Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• zhirafica
  • thefunkmaster
  • X Sync
  • antevekic
  • sasha
  • zastoto
  • jzelez
  • Shinobi
  • big_mac
  • violetta
  • mmike
  • Kikachica
  • iWave
  • dabiggie
  • Purger155
  • hrvojeduu
  • mackkris
  • TCvetkovic
  • vukohr
  • Cvetna

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pomoc empty trash
  • Trazio sam na forumu ali nisam uspio naci nista sto bi mi pomoglo.Radi se o slijedecm sa Backup disca -( time machine) sam brisao neke fajlove jer mi je hino trebao prostor,izbrisao sam jedan folder koji je vezan za MS office (neki backup od prije par mjeseci)i sad ga nemogu nikako izbrisati iz kante stalno mi izbacuje '' operation cannot be completed be cose the item office in use '' izbrisao sam i cijeli office ali opet isto.Imali neko neki savjet sta i kako ???

I da ne zaboravim kada iskljucim externi disc(time machine) kanta se isprazni???

HVALA

Post edited by saint at 2011-02-14 06:53:10
  • 9 Komentara sorted by
  • Ja sam imao slican problem sa eksternim hardom, nisam mogao pobrisat fajlove iz smecea al kad ga odmountam onda smece nestane. E sad, kako se smece zapravo samo oznaci kao smece na hardu ali ne bude pobrisano, otisao sam u windowse i ukljucio isti hard i onda imas folder .Trash ili tako nesto i onda samo njega pobrises i vise se nece pojavljivat smece na Macu. Pretpostavljam da je ovaj tvoj vanjski hard na HFS+ file sistemu pa onda neces bas moc otic u windows i pobrisat na ovaj nacin nego ces morat instalirat neki HFS+ viewer ili nesto da mozes pristuput hardu i onda obrisat

• Probaj sa ovim Curb

MacMini : iPad : iPhone
  • na ovaj nacin nemogu jer imam jos podataka na HDD a file nemoze sam :(

• saint said: na ovaj nacin nemogu jer imam jos podataka na HDD a file nemoze sam :(

Da li si skinuo Curb i pogledao video tutorial? Jer prema ovom šta si napisao mislim da nisi ni pokušao. Jer on upravo radi to što tebi treba. Isprazni trash sa USB-a.

Post edited by triska at 2011-02-14 07:31:13
    MacMini : iPad : iPhone
  • da skinuo sam i pokusao to sto govoris,ali ocito ti nisi mene shvatio.Radi se o externom discu na kojem je time machine i jos neki podatci e sad trebalo mi je prostora i brisao sam neke stare backup-ove iz foldera time machine.Medju njima je bio folder npr 10,02 2010 i taj sam folder obrisao sa HDD-a ali nemogu da ga izbrisem iz kante.Kad ga otvorim vidim da su office fajlovi u njemu.Izbrisao sam i office sa mac-a jer mi stalno izbacuje da nemogu zbrisati jer je u upotrebi.Naveo sam prije sta tacno pise.Tako da mi program koji si mi preporucio bas nikako nemoze pomoci

• Jesi probao kliknuti na Finder u menu baru pa na Empty trash držeći alt/option tipku?

Još neka rješenja

Post edited by Dottore at 2011-02-14 11:22:12
     iMac | iPad | iPhone
  • Isti problem imao prije nekih mjesec dana. Jedino što je pomoglo je bilo bootanje u windowse i pokretanje Unlockera na .Trashes folderu na eksternom disku. Garantirano rješava problem za razliku od svih ostalih OSX "rješenja".

• Na kraju sam sredio tako sto sam izbrisao cijeli HDD :(

Hvala svima na pomoci