Bok,iz nekih razloga mi je potrebno da postanem root al imam problem u jednom od koraka.Na appleovoj stranici sam koristio ovaj tut:To enable the root user: Choose Apple menu > System Preferences and click Accounts.
Open Accounts preferences Click Login Options.
Click either Edit or Join in the Network Account Server section.
Click Open Directory Utility.
Click the lock icon to unlock it, and then enter your administrator name and password.
Choose Edit > Enable Root User, and then enter a root password in the Password and Verify fields.
E sad,sve ide ok do zadnjeg djela gdje se meni ne pojavljuje "Edit > Enable Root User".Dali je netko voljan pomoći i reći gdje griješim.Evo i slike

Edit:zaboravio sam napisati da se radi o macbooku 10.6.6
hm, s tim sam ja imao problem prije neki dan (prvi susret sa vlastitim macom-air 11") ali nisam shvatio što ti nije jasno?! :/ ne vidiš tu opciju ili je ne možeš naći?!
Nemam tu opciju ili je ne vidim dode mi na isto.Na slici olovka predstavlja edit,predpostavljam i kad oznacim bilo koji od ponudenih servisa ne pojavljuje se enable root user.
Meni je sve uredu, si ti sve dobro ucinio?
Jao kako sam glup,sad sam tek vidio kaj se misli pod edit.Ja sam mislio da je riječ o olovci u donjem ljevom kutu a nisam uopče obratio pažnju na edit u task baru.Puno ti hvala,da nisi stavio fotku ko zna kolko bi se zezao s tim a tako je očito.
Hehe, i mislio sam da je neka banalna glupost.
haha :))) ali bas to isto sam i ja neki dan prolazio, bio sam l00d! kako ja to ne vidim--- zašto toga nema... ali dobro je... drago mi je da nisam jedini ;)
Bojim se uopce pitat za sta ti treba root user...
ja sam nešto petljao sa userima...
Navika iz Windowsa. Uvijek nešto petljati. Kod Mac-a sjedni i vozi. Misli drugačije.:)
ficho said: Bojim se uopce pitat za sta ti treba root user..
Za promjenu short name,to je jedan od načina koji sam koristio na 10.5.x.