Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Jaksa
  • Clark Kent
  • oki1993
  • Dexy
  • shuffle
  • Zafarano
  • Beast
  • DanijelMpower
  • sina
  • mackkris
  • dale_cooper007
  • nixaster
  • luxx
  • Graba
  • Riki
  • frosty89
  • djgagy
  • tequilla_HR
  • mravec
  • LogitechExpert

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
documents directory spremanje file-ova
  • imam jedan problem vezan za file-ove za iOS uređajima.

U aplikaciji koju radim imam .plist file i nekoliko slika koje su automatski u aplikaciji,tj.shipaju se s aplikacijom..

ja bi trebalo u nekom trenutku, tj. pozivu jedne metode skinut file-ove s neta i zamjenit ih s tim koji su već u aplikaciji..

naišao sam na problem..kolko mi je jasno, po tome kaj sam vidio u dokumentaciji i slično, file-ovi se ne mogu spremat na mjesto gdje su file-ovi koji su shipani s aplikacijom ali mogu u documents directory..

koje bi sad bilo rješenje...da li da skopiram te file-ove u documents directory kod pokretanja aplikacije pa da tamo radim što trebam ili nešto drugo? ili je moguće neko drugo rješenje? da nemam iste file-ove na dva mjesta...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • 6 Komentara sorted by
  • bsevo said: da li da skopiram te file-ove u documents directory kod pokretanja aplikacije pa da tamo radim što trebam ili nešto drugo?

To je nacin koji Apple preporucuje, a i nije da bas imas puno izbora.

Razlog zasto je to tako je to sto je kompletni .app bundle digitalno potpisan i kad bi promijenio neki file unutar njega, taj digitalni potpis vise ne bi odgovarao bundleu.

Eventualno mozes ne ukljucit te fileove u aplikaciju pa ih kod prvog pokretanja skinut, sto bi bilo dobro napravit ako su fileovi veliki.

• nisu file-ovi veliki,ali moraju bit odmah u aplikaciji.. :(

trebao bi samo kada se promjeni vozni red napravit update, tj skinut novi vozni red s neta i spremit ga..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Onda nemas druge nego ovo sto si sam sebi predlozio u prvom postu :)

• šmrc.. :(

a daj mi još samo reci da ne google-am i slično,kak sredit da skopira kad se prvi put aplikacija pokrene?...vjerojatno ima način pa tebe tu odma pitam... :))

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Jednostavno provjeris jel file vec postoji i ako ne postoji skopiras ga. Dvije metode koje trazis su u klasi NSFileManager: fileExistsAtPath: i copyItemAtPath:toPath:error:

• hvala po stoti put!! XD

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi