Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• gf38
  • extremac
  • tkotikrivkristijan
  • borostef
  • siiNke
  • wired
  • vekijeaa
  • Gabi95
  • prcela
  • djgagy
  • atopuzov
  • wilijam23
  • Dodo
  • dkrt
  • and1v
  • plejka
  • catus69
  • mijat3108
  • juka28
  • Jaksa

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Ive odlazi?
  • http://www.macrumors.com/2011/02/27/apples-jonathan-ive-considering-moving-back-to-england/ http://www.appleinsider.com/articles/11/02/27/apple_designer_jony_ive_rumored_to_be_considering_move_back_to_uk.html

Špekulira se o odlasku Jonathana Ivea iz Apple-a, čovjeka koji je zaslužan za Apple-ov dizajn još od prvog iMaca. Bilo bi zanimljivo vidit kako će se stvari odigrat bez njega...

Games dont make people violent, lag does.
  • 12 Komentara sorted by
  • Taman da Ive stvarno ode, a samo seljenje u UK ne znaci da ce otic iz Applea, ima covjek iza sebe cijelu vojsku dizajnera. Mislim da je njegova uloga puno vise menadzerska nego dizajnerska zadnjih godina.

• ne dobro :)

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Ako ima istine u tome to mi se ne sviđa. Prije bi da Steve ode u mirovinu nego Ive da ode i ne dizajnira za Apple :)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Darko Kontin said: Ako ima istine u tome to mi se ne sviđa. Prije bi da Steve ode u mirovinu nego Ive da ode i ne dizajnira za Apple :)

Baš sam i ja tako nešto htio napisati.. ali mislim da nema smisla izvoditi neke zaključke (ili se brinuti) nakon jedne ovakve glasine... ali to ne znači da neće net.hr ili index sada izaći sa naslovom tipa "Raspad Applea: Odlazi i glavni dizajner" :D

• Nemoj im davat ideje, mozda citaju forum :)

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Meni su ta prevrtanja zapravo jako zanimljiva i mislim da se tu ništa skandalozno neće desit. Ive nije jedini industrijski dizajner visoke klase na svijetu, a sad je samo igra koga bi u Apple-u sljedećeg zaposlili :)

Isto kao što ni odlazak Jobsa ne bi bio katastrofa kakvom je prikazuju.

Post edited by User at 2011-02-28 12:09:11
  • ficho said: a samo seljenje u UK ne znaci da ce otic iz Applea

U linkanim clancima pise da nece moc zadrzat poziciju ako odseli koliko sam skuzio.

Kako god, meni su sva ta previranja u kompaniji zanimljiva i ne vidim to kao nešto loše za Apple.

• Zanimljivo je, slažem se.. Bumo vidli.. :)

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • covjek je zasigurno na menadjerskoj poziciji u tom dijelu firme. al ima utjecaja, steta bi bilo da ode.

Jedan potpis.
  • Jedan od čimbenika uspješnosti kompanije i koliko je njezino poslovanje hm... kontinuirano prilikom izmjene menadžmenta. Pri tome ne mislimo na to da novi menadžer radi iste gluposti kao prethodni :) (sad sam se sjetio kako je nova ministrica financija rekla da će nastaviti sve kak je Šuki zacrtao...)

Business continuity se brine da se svari odvijaju i kad neki glavonja ode...

I sve je to meni OK, ali trebamo biti svjesni da i Steve i Ive donose u timove koje vode ono nešto što se teško može izmjeriti i opisati riječima. Ključno je da Apple pronađe ljude koji će moći na sličan način inspirirati timove koje vode.

U svakom slučaju, biti će zanimljivo... pogotovo ako nastave kretati prema masovnom tržištu. Tu bi se mogli i opako zeznuti.

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Apple je uvijek imao dobar dizajn, dobre ideje i dizajnere. Neće jedan čovjek nešto bitno promijeniti. Apple ima timove ljudi koji sve to rade, a i uvijek se može naći novi dizajner sa idejama i vizijom. Apple je uspješan zahvaljujući timu ljudi, ne pojedincima.

• Mislim da je i sam Steve Jobs rekao da je Apple "najveći start-up na svijetu", što znači da su te ključne pozicije puno puno važnije nego u drugim kompanijama (koje su puno strukturiranije).. i zato sigurno ne bi bio beznačajan odlazak bilo koga od vodećih ljudi u Appleu.. ali s druge strane, "think different" način razmišljanja je sigurno usađen i u one koji bi ih zamijenili (opet, sigurno puno više nego u drugim kompanijama) pa mislim da možemo mirno spavati :)