Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• zac189
  • Josip R.
  • jose34
  • bubi1
  • take31
  • iron
  • ikikuinthenutz
  • zeljkofilipin
  • dule
  • ssapa
  • frosty89
  • Primat
  • luciusorg
  • X Sync
  • rise
  • emmichaelis
  • neo091
  • bignjato
  • MCblackie
  • Xerox

Tko je online (5)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Na koju publiku ciljati?
  • Ovo nije direktno vezano za programiranje ali mi se ovo cini kao najbolja tem za to. Znači ja radim 3D igru koju kasnije namjeravam objaviti na Mac App Storeu i sad me zanima vase misljenje, na koju publiku cijljati? Ne mislim na publiku tipa djeca, odrasli, adolecenti nego podjeljenu po jačini računala. Odnosno fal da igru optimiziram za nekoga tko ima slabije računalo pa da više ljudi igra pa time smanjim kvalitetu 3D modela (smanjim broj polygona) ili da ostavim velik broj polygona pa da mogu igrati samo oni s novijim racunalima? Ja više težim prvoj opciji da smanjim kvalitetu ali me zanima vas pogled u to.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • 4 Komentara sorted by
  • Ovisi o kakvoj se igri radi,ako je ideja orginalna i nije ucestala onda radi za siru publiku tj. i za one sa slabijim racunalima,ako je tip igre cesci kao npr. utrke il nesto slicno,onda definitivno za jaca racunala. Al mislim da ces ti o tome najbolje sam odlucit. :)

Post edited by Edge at 2011-02-15 11:21:35
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Pa prema mojim saznanjima ne postoji nikakva takva igra nijednu appleovu platformu.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Ne vidim zasto bi se tako ogranicavao, svaka igra i igrica danas ima bar nekoliko postavki za kvalitetu. Uostalom, samo povecavanje sirovih poligona nista ne znaci bez kvalitetnih tekstura, shadinga, mappinga i ostalog...

• Pa eto razlog, high-poly model mi je 8mb a low poli 0.5mb i sad ako stavim oboje za svaki model ce igra ispasti 4gb, vec je na 150mb a tek imam vodu, teren i 1 objekt.

EDIT: Ispravak 35mb, 150 je s mojim testovima sad to maknuo, ali opet, po meni nebi smjelo biti vece od 700mb.

Post edited by LordShigi at 2011-02-15 13:09:31
    I f***in HATE vanilla.