Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• dannyded
  • elvis_zd
  • mojca
  • brunno.classe
  • therrlu
  • lorena
  • Jaksa
  • ivicac1
  • Tomek
  • Klaudio
  • patrikp
  • Tomislav7
  • mack666
  • lvudric
  • luciferred
  • mujagawudakhi
  • ivan_cis
  • cule901
  • lajka
  • dragonflyqueen

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Mono i Mac
  • Moram se naučit programirat u OOP-u i što je najgore mora biti C#. Kako ne želim imat virtualne Windowse, to instalirah Mono. Konzolne aplikacije (za sada samo Hello World :D) rade, no ne znam kako napravit GUI.

Ima li tko iskustva s tim ili makar da mi preporuči kakav link?

• 12 Komentara sorted by
  • Kolko sam skuzio iz brzog googlanja, Mono za OS X po defaultu nema nikakvu podrsku za gui appove, nego ti treba i MonoMac uz njega.

A zasto moras naucit OOP i zasto bas C#? :/

• ficho said: A zasto moras naucit OOP i zasto bas C#? :/

Vjerojatno fax.

@john_st - ako ti za GUI treba WPF ili Windows Formsi, onda ti Mono neće bit dovoljan bojim se.

Games dont make people violent, lag does.
  • Da, fax. Odlazi nam asistentica iz OOP-a pa bi ja trebao preuzet taj kolegij. Kako za vrijeme studija nisam uopće slušao OOP a nije me pretjerano zanimao, to nemam blage veze.

• Koji fax, ako se smije znat?

Ne znam na kojem se faxu OOP radi u C#, pa me interesira...

• PMFST

@Ficho - koliko se meni čini MonoMac je za isključivo radit GUI applikacije na Macu, a ne "univerzalne" kao što su to konzolne. Mislim da bi mi to mogo bit problem pošto na faksu radimo pod Windowsima.

Post edited by john_st at 2011-02-11 07:39:36
  • Uči ljude Javu, kakav C# :-)

• LordShigi said: Java???? Za desktop aplikacije??? To je živi užas.

Java za učenje osnova OOP-a ;)

• Tak vec da, huh vec me trnci prošli čim se sjetio jave.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Svaki je programski jezik mocan u rukama dobrog programera, ali los runtime je tesko nadoknadit.

• Naravno da mislim na Javu za učenje OOP-a...

• Java???? Za desktop aplikacije??? To je živi užas.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Cisto informacije radi, Java je jako mocan programski jezik.