netko jako želi, nije mala stvar čekati 6-8 mjeseci.. Ok, moglo ga se kupit i vani, al sad će ga ekipa kupovat i za poklone obitelji, uzimat ga na firmu itd.. Hrpa ljudi ne voli kupovat vani stvari zbog garancija, plaćanja na rate i što ja znam...

Oću reć da "galama" nije baš skroz neopravdana..

• iPad ima worldwide garanciju, a servisa (bar sluzbenog gdje ti ta garancija vrijedi) ionako nema kod nas.

Post edited by ficho at 2011-01-28 05:29:49
  • Znam ja to, i ti znaš to.. ali oćeš reć da nema puno ljudi koji razmišljaju "mah, rađe ću kupit kod nas to, pa imam garanciju i na miru sam"? Samo to kažem...

• I u pravu si kad to kazes. Ficho gleda ocito prilicno subjektivno, treba svatiti da ima i ljudi sa drugacijim stajalistima i potrebama.

Dakle da rezimiramo, da za mnoge je ovo olaksanje i jednostavnije im je otici u ducan u hr i kupiti si iPad.

• ficho said: ne kuzim iskreno jos uvijek cemu tolika galama oko dolaska iPada

Ficho po meni i nije neka galama, barem vidim po forumima, tek par ljudi su ukljuceni u raspravu oko navedene teme. Po meni sasvim jasno, jer koji je smisao uvoditi uredaj 2 mjeseca prije izlaska novog tipa, mala smo zemlja, tko zna sto je ipad i tko ga je htio ima ga vec od 4 mj. prosle godine, barem tako sudim po vecini ljudi koje poznajem da imaju ipad i iskreno nisam cuo da ga netko namjerava kupit u nasim ducanima.

Sto se tice clanaka iz jutarnjeg, 24sata i vecernjeg, to su ciste reklame i placeni clanci, vidljivo po nagradnoj igri 24 sata gdje je glavna nagrada ipad....

• ma pustite vi to! da li se on moze dobiti na neki popust kod nas, kao sto se mogu Macovi :)

• Pa da prodaju jedan u Hr. opet za njih dobro, a bitće ciše. Kakve veze kad je došo bitno da je tu, a otići nemože.

• paicere_dfn said: Čekajte da dođe Starbucks i kad se ljudi krenu prešetavati sa onim dvolitrenim kavurinama s kojima ne bi ni felgu na autu oprao.

To smo si sami krivi. Sve te idiotske stvari se "uvoze" iz Amrike. Nije ni čudo što se tako ponašamo. Ja nisam mogao vjerovati kada su za Svi Sveti (u biti dan prije, na 31. listopa) svi iz moje ulice stavili izrezbarenu bundeu vani sa svijećom. Samo čekam kada će klinci kucati na vratima i bez srama na engleski "trick or treat" žicati slatkiše.

Vjeruj mi, ja bi više volio da Apple sada nije toliko "in" i zbog cijene, a i zbog takvog mišljenja, da tko ima Apple uređa, da ga je kupio da bude in, da bude viđen i zato što je to "totalni must hević!".

Zbog takvog mišljenja kojeg ima 75% hrvata (ostalih 15% ni ne zna što je Apple), me je sram izaći u javnost sa iPhoneom, iPadom ili MacBookom. Kada želim provjeriti mailove moram se skrivati i kada vadim Mac, gledam dali me netko krivo gleda da ga vratim u torbu. Nažalost, to je i zato što živim u ljubmornom selu (čitaj: malograđanstvo), a i većina tog sela je neuka i neinformirana.

Najviše bi volio da iPad 2 izađe bez pompe i da ga prodaju u 10 primjeraka, da što prije dođem na red i da ga dobijemo mi koji ga koristimo u sve svrhe, a ne u svrhe "Luka i Borna su mi frendovi i s njihovim džipom i mojim iPadom 2 idemo u Šladming..."

Post edited by Pejo at 2011-01-28 10:46:13
  • ficho said: E da, nisam te uopce skuzio bez avatara Jel vrijede one sheme s popustom za gotovinu i studente/iKnow za iPad?

Gotovina da, ostalo ne, a ako dođe do izmjena...

iPad 16GB WiFi
  • Vidim da su sada dostupni i Appleovi dodaci za iPad:

http://store.apcom.hr/ipaddodaci-c-110.html

 iMac | iPad | iPhone
  • pejo slazem se u potpunosti s tobom, vec sam u par tema komentirao ove bisere koji zele iskljuciti data promet na iphoneu jer im trosi novac bla bla, zivi su primjer toga da su ga kupili na 55 kartica, i da ce ga otplacivati 3 godine ali to se mora imati. od njih 100 mozda 2 znaju razliku izedju JB i UNLOCKA, i znaju se sluzit, iphoneom, ipadom isl. kupe nesto takvo i ona koriste 0.01 % njegovih mogucnosti, tipa sms i eventualno poziv u mrak tarifi. ali to je nasa hrvatska, taman kruha bili gladni ali mora se biti in.

a sad malo o ipadu, sutra ga bas idem kupiti ali u njemackoj, jer trenuno sam tu pa onda da ne cekam dok dodjem u hr. mislim da je 579 eura u saturnu.

iphone 4S
  • Ostale nebuloze se ne isplati komentirati