Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Dexy
  • nora
  • nikolamujdzic
  • Zoki_Zg
  • iBoki
  • catus69
  • cule901
  • ivanos2
  • Kikachica
  • matic_2.4
  • ecvis17
  • matobj
  • monotag
  • Carp
  • Razor
  • leri
  • maxus
  • Ozi50
  • MonoKulen
  • penzo

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Defragmentiranje
  • Imao sam i prije problema s usporavanjem i drljanjem po disku .. evo i sada na novom iMacu sam nakon godinu dana dogurao na 1.8TB podataka i vec duze vrijeme mi je svrljanje diska problem .. to sam imao i prije na starom macu jer imam hrpetinu slika i videa .. pa install deinstall import export delete trash etc disk razvali s vremenom ..

uglavnom .. imam onaj iDefrag ali je toliko spor .. jer pored defrag radi i optimizaciju pozicije fajlova na disku sukladno osx'u .. da iako pisu da je ok nisam probao s njim

ono sto sam napravio i sto zelim podijeliti jest .. clone restore tehnika

superduper napravi clone na vanjski disk bootam s vanjskog erase internal hdd restore ext hdd na internal kod mene je restore trajao 15 sati (30mb/s) boot s internal

pogledao disk .. izgleda bolje .. tj. nema fragmentacije podaci nisu optimizirani ali su svi u komadu jer je to copy a ne sector cloniranje ..

zakljucak .. tko dodje u situaciju da treba defrag .. a nekad treba i na osx .. moze probati ovu tehniku

osjeti se razlika u koristenju manje disk roshta i bar za sad se sve uchitava brze

eto .. prezivit cu jos par mjeseci prije clean installa 10.7

:)

iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • 1 Komentar sorted by
  • tnx :)

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja