Jel mi mozda netko moze objasnit koji je princip koristenja RAM memorije na macu?
Nisam ga gasimo mozda nekih mjesec dana i skuzim na jednom widgetu u vezi memorije Wired: 600 MB Active: 700 MB Inactive: 2.5 GB Free: 20 MB
Sto mi znaci wired, a sto inactive memorija? Pogasio sam sve programe u Docku (osim Safaria) i kuzim da mi nema dovoljno memorije i spor mi je. Koja je kvaka s tim? Kako se oslobada ram memorija? Jel ima neka caka ili najbolje restartat?
Hvala
da to sam citao samo ne pise za ciscenje tj praznjenje??
OS X uvijek drži puno toga u memoriji kako bi ti se brže pokretalo to što si nedavno koristio, a ako mu pofali memorije onda odbaci to što čuva "za svaki slučaj" i u taj prostor sprema ono što trenutno koristiš.
Po ovome što si napisao, komp ti koristi memoriju sasvim normalno. Mislim da i Windowsi od Viste koriste taj pristup. Nema potrebe da išta poduzimaš ako radi normalno :)
Kad mi je bio ovaj slucaj, osjetio sam znatno usporenje kompjutera, tipa u safariu ne bi mogao ni skrolat koliko bi kao da trazio memorije. bas se osjetilo usporenje. Restartao sam komp i onda je, naravno, sve bilo normalno