Pozdrav svima za pocetak,
prvi problem je kada pokrenem boot camp i pita me jel zelim skinuti win support software i kada ga skinem ne moze ga snimiti nigdje nego javlja problem, procitao sam na appleovim stranicama da je to kada je boot camp verzija 3.04 valjda i da je software na mac os dvdu (nisam uspio naci software na instalacijskom dvdu)
drugi problem je kada pokusavam instalirati windows 7 preko boot campa i kada se imac restartira i krene instalacija, prije nego mogu odabrati gdje da se windowsi instaliraju me trazi neki driver za hardware. ja ga nemam (vjerojatno je to taj win support software i nemam ga kako pronaci niti staviti mac os dvd jer ne mogu izbaciti windows 7 dvd koji je u driveu
nisam uspio naci rjesenje problema nigdje na netu, moze pomoc? :D
Za ovo prvo samo odaberes da vec imas i poslje instaliras to s Snow leopard diska. A za ovo drugo samo odaberi bootcamp particijju i formatiraj ju, mislim da sam tako ja ako se ne varam
odabrao sam da vec imam, napravio particiju za windowse 100 gb fat 32, i kada se restarta trazi mi "load driver" i next mi je sivo, imam opciju browse i rescan, ne mogu nikako dvd izbaciti van pa da stavim mac os dvd na kojem su ti driveri navodno
Pa cekaj malo, dok ti se disk boota onda nemoj nist dirati pusti ga da boota s svojim driverima, osim ako nemas nekakvu ripanu verziju.
krene mi vec instalacija windowsa, odnosno restarta se imac, boota se dvd, pise windows loading files, prikaze se onaj prozor pocetni ali ne dodje do djela gdje odabirem novu instalaciju, na koju particiju da instalira itd, nego stane prije toga i trazi mi driver neki :S
Pa kazem, to nebi smijelo pitati osim ako ne overrideas normalni setup s nekim gumbom i odaberes svoje drajvere ili ako nemas dobru verziju Win 7
a pokusavam instalirati windows 7 ultimate 64 , btw jel trebam neki update kada zvuvnike spajam na imac? radi se e logitechovim z4 i zvuk je dosta los, prepoznaje mi ih kao headphones
Pa moras instalirato boot camp drivere i updateati ih.
markob said: napravio particiju za windowse 100 gb fat 32
Nisam nikad instalira win kroz Boot Camp (ja sam jadnicak jos na Hackintosh-u, nadam se ne jos dugo), ali mislim da Win7 moze ici samo na NTFS, mozda je u tome problem. Jos probaj i ko sto je LordShigi reka update-aj BootCamp, mislim da ti za Win7 trazi Boot Camp 3.1 Update. http://www.apple.com/support/bootcamp
imam verziju 3.04, kako da updateam? na tom linku mogu skinuti samo .exe fajl, a bootcamp mi je sam napravio fat 32, a u disk utility mogu odabrati samo fat 32 i ex fat formate
e jos 2 stvari ako moze pomoc, kada upalim mac odmah mi pokusa bootati sa dvd-a iako je drive prazan i onda mi kaze da ubacim dvd i pritisnem bilo koji key, i druga stvar, kada prikljucim eksterne zvucnike, prepozna ih kao headphones i zvuk je dosta losiji, radi se o logitech z4, hvala
Pa otvori Software Update i on ce ti ponuditi, a kod instalacije ti tu bootcamp particiju formatiraj u NTFS, ja jesam i radilo je. Samo me nemoj uzeti za rijec jer nisam 100% siguran
software update mi kaze da nema nista novo, a kod boot campa uopce nemam opciju koji format odabrati nego samo velicinu nove particije
Pa ne kod boot campa nego kod instalacije windowsa
e pa kod instalacije windowsa mi ne dodje do tog dijela gdje mogu odabrati particiju i da ju formatiram itd, nego korak prije toga mi trazi neki driver
evo ovo
Uf neznam, probaj staviti snow leopard disk unutra pa nek proba naći drajvere, mene nije to ajebavalo.
a kak da izbacim windows dvd? eject tipka ne funkcionira tamo, radi se o imacu btw
nedavno sam procitao na forumu da je izasao neki update za grafiku u igrama za mac os, jel se to skine automatski preko sofware updeata ili? thx
i jos jedno glupo pitanje, kako da updejtam boot camp? sada je verzija 3.04. a software update mi ne nadje nista novo za skinuti, a sada sam se sjetio da sam iskljucio komp kada mi je prvi dan instalirao updejtove, jel ima to kakve veze? ne sjecam se jel nastavio sam kada sam ga iduci put upalio
anyone? :P
jel mi moze netko pomoci? stvarno vise nemam pojma sto da isprobam, dakle kako updejtam boot camp? kada odem na software update ne nadje mi nista novo, imam imac sa mac os x 10.6.6 i boot camp mi je verzija 3.04. , ne mogu staviti wind 7 jer mi particiju napravi kao fat i nema opcija a NTFS, hvala unaprijed
markob said: a kak da izbacim windows dvd? eject tipka ne funkcionira tamo, radi se o imacu btw
Odeš na My Computer, desni klik na DVD-RW drive i onda "eject". Druga opcija ti je da restartaš, stisneš lijevi klik miša prije nego ti se pokaže sivi ekran i tako čekaš dok ti ne izađe DVD.
markob said: i jos jedno glupo pitanje, kako da updejtam boot camp? sada je verzija 3.04. a software update mi ne nadje nista novo za skinuti, a sada sam se sjetio da sam iskljucio komp kada mi je prvi dan instalirao updejtove, jel ima to kakve veze? ne sjecam se jel nastavio sam kada sam ga iduci put upalio
Boot Camp moraš prvo instalirat sa Leopardovog/Snow Leopardovog DVD-a, pa onda pokreni Start > All Programs > Apple Software Update. Dobro je to sve držat ap-tu-dejt pa svakako pokreni :)
markob said: ne mogu staviti wind 7 jer mi particiju napravi kao fat i nema opcija a NTFS, hvala unaprijed
Kod Win 7 instalacije moraš preformatirat particiju od Boot Campa u NTFS. Ako su ti neki Win već gore, otvori konzolu (Start -> Run -> cmd.exe) i u njoj unesi sljedeće:
convert c: /fs:ntfs
nakon reboota u windowse će pokrenut konverziju filesystema, pa ga pusti da to odradi...
-ne mogu otici u my computer kada nisam mogao uopce windowse instalirati
-boot camp vec imam ali je verzija 3.04. i kada pokrenem software updejt ne nadje mi nista novo, a koliko sam cuo zadnja verzija boot campa je 3.2 jel? a od 3.1 podrzava windows 7
hvala
evo screenshot sto mi se pojavi cim se mac restartira i krene win instalacija http://i1226.photobucket.com/albums/ee404/frootek/IMG_0624.jpg
Rekao sam ti vec, si siguran da nemas neki ripani Win 7, i BTW jel imas na istom disku SP1?
windowse sam vec vise puta normalno instalirao na pc svoj bez problema
Pretpostavljam da imaš ovaj problem: http://support.apple.com/kb/TS3648
Jesi probao kliknuti: "I have already downloaded the Windows support software" pa bi to onda trebao prijeći na particioniranje diska pa probaj ponovno kreiarati particiju. Možeš čak prije svega da odeš u Disk Utility i izbrišeš bootcamp particiju.
Prouči ovaj thread: http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2710630&start=0&tstart=0
Pa on uopce ne dode do dijela di se particionira. I nema veze sto si ga instalirao na PC, ako je ripan ili nema SP onda ti nece radit.
Da, ali bi navodno trebao doći do dijela gdje particionira ako odabere opciju "I have already downloaded the Windows support software" bar prema Apple knowledge base članku i forumu
Da, ali on mu trazi drivere za nesto prije pa me to dovelo do zakljucka da nejgova vezija winsa (vjerovatno piratska) nema drivere za njegov iMac. Koju verziju Win7 imas?
uzeo sam drugu verziju wind i normalno je instalirao, hvala svima na pomoci, jos jedno pitanje, u vezi zvucnika, kao sam sam rekao imam logitech z4 i zvuk je losiji nego na win, a u system preferences ih prepozna kao headphones, jel zna tko u cemu je problem? thx
Pa i mora ih prepoznati ko Headphones.