Imao sam i prije problema s usporavanjem i drljanjem po disku .. evo i sada na novom iMacu sam nakon godinu dana dogurao na 1.8TB podataka i vec duze vrijeme mi je svrljanje diska problem .. to sam imao i prije na starom macu jer imam hrpetinu slika i videa .. pa install deinstall import export delete trash etc disk razvali s vremenom ..
uglavnom .. imam onaj iDefrag ali je toliko spor .. jer pored defrag radi i optimizaciju pozicije fajlova na disku sukladno osx'u .. da iako pisu da je ok nisam probao s njim
ono sto sam napravio i sto zelim podijeliti jest .. clone restore tehnika
superduper napravi clone na vanjski disk bootam s vanjskog erase internal hdd restore ext hdd na internal kod mene je restore trajao 15 sati (30mb/s) boot s internal
pogledao disk .. izgleda bolje .. tj. nema fragmentacije podaci nisu optimizirani ali su svi u komadu jer je to copy a ne sector cloniranje ..
zakljucak .. tko dodje u situaciju da treba defrag .. a nekad treba i na osx .. moze probati ovu tehniku
osjeti se razlika u koristenju manje disk roshta i bar za sad se sve uchitava brze
eto .. prezivit cu jos par mjeseci prije clean installa 10.7
:)
tnx :)