Sad kad sam konačno u potpunosti prešao na tako željeni Apple, pa sad imam MacBook 13", iMac 27" i iPhone 3GS problemi su počeli. 1. Danas crklo nešto na MacBooku. Ne puni se. Ne gori ona lampica? Iskustva? Savjeti? 2. na iMacu se pojavile one proklete fleke tako da ću morati mjenjati display. Jupilidupili. Podosta skup kompjuter koji bi kao trebao biti idealan za fotografe i sl. ima opaki defekt na displayu. Pa hebem ti život. 3. Počeo mi trokirati iPhone odnosno muzika dok ju slušam. Zvuk kao dok preskače CD.
Nije mi žao dati novce na nešto što radi i što je bolje, ali ako je isto smeće kao i onaj smrdljivi PC iz npr. HG Spota, onda nek fakat ide sve u PM.
Netko sa macserbia foruma se malo pozabavio problemom fleka na ekranu sa prilično detaljnim fotografijama postupka čišćenja - link
Po meni su priče o kvaliteti Apple kompjutera i ostalih proizvoda priče za malu dijecu. imam imac i iphone, ali na iphoneu mi je wifi krepao.
oni koštaju toliko koliko koštaju iz drugih razloga po meni, a ne zbog kvalitete (koliko znam foxconn za njih radi "utrobu" uređaja, a foxconn sigurno nije pri vrhu sa svojim matičnima za pc i ostalim hardverom).
što se tiče displeya, apple je svoje imacove softverski nadogradio baš zbog takvih problema pa pogledaj u softvare updejtu jel ima šta. osim ako nemaš još garanciju.
a na iphoneu napravi restore na tvorničke postavke bez backupa poslje restorea pa vidi.
sretno.
Fleke mozes reklamirati jer su one opcepoznat problem, na macbooku probaj izvadit bateriju i onda ga ustekati da vidis dal ce radit, a na iphoneu probaj pogasit sve programe u pozadini.
Kako lord to riješi u tri koraka :-D Našli ste krivi forum za pljucat apple
oprosti clark ali nisam pljuvao apple (da bar ima još firmi kao apple). kao što sam rekao imam imac i iphone i prezadovoljan sam njima (iako mi je wifi krepao svejedno nebi kupio drugi mob nego opet iphone).
to je moje mišljenje da apple nije nešto ekstra kvalitetniji od konkurencije (u tom cjenovnom rangu ili malo ispod).
danas se uređaji prave u toliko primjeraka da se greške uvijek podkradu i to shvaćam.
a i većina se tih problema da riješiti.
kvarovi dolaze u trojkama, kao što sithovi dolaze u dvojkama :D
Sva tehnologija je danas napravljena da krepa u sto kracem roku,ni apple nije izuzetak,meni je na 3g-u i na 3gs-u ulazila prasina ispod stakla,to sam jos vidio bar na 5 3g ajfona,na cetvorci valjda nece :).
Oš prodat MBP? :)
Kad nešto toliko košta onda očekujem da je i kvaliteta malo veća od običnog škarta. Sa samim strojevima sam prezadovoljan kaj se tiče samog rada, pouzdanosti, jednostavnosti i brzine. Ali uvijek su išle priče o trajnost Apple proizvoda, odnosno Macova. Kao kupiš pa si miran barem 5 godina. To je očito vrijedilo samo za ona stara vremena. Sada je to sve krš. Posebno me naživcirao MacBook koji ima lagano puknutu onu plastikicu i sad mu još crkne napajanje ili baterija ili koji vrag. A to malo čudo je ohoho preskupo za takve kvarove.
BTW reklamirao sam iMac i čovjek je odmah reagirao na mail i javio da će naručiti display, pa ćemo vidjeti.
Probal bum na MacBooku izvaditi bateriju kak je netko predložio pa da vidim kaj je crklo.
iPhone se unormalio sam od sebe
Nista nije savrseno, al Apple bar priznaje greske i mijenja stvari koje zbog tih gresaka odu i do 2 godine van garantnog roka. Tako da mozes besplatno zamijenit i display na iMacu i plastiku na MacBooku ako nije stariji od 3 godine. A sto se baterije/punjaca tice, javi sta ce bit kad izvadis bateriju, mozda je i punjac otiso, to ne bi bilo nista cudno s ovako nestabilnim naponom kakav je kod nas.
Ovo za plastiku na MacBooku je provjereno? To pod normalno rade i kod nas?
Da.
Di se to sredi za plastiku na MB-u? Preko iStyla? I koliko se ceka? Lakse mi je ovako do iti informacije iz prve ruke!
Pošalji Apcomu upit na mail s serijskim brojem Macbooka i sa slikama oštećenja, pa će ti odgovoriti da li još vrijedi za taj Macbook ili ne. Meni su u proljeće 2010 promijenili, bilo mi je negdi 2-3 miseca prije isteka toga roka od 3 godine.
Moram ih pohvaliti, jer su meni maksimalno izašli u susret i to sve preko e-maila i pošte, jer mi je bilo nezgodno u Zagreb ići iz Splita samo radi plastike na Macbooku.
Nakon što su mi javili da mi je odobrena zamjena, naručili su dijelove i pristali su da im pošaljem Macbook HP-om tek kad stignu dijelovi. Nakon dva dana od slanja mi je Overseasom stigao Macbook nazad u Split s novom plastikom.
Izvadio bakteriju i uštekao i ništa, ne gori lampica na punjaču. Dakle to je crklo? Da li se to može kvalitetno popraviti i za koje novce? Ne daje mi se baš 670kn za novi.
E da..našao sam ovo http://www.dealextreme.com/p/replacement-60w-power-supply-ac-adapter-for-apple-macbook-34973 Jel ga ko kupio? Jel je čemu ili eksplodira :)
ic00 said: Izvadio bakteriju i uštekao i ništa, ne gori lampica na punjaču. Dakle to je crklo? Da li se to može kvalitetno popraviti i za koje novce? Ne daje mi se baš 670kn za novi.
mozda je malo banalno, ali jesi li probao malo malo kontakte pocistiti nekom cetkicom?
kinsif said: mozda je malo banalno, ali jesi li probao malo malo kontakte pocistiti nekom cetkicom?
Jesam, ali ništa. Čak sam provjerio i da nije neki metal na spoju kako su me savjetovali u servisu :)
Nemoj kupovat zamjenske punjace, puno su skuplji od originalnih. Al provjeri prvo jel stvarno punjac, odnesi njega ili mb do nekog tko isto ima neki mb pa provjeri.
Imao sam slican slucaj s magsafe punjacem za svoj macbook. Uglavnom, s obzirom da je to zapravo obican ispravljac, odnio sam ga kolegi elektronicaru koji ga je otvorio (doduse malo ga je teze otvoriti) i promjenio kondenzator koji nije radio. dakle trosak je bio 3 kn + ruke :)
Eventualni problem je kasnije estetski, ako zelis pofotkam kako magsafe izgleda sada :)
Evo samo da kažem da sam zamjenio LCD na iMacu u garantnom roku. Za sada je sve OK iako je čovjek rekao da je moguće da će se ponoviti i ukoliko ode garancija onda nebu dobro.
Provjerio je i MacBook i definitivno je otišo punjač. Naručio sam zamjenski na DealExtremeu.
Istina je da zamjenjuju plastiku na MacBooku unutar 3 godine, ali samo onaj gornjio dio. Meni je napuko donji i on ne ulazi u tu produženu garanciju.
evo da ne otvaram novu temu...i meni se pojavile crne mrlje na ekranu i fala bogu komp je unutar garantnog roka još uvijek pa me zanima kome se prvo javiti...kupljen je u M computersu...koga zvati i reklamirat te kakav je točno postupak? kolko dugo mogu računat bit bez iMac-a...
Pa javi se na servis koji ti pise na jemstvenom listu, reci što te muci i oni bi ti trebali to srediti besplatno. Ako ces imati sreće onda samo par tjedana.
Opišeš situaciju prek mejla/telefona, samo pripremi serijski broj kompjutera, oni naruče panel i pozovu te da doneseš stroj na dan-dva dok to zamijene.
Dan-dva? Uh onda su se nesto ubrzali...
Evo jedan konkretan odgovor. Ja sam slao na macservis@apcom.hr Opisao sam problem, scanirao račun i garanciju i poslao i serijski broj. Servis je naručio panel koji je došao za par dana, dogovorio se za termin zamjene i isti dan je bilo gotovo.
hvala svima i ic00-u na konkretnom, tako ću i napraviti...
a ic00 jesi ti ostavio kompjuter kod njih ...ili ti je doma bio pa si zamjenio kad im je došao display...mislim ja sam tako shvatio...a sad mi čovijek na mail odgovara da mora kompjuter bit u servisu dok se čekaju djelovi...
Ja sam se javio na mail sa problemom, čovjek je naručio kaj je trebao, kad je dio došao dogovorili smo se za termin i ja sam taj dan došao i nakon par sati pokupio kompjuter. Ne znam zašto bi stroj trebao tamo biti dok se čekaju dijelovi. Jedino ako treba ustvrditi koji kvar je u igri. Ja sam mailom poslao i sliku na kojoj se vide fleke od prašine. Možda je u tome stvar.
evo citiram iz mail-a
"Poslovna pravila servisa koja je propisao Apple, ne dozvoljavaju narudzbu dijela, a da racunalo tj. predmet servisiranja ne bude u servisu. "
Ne znam kaj da ti kažem...nemaš sreće :(
neznam, zgadio mi se apple...mislim što kad ja sad zamjenim taj display ,a u 9. mj mi ističe garancija, a desit će se sigurno to opet sa displayem jer vjerujem da nije problem u njemu nego moguće od prejakog zagrijavanja komponenata iza displaya...ili? kaj ću onda morat svakih godinu dana mijenjat display o svom trošku da bi mogao radit na kompu normalno? jel se može nekak produžit garancija ili nešto? kolko dođe zamjena displaya da to idem plačat van garancije? muka mi je došlo...a jako velko novce sam ostavio za njega i ne mogu vjerovat da se to događa...
Kolko ja znam kad iskoristis garanciju,nakon toga dobis novu garanciju koja vrijedi jednako ko i ona prva...
Edge said: Kolko ja znam kad iskoristis garanciju,nakon toga dobis novu garanciju koja vrijedi jednako ko i ona prva...
Samo kod zamjene uređaja ide nova garancija, u slucaju servisa garancija se produljuje samo za vrijeme koje je uredjaj proveo u servisu.
po meni bi trebao na taj dio kompjutera dobit još godinu dana jamstva...znači samo na display ako sam ga mjenjao...
išao danas pokputi kompjuter...normalno upalim ga tamo da vidim kad ono neka crtica i točka u donjem lijevom kutu...ono wtf...ostavio ga opet da naruče novi display...navodno novi...uglavnom veli frajer očekuj da će se to opet desit...mislim katastrofa...al ajde...idem opet čitat po netu...i skužim topic di veli frajer da je otvorio display i to unutra počistio i sve super ko novo opet...
e sad...otvaram njuškalo i nađem oglas za likove koji to čiste u zagrebu... http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/apple-macintosh-servis-imac-alu-lcd-display-mrlje-fleke-oglas-2333037
e sad...zanima me da li je netko bio tamo očistit i da l ije svee bilo u redu...mislim pretpostavljam da mi 1-2 puta godišnje ne gine to čišnjeće ali iskreno zabole me...nije mi problem dat 100eur godišnje za to...jer će mi to riješit sve živce koje sam potrošio do sad...
sad jedino kaj je debilizam od svega toga što poznavajući naše...to isto rade u servisu..čiste iznutra umijesto da naručuju nove displaye...
btw ic00 kak ti stojiš s prašinom nakon zamjene...
Ma bolesno je da tolko platimo taj stroj i da onda još o svom trošku moramo plaćati čišćenje od prašine. Katastrofa.
Za sada mi je sve OK. Nadam se da će tako ostati.
Evo, na žalost se opet javljam na svoju temu.
Fleke na ekranu su se opet pojavile. Znači prošlo je oko 6 mjeseci od zamjene. Apple priznaje samo garanciju stroja, a ne zamjenskog djela, tako da nemam garanciju na taj ekran do veljače nego još dva tjedna jer sam u to doba prošle godine kupio komp. Dobio sam odgovor da Apple ne priznaje ovaj kvar što god to značilo. Ali uredno mjenja LCD unutar garantnog roka ako ima fleke.
Mene ludo zanima kako to da o ovom ogromnom problemu nitko ne piše niti se digla neka frka koja bi ponizila Apple. Ono...prodaju defektan proizvod koji masno naplate i reklamiraju kao savršenstvo. Previše ljudi ima taj problem, a jedino njihovo rješenje je zamjena u garantnom roku, a nakon toga si sam plaćaj display ili plaćaj nekim čudnim servisima po oglasima. To mi baš nema smisla. Htio sam ih to pitati, ali nisam mogao doći do njihovog maila jer ga nema. Dućani kod nas ništa ne znaju, servis zamjeni kako im Apple kaže i ne objašnjavaju detalje, a Apple se ogradio i preusmjerava svoj Support na lokalne servise i dilere koji kao što rekoh ne mogu biti od pomoći. Kad sam ukucao serijski broj svog stroja dobio sam ovo: "Based on the information we have for your product, you may need to purchase a single incident of support to speak with an Advisor."