Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• jpelko1
  • Iwaa
  • Dottore
  • A7ibaba
  • zastoto
  • barusha
  • panda
  • Beli
  • leanabelle
  • SvenJTD
  • supertovar
  • Matea
  • soic
  • Phantom_Lord
  • Gabi95
  • bojan.c
  • martinaborosic
  • dembow
  • zeljkofilipin
  • ivaninho

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
RAM memorija
  • Jel mi mozda netko moze objasnit koji je princip koristenja RAM memorije na macu?

Nisam ga gasimo mozda nekih mjesec dana i skuzim na jednom widgetu u vezi memorije Wired: 600 MB Active: 700 MB Inactive: 2.5 GB Free: 20 MB

Sto mi znaci wired, a sto inactive memorija? Pogasio sam sve programe u Docku (osim Safaria) i kuzim da mi nema dovoljno memorije i spor mi je. Koja je kvaka s tim? Kako se oslobada ram memorija? Jel ima neka caka ili najbolje restartat?

Hvala

• 4 Komentara sorted by
  • MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • da to sam citao samo ne pise za ciscenje tj praznjenje??

• OS X uvijek drži puno toga u memoriji kako bi ti se brže pokretalo to što si nedavno koristio, a ako mu pofali memorije onda odbaci to što čuva "za svaki slučaj" i u taj prostor sprema ono što trenutno koristiš.

Po ovome što si napisao, komp ti koristi memoriju sasvim normalno. Mislim da i Windowsi od Viste koriste taj pristup. Nema potrebe da išta poduzimaš ako radi normalno :)

Post edited by User at 2011-02-22 17:10:04
    Games dont make people violent, lag does.
  • Kad mi je bio ovaj slucaj, osjetio sam znatno usporenje kompjutera, tipa u safariu ne bi mogao ni skrolat koliko bi kao da trazio memorije. bas se osjetilo usporenje. Restartao sam komp i onda je, naravno, sve bilo normalno