Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Boro
  • iPekica
  • Razor
  • panda
  • vojnikpero
  • SinkeSS
  • A7ibaba
  • ivanos2
  • Riki
  • duk
  • vanja
  • gorila11
  • JiXaW
  • Tunte
  • aktion
  • Veyron
  • Xerox
  • violetta
  • iBoki
  • Damirst

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Kako izbrisati SMTP mail server u mail preferences?
  • Probao sam sve, ali ne ide. Kliknem i na "Edit SMTP server list..." ali se ništa ne dešava. Užasno me iritira onaj dodatni box kada pišem mailove što se može birati alternativni outgoing server, ali najgore je to što samo jedan od tih tri servera uistinu radi.

Gdej i u koji folder da odem da ja to ručno izbrišem?

• 14 Komentara sorted by
  • Mail Preferences>Accounts>Account Information> Skroz dole odabereš Outgoing mail server, i onda dole imaš opciju "Use only this server" (tu stavi kvačicu) i uvijek će ti slati sa tog servera.

MacMini : iPad : iPhone
  • To sam već napravio, no ionako mi uvijek šalje sa tog servera, jer je prvi, pa kvačicu ni ne moram stavljati, ali svjedno bi htio izbrisati ove ostale. ;)

• Hm, fakat nitko ne zna?

• Mail Preferences>Accounts>Outgoing Mail Server:, na dnu padajućeg menija imaš opciju

Edit SMTP server list

Otvara ti se prozor s poznatim + i - sučeljem gdje možeš pobrisati servere viška

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • aramic said: Mail Preferences>Accounts>Outgoing Mail Server:, na dnu padajućeg menija imaš opciju

Edit SMTP server list

U prvom postu sam napisao da mi to ne šljaka, da mi ništa ne otvara, zato sam i pitao postoji li neka druga opcija, neki folder gdje to mogu ručno obaviti...

• Ups... sorry nisam skužio da su stvari baš toliko komplicirane :)

Zaista ne znam što sad... osim reinstalacije. Baš sam pravi "user". Bolje da se ne petljam :)

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • hehe, nema veze, očekujem da će Dottore znati, taj zna sve, pa i ficho možda zna... U biti trebalo bi tako:" Edit SMTP list", ali nešto mi ne štima, pa moram na neki drugi način.

• Probaj ovo, idi u /Library/Scripts/Mail Scripts, s tim da ovaj Library ti je u root-u diska na kojem je os instaliran. I otvori Manage SMTP servers skriptu i pokreni je pa tamo probaj.

Ako ni to ne radi onda lijepo u ~/Library/Preferences/com.apple.mail.plist i brisi.

Post edited by LordShigi at 2011-02-28 15:39:43
    I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  •  iMac | iPad | iPhone
  • Iskreno ne koristim bas Mail (iako mislim da cu ga od Liona definitivno krenut koristit), ali sam malo prosnifao Mail-ovim fileovima u Library folderu i mislim da sam nasao gdje mozes obrisat server rucno. Naravno, prije toga napravi backup filea :) Trebat ce ti Property List Editor kojeg ne znam jel mozes ikako dobit osim s instalacijom Xcodea... Ali ako ti se ne da skidat Xcode posalji mi file na mail pa cu ti ga ja editirat. Bez brige, passwordi nisu u njemu nego u keychainu :) Uglavnom, file je:

~/Library/Preferences/com.apple.mail.plist

Kljuc koji trazis je DeliveryAccounts i u njemu imas iteme od 0 do X (gdje je x ukupni broj smtp servera - 1). Svakom itemu pregledas hostname i ako je to server kojeg zelis maknut, kliknes na item [broj] i lupis backspace i saveas.

Jos jednom ponavljam, napravi backup jer ovo totalno napamet pricam i nije mi se dalo isprobavat.

• Bleh dok sam ja snifao odgovorili su ti vec :( Glupa vanilla.

• Nema veze, naucio si nesto novo. :)

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Hvala @LordShigi, @Dottore i @ficho

To šljaka. Izbrisano. Tnx

• Ne koristim Mail tak da ne, sorry.

I f***in HATE vanilla.