imam jedan problem vezan za file-ove za iOS uređajima.
U aplikaciji koju radim imam .plist file i nekoliko slika koje su automatski u aplikaciji,tj.shipaju se s aplikacijom..
ja bi trebalo u nekom trenutku, tj. pozivu jedne metode skinut file-ove s neta i zamjenit ih s tim koji su već u aplikaciji..
naišao sam na problem..kolko mi je jasno, po tome kaj sam vidio u dokumentaciji i slično, file-ovi se ne mogu spremat na mjesto gdje su file-ovi koji su shipani s aplikacijom ali mogu u documents directory..
koje bi sad bilo rješenje...da li da skopiram te file-ove u documents directory kod pokretanja aplikacije pa da tamo radim što trebam ili nešto drugo? ili je moguće neko drugo rješenje? da nemam iste file-ove na dva mjesta...
bsevo said: da li da skopiram te file-ove u documents directory kod pokretanja aplikacije pa da tamo radim što trebam ili nešto drugo?
To je nacin koji Apple preporucuje, a i nije da bas imas puno izbora.
Razlog zasto je to tako je to sto je kompletni .app bundle digitalno potpisan i kad bi promijenio neki file unutar njega, taj digitalni potpis vise ne bi odgovarao bundleu.
Eventualno mozes ne ukljucit te fileove u aplikaciju pa ih kod prvog pokretanja skinut, sto bi bilo dobro napravit ako su fileovi veliki.
nisu file-ovi veliki,ali moraju bit odmah u aplikaciji.. :(
trebao bi samo kada se promjeni vozni red napravit update, tj skinut novi vozni red s neta i spremit ga..
Onda nemas druge nego ovo sto si sam sebi predlozio u prvom postu :)
šmrc.. :(
a daj mi još samo reci da ne google-am i slično,kak sredit da skopira kad se prvi put aplikacija pokrene?...vjerojatno ima način pa tebe tu odma pitam... :))
Jednostavno provjeris jel file vec postoji i ako ne postoji skopiras ga. Dvije metode koje trazis su u klasi NSFileManager: fileExistsAtPath: i copyItemAtPath:toPath:error:
hvala po stoti put!! XD