Evo malo screenshotova novosti koje dolaze sa 10.7, novi Mail, iCal, Address book, AirDrop itd
Paaa, moram priznat da bas i ne vidim tu opciju. Al iskreno, meni nije jasno zasto oduvijek nije tako. Mislim da ce mi se bit puno teze naviknut na "normalno" skrolanje kad budem sutra na poslu morao radit na snjeznom... :)
Hm zašt dobro? meni su baš fora bili :)
Sviđa mi se novi interface, izgleda dosta moderno. Jedino što mi je nisu jasni elementi izbora na trakama, zbunjujući su. Recimo, ovaj screenshot Previewa, na lijevoj strani je udubljeni element izabrani element, dok je na desnoj strani toolbara izabrani element izbočeni. Općenito, malo mi čudno izgledaju ovi izbočeni elementi, imam osjećaj da su izabrani svi elementi osim onoga koji je izabran :)
Da, ovi segmented control elementi su bas zbunjujuci. Inace je jako zanimljiv OS i cini se poprilicno ispoliran za prvi Developer Preview.
Sve mi se sviđa osim novih "semafora". :)
Netko je napisao:
There is an option to switch the scrolling direction - top of the Trackpad pane has a checkbox "When using gestures to scroll or navigate, move in direction of finger movement." Uncheck and you are good to go.
ne radi dropbox link na wall... :(
ink2011 said: ne radi dropbox link na wall... :(
napokon, nažalost nisam i mac developer, pričekat ću još koji mj.
hvala na wallu !!! ;)
@Dottore skuzio sam u meduvremenu, taj checkbox se prikazuje samo u prefpaneu za nove touchpade. Na starom MacBooku ga nemam, a na novom MBP imam.
User said: Sve mi se sviđa osim novih "semafora". :)
ne kuzim sto je razlika u semaforima. mislio sam da ce bit ko na itunesu, ali nisu.
Uf, gadno, trebat će neki vrime prilagodbe na nove semafore :-D
Ne znam, ja ih nisam ni dozivio bas jer koristim tipkovnicu za sve, ali novim korisnicima ce bit oko 70% teze pogodit proklete gumbe :D
ficho said: Na starom MacBooku ga nemam
govoris o bijelom sa "dugmetom" isod trackpada? kako lion radi na njemu? dali su sve novotarije podrzane? pitam jer ovaj podrzava dva prsta!
Sve radi super osim sto nema gesturea s 3 i 4 prsta bez Magic Trackpada.
Ma ti semafori mi izgledaju kao da su skinuti s neke gnome teme koja imitira Mac OS :P
Al ajde, sreća pa je to jedina zamjerka, ostalo mi stvarno izgleda kao korak naprijed + sad mi je Lion puno zanimljiviji nego kad je tek najavljen :)
Znam da cjepidlacim ali novi wall mi uopce nije nesto.
. @ficho hvala
@lordshigi fakat cjepidlacis :)
ne znam jeste i vi primijetili, ali izgleda da flash puno brze radi
Mene opet Bnet zajebaje pa se iz Liona ne mogu spojit na net. Iako mi se u Menu baru uredno odbrojava vrijeme od spajanja, nema šanse. Ne mogu pingat nikoga.
P.S. Dashboard se ne mora nužno otvarat kao novi space, može i "standardno" ;-)
luciferred said: ali izgleda da flash puno brze radi
Vjerojatno zato sto si skinuo s Adobe weba Flash Player 10.2 koji je navodno znatno poboljsan.
može bit :D
Baš probao Lion DP2 i meni radi bolje nego je radio službeni release Leoparda kada je zamjenio Tigera.
I tek sada u potpunosti iskorištavam trackpad :) zakon
Dobro je, riješili su se ovih slidera http://www.appleinsider.com/articles/11/04/29/inside_mac_os_x_10_7_lion_developer_preview_3_dials_down_animated_tabs.html
Pa meni su zbunjujuci bili, pisa sam o tome na početku threada
Šteta... novi izgledaju ogavno, a oni prije njih su bili pun pogodak :(
Meni nisu zbunjujući bili ali dobro :) kak stave tak se budu koristili ;)
Bili su zbunjujuci u pocetku tamo gdje su bila po 2 izbora, al naviknes se stvarno brzo. Steta sto su odustali od toga.
Ima lipi wallpapera u DP3, inače obožavam Mission Control i nove Spaceove te full screen za skoro svaki app. Ne mogu dočekat full verziju da sve prebacima na Lion
meni je isto ok .. ali cini mi se da ce s lionom najvise dobiti laptopi tj. ekrani manjeg formata i touchpadi ..
Super mi je šta ce bit dostupan preko App Store-a, tako ću sigurno uštedit na omjeru kuna-dolar :)
A jel se zna koja je shema sa clean installom?
iTunes Sync na iP4 i na iPad radi jedino kada imaš Lion gore, jelda? A za Lion staviti moraš imati Mac prijavljen pod developer acc kao i iPhone i iPad, zar ne?
Za pravo nisam siguran a za drugo je odgovor ne :) ima fora da te apple sam ukljući u beta testiranje sustava te da ti neki developer da lion instalaciju. Ali tak onda naravno on riskira svoj dev account :)
Ne radi ni na Lionu bas sync jos. Zadnji put ponavljam, iOS 5 je u beti, i to prvoj!
Iako prva, meni sjajna. Jedva čekam druge, tj. Final version :))
GM je vani :)
Jep, i ima problema sa downloadom. Meni već 4 put pukne download pred kraj i onda ga ispočetka počne skidati :/ Valjda ga budem uspio danas staviti
Instalirao GM i za sada je sve nekako fluidnije, nove gesture su odlicne.
@darko - meni preko dev sajta skroz sve normalno prešlo
Ja nisam išao preko Dev sitea već moram preko reedem coda i App Storea to radit. Evo 5 put je uspijelo. Koliko vidim od zadnjih verzija jedina razlika je ta što je Safari manje bugovit :D
jedno pitanje, googlam po netu i ne mogu da skontam sta je bolja opcija, clean install ili samo upgrade sa SL na Lion-a, moze li neko od vas prenijeti svoja iskustva?
Ja sam radio upgrade sa SL i nisam imao problema. A sad vidi da li ti treba upgrade ili možda radije clean install.
Nešto su sjebali s Flashom... ventilatori mi se pale ko blesavi. Najnoviji MBP i najnoviji Flash.
cuo sam da ima problema sa flashom. razmisljam da ja stavim clean, ali mi se ne da rucni backup raditi. probat cu upgrade sa GM pa sta bude.
Moje iskustvo je pak da sam sa flashom i snow leopardom imao problema, a sa lionom i flashom, ne, sad ga fućkaj :)
flash plugin u safariju zna nekad zagušiti procesor, samo cujes ventilatore kako se pale...
samo primjetio sam da nakon par restarta mi bolje radi lion. odmah nakon upgradea je bio spor malo... i jos nesto: nakon sto sam pokrenuo lion prvi put bilo mi je u settingsima iskljuceno automatic graphics switching (u SL sam to ostavio ukljuceno).
sad ne znam jel trazi jacu graficku, ili je to slucajno bilo :)