Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• iPekica
  • dpeji
  • metalni
  • iDanijel
  • atopuzov
  • 15_cro_05
  • SkiSan
  • neo123
  • Dottorre
  • Anita Pero
  • emanuel
  • Vanja VKTR
  • jigMsaw
  • valkalinic
  • MarkoAF
  • MadMax
  • dkrt
  • brankica27
  • vasi
  • Mafija

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone nove T-Mobile tarife
  • Danas me zvali da mi je konacno stigao iPhone (nakon 3 mjeseca cekanja), ali kad ono iznenadjenje, nema vise uopce iTarifa. Ekvivalentna tarifa i300 je navodno Extra Total 350 (uh koji naziv ;)).

Neznam dal je bilo sta o ovome, ali super je sto sve te total tarife imaju flat data.

Eto toliko ako netko nije znao ;)

• 44 Komentara sorted by
  • strija said: Ne kuzim, nece se primjenjivati do daljnjega :)

Nece se primjenjivat dok a) ne skupe dovoljno budala koje misle da se to nece uskoro aktivirat ili b) dok ne skuze kak se to tocno limitira :D

A mozda i kombinacija og dvoje.

• Nakon 512MB brzina pada na 64kb ali se pravilo za sada ne primjenjuje.

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Nemojte bit blesavi, ovo nema veze s flat rate netom, cista T-Pljacka.

• Post edited by therrlu at 2011-03-02 15:58:37
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • evo da i ja prokomentiram o tome. Ja sam danas isto nakon 3 mjeseca čekanja dobio iPhone4.

uzeo sam ET 350 tarifu jer mi je pasala mojoj dosadašnjoj potrošnji. Cijena 4ke me došla 490kn u toj tarifi sa 12000 bodova uračunatih. ugodno sam se iznenadio.

450poruka, 450 minuta prema svim mrežama, 1500 minuta unutar Tmobile mreže (zamjena praktički za unlimited opciju) i kao što je navedeno flat rate promet.

za 325kn se dobije isto to ali 250MB prometa, što je po meni ne isplativo.

Sve u svemu mislim da je ponuda sasvim ok i dobro je što postoji sve skupa 6 tarifa (modela, ako se ne varam)

eto toliko

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Ono što mene žarko zanima da li će se korisnici itarife moći prebaciti u ET tarifu, no to je tmobile i tak da čisto sumnjam :D

• Ja sam prebacio u u nedjelju sa i300 na i150...baš me zanima dal ću moć sad na neku od ovih tarifa...naravno da me gospodin nije upoznao da će uskoro nove tarife...

• Ukoliko ti je istekla UO, ne vidim razloga zašto se ne biš mogao prebaciti na ET.

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Nije mi istekla, samo sam platio ona 4 računa da mogu na nižu tarifu...i sad sam na i150, a po ovoj novoj bi za 150kn dobio svega više...no super...

• A di vi vidite te nove tarife jer ja nista ne nalazim :S Mislim na specifikacije, vidim da je nesto x l m i sl.

• http://www.t-mobile.hr/2/20-10-20-00-00.asp

onda stisnes neku kucicu i vidis kaj dobis uz tu tarifu :D

Sad bas proucavam te nove tarifice i nije mi jasno zasto je Extra Total tarifa XL za 100 kn skuplja Extra Total L,razlika je samo u kolicini SMS poruka,u XL se dobi 450 sms-a,a u L-u 250 sms,razlika je 200 sms,a po cjeniku 200 sms-a kosta 78 kn.

Post edited by Edge at 2011-03-02 17:31:33
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • A thx :) Ja zujim zujim u ova slova i reko sto je to uopce :) Ha ne cini se lose, no sto je ovo, sto su toliko osakatili ukljucene mb-ajte :S

EDIT: Jeli tocno koliko vidim, da svi imaju jos i ustavu poziva 0,25kna mamicu im

Post edited by micho at 2011-03-02 17:33:00
  • U vezi data flat:

Nakon potrošenih 512 MB prometa u tarifama EXTRA total S i M te nakon 1 GB u L, XL i XXL, nastupa smanjenje brzine prijenosa podataka na 64 kbps. Navedeno ograničenje neće se primjenjivati do daljnjega.

Ne kuzim, nece se primjenjivati do daljnjega :)

• micho said: EDIT: Jeli tocno koliko vidim, da svi imaju jos i ustavu poziva 0,25kna mamicu im

Mora bit neke cake :-)

Post edited by Edge at 2011-03-02 17:36:02
  • Edge upravo tako :) Samo sam ih trazio sada hehe

A dobro, sto sa nama koji smo na i tarifi, ja sam konkretno na i150 na jednom iphoneu, i ne mogu mijenjati tarifu (vec spustena s i300), a na drugom koji mi i300 mogu zamjeniti za i500 i ove Extra total xl, xxl i mix xl.Dakle mi na itarifama smo zaglavili tu jelda.

• Ja sam ih zvao da pitam dali se mogu sa svoje i300 tarife prebaciti na neku EXTRA novu traifu i rekli su da mogu ali samo na vecu a to znaci XL ili XXL

• Edge said: Sad bas proucavam te nove tarifice i nije mi jasno zasto je Extra Total tarifa XL za 100 kn skuplja Extra Total L,razlika je samo u kolicini SMS poruka,u XL se dobi 450 sms-a,a u L-u 250 sms,razlika je 200 sms,a po cjeniku 200 sms-a kosta 78 kn.

Coravac :) imas 1500 dodatnih minuta prema T-Mobile mrezi.

• Evo sto je meni zenska rekla sada: Dakle sa postojece i150 tarife mogu se prebaciti samo na: Extra mix L i Extra Total L, kao tarife istog ranga, ili naravno vece XL, XXL Za i300 tarifu ne mogu prebaciti na nizu i150 jer nje vise nema, no mogu na: Extra mix XL i Extra Total XL u rangu, i XXL kao vece.Nakon mjesec dana onda mogu na tarife nize (iznad su rang nize tarife).

E sada, zanima me, isplati li se ici na ove tarife total sto imaju flat, jer nakon 1gb se veza usporava na 64kbs-a.Mada realno, i ovih 512mb bi bilo dovoljno.

• svi koji smo potpisali iTarifu potpisali smo i onaj pravilnik po kojem je moguce, poslije 4 placena racuna, prebacivanje na nizu iTarifu (iskljucivo na iTarifu). Kako se sad prebaciti kad vise ne postoje iTarife? Nisam bas siguran da ce nam biti dopusteno prebacivanje na Extra tarife (manje od nase iTarife)...

pravilnik: http://www.t-mobile.hr/pdf/S-iTarifa.pdf

• pukyzz

Evo sto je meni zena rekla, konkretno ni ja se sa i300 ne mogu prebaciti na i150 jer nje vise nema, no mogu na Extra tarifu istog ranga, pa tek onda nizu Extra tarifu. Samo ta niza Extra tarife (ex i150) su tarife Extra mix i total L, sto je po novom 225/250 kuna.Sto je zapravo i za 100kn vise, no istina puno se vise i dobi u tarifi min/sms-a.

• micho

To mi se cini pokvareno. Jer ako sam ja potpisao i300 onda valjda oni mogu, na svoju ruku, jedino meni dati neki ustupak pa da promjenim ovih i300 na neku tarifu koja se placa manje od 300kn a ne 325 ili 350...

a posebno je glupo da je tarifa i150 postala ustvari tarifa 225 ili 250kn... jer meni ne treba ni vise poziva ni minuta, nego zelim platiti ono kako sam potpisao u ugovoru.

Potpisao sam da se poslije 4 placena racuna mogu prebaciti sa i300 na i150 (150kn)... a ne na extra 225 ili 250 (225 ili 250kn)... glupost...

nije neki problem u tih 75 ili 100kn vise (iako je to 1400 do 1800kn razlike u krajnjem zbroju pretplata u 2. godine), nego je princip u igri...

Post edited by pukyzz at 2011-03-02 19:16:02
  • pukyzz

Slazem se, i ja sam isao na to da su mi za oba racuna troskovi 300kn (2x i150).Sada mi je to min 450kn + frekvencije, sto vec nije malo.Na jednom bi se racunu cak i prebacio na mix 225kn jer dobim puno vise i trosim, no na drugom mi je i i150 previse, sto je sad 225kn.Kad bi barem bilo moguce na Extra mix 150 umjesto i150, ali ni to se ne moze. Na neki nacin bez obzira na povecane minutaze se osjecam prevarenim, jer se ukupno radi o znacajnom povecanju troskova.

• A po kojoj logici oni rade analogiju iTarifa i novih tarifa? Npr. ja se s i150 mogu prebaciti samo na tarife "u rangu" koje su Extra total pa nadalje... Logično bi bilo da je za i150 analogna Extra total S jer ima isto minuta i poruka, ali je 50 kn jeftinija ili Extra total M koja ima istu naknadu, ali 100 minuta i 50 poruka više. To očito nije T-Com-ova logika pa bih trebao plaćati još 100kn(iako uz više minuta) da bi im napunio rupu bez dna - dakle logika je: ili ostani "bijednik" u iTarifi ili uzmi neku novu ali nam plati još najmanje 100kn; mi smo na dobitku i ovako i onako! (jer im je ekonomski trošak svake dodatne jedinica proizvoda, tj. minute poziva, jako malen). I još nešto, samo za usporedbu, u njemačkom T-Mobile-u u svim paketima daju flat rate data promet, ali uz ograničenje od "jadnih" max. 3,6 Mbit/s - tako da je sve zajedno po meni "u rangu" Pejinog komentara "MRAK" - ali "mrak na oči" ;)

Post edited by whalew at 2011-03-02 19:26:26
  • Ma kakva tarifa total S, mi s i-tarifama njoj ne mozemo ni prismrditi :) A svi smo tu na tarifama i300 ili i150 koje su spustene s prve za nizu cijenu uredaja. Bome su nas fino piiip

EDIT: Eh sad samo je pitanje, dali se prebacivanjem na drugu tarifu, resetira i ono jedno prebacivanje na tarifu nize po tarifi.Dakle da nakon 1 mj se spustimo na Extra tarifu nize :) Pa cu onda tih mjesec dana pregristi njihov lopovluk.

Post edited by micho at 2011-03-02 19:38:37
  • po meni bi bilo logicno da moguc prelazak sa i300 na Extra total M (150kn), jer je od i300 prva manja tarifa i150 (bila u trenutku potpisivanja ugovora). Mogli su uvest umjesto ovog Extra sranja tarifu i250 (ili i299) i zakljucit da je moguc prelazak sa i300 samo na i250...

ALI, u trenutku potpisivanja ugovora, uvjerili su nas da cemo se moci prebaciti na i150, tako da je ovo namjerno varanje korisnika...

Post edited by pukyzz at 2011-03-02 19:45:20
  • @pukyzz - naravno da bi bilo logično, ali ne bi njima jer bi onda korisniku bilo povoljnije. Ne padne im na pamet možda provući koji optički kabel po državi; očito svu pamet koriste kako bi "poboljšali" život svojim korisnicima... Jedva čekam da mi istekne ugovor i onda ću se u 12.mj prebaciti na Vip jer će ziher opet biti neka akcija, samo kad se sjetim da mi frend za 125kn dobije 500min/200sms/1GB....

• hahha, tu smo znači, t(e) lopovi, a lijepo sam rekao da će dobiti jedan dopis od mene još prije ovoga.

Meni npr, mobitel apsolutno ništa ne znači za pozive i poruke, da si budemo jasni, imam ga samo zbog data prijenosa, ali ovo osobno za mene potpuni promašaj.

No nije prvi put da se susrećem s time, austrija uredno nudi takve tarife, tak da me ništa ne čudi.

Post edited by therrlu at 2011-03-03 02:21:12
  • kolko vidim sad u svim tarifama ima uspostava poziva 0,25Kn

• CooL said: kolko vidim sad u svim tarifama ima uspostava poziva 0,25Kn

bah. mogli su to i maknut. na i300 tarifi nije bilo uspostave poziva

• Bok.Ja sam korisnik tarife i300 i ovaj mjesec imam pravo na promjenu tarife sto sam mislio naravno iskoristiti na i150,a koliko vidim na t-mobile stranici za korisnike mi nude samo skuplje tarife.Mogu odabrati i500,EXTRA total XL (350 kn),EXTRA total XXL (500 kn),EXTRA mix XL (325 kn).Sta ja sad da radim ?! Nema promjene na 150 kn neku tarifu.Pa jeb**t cu im sve po spisku na sluzbi za korisnike. Imam pitanje.

Ako odaberem jednu o tih mix tarifa,jel se mogu slijedeci mjesec spustiti na neku nizu tarifu od 150 kn ili sam zaglavio na jos skupljoj pretplati od ove i300,a realno trosim 100-130 minuta razgovora.

• Ja imam i300 i ovaj mjesec se planiram spustiti na i150. S obzirom da više nema itarifa nazvao sam SZK i pitao ih mogu li se spustiti na nižu tarifu, i normalno su mi rekli da mogu na i150. Tko je tu lud sada?? :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Pa ti idalje mozes koristiti itarife ali se one nakon isteka ugovora neogu obnoviti.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • To mi odgovara, a nakon isteka sigurno neću uzeti ni jednu drugu!! :-)

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • E jebiga, BTW zašto ti ne odgovara? Meni se nove tarife čine puuuno bolje od iTarife.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Ne kažem da te nove tarife nisu dobre, ali ću se riješiti te pretplate jer mi više nije potrebna. Sad kupujem Ipad pa će mi eventualno poslužiti za njega.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Lijepo su nas zaje**li. Barem nas koji smo prije 3 mjeseca kupili iPhone 4 :) Btw. ne znam da li je netko spomenuo, nakon prelaska na neku od tih novih tarifa (ili potpisivanja ugovorne obveze) na nižu se može prebaciti nakon 6 plaćenih računa (ne 4 kao do sada). I još uvijek samo jednom tijekom ugovorne obveze.

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Sad baš gledam te nove tarife pošto mi u 6 mjesecu ističe ugovor.. Tarifa TOTAL 150 (250 min razgovora), neznam kako vi, ali ja većinom govorim po minutu-dvije.. što je onda 0,25 * 200 poziva = 50 kn + frekvencija + koja poruka viška i odmah si na 200 + kn.. mislim da ću preć na bonove... :)

• I ja sam ih zvao , imam i300 tarifu i zovem da pitam jel mogu promjenit iTarifu u Extra tarifu i naravno nemogu , mogu samo na i150 il na i500 ! Mogli su bar kad su nas zahebali pa iskljucili iTarife dat mogucnost da se prebacimo na Extra , ali NE !!!!

• Zasto su te zajebali ako ti daju da se prebacujes na druge iTarife? Pa to je super, ove Extra tarife su ionako prevara.

• Osobno još uvijek koristim i.150, a primijetio sam da sam prvih dana nakon implementacije novih tarifa (1.3.) sa i.150 mogao preći od Extra L naviše (225+ kn). Sada mi je dostupna opcija samo preći na Extra XL (325+ kn) varijante (tj. tako je situacija po mojoj procjeni od cca 15.3.).

Šufterski ako se mene pita, tako promijeniti opcije unutar 2 tjedna od predstavljanja tarifa. OK, ovo za 225-250 bi proguto jer mi se recimo "isplati" iako nikada ne napravim više od 200 kn računa, osim kada je roaming u pitanju - ali još dodatnih stotinjak kn nedam iz principa.

Iz istog korisničkog inata zbog prisile na plaćanje usluga koje mi actually ne trebaju niti ih ne koristim (PSTN linija uz ADSL pristup Internetu i MaxTV) - sam im dotične otkazao.

Tako i kada meni istekne 2godišnji ugovor kroz koji mjesec bit će lagano bye bye T-Mobile. Osim ako ne ubace neku zlu subvenciju za nešto actually korisno tipa Mac Air :D :D

• Ok, je li neko proanalizira i usporedia extra i itarife??? Npr. i300 i extra total L i XL ??? Ipak je uključeno više minuta za manje novaca (i300 i L), ali opet naplaćuje se uspostava poziva... Ma ne virujen t-u više nikad ništa, još iman aktiviran flat rate promet 6 miseci nakon šta san raskinia telefon i internet na toj liniji i dolaze računi od 99kn... Debili...

• Ja neki dan spustio sa i300 na i150 (nakon 4 na vrijeme plaćena računa) i sve 5. Ove tarife nisam mogao izabrati samo višu tarifu iz ove nove, tako da sam od sljedećeg mjeseca na i150, pa sam iPhone 4 dobio za nižu cijenu (krajnju) negoli što sam računao. :D

• Ne znam za iTarife,al u novim tarifama naplacivati uspostavu poziva 0.25 kn je fail,ako recimo dnevno napravimo 8 poziva,to je vec 2kn,i u mjesec dana ode 6 banki u vjetar.

• WOW! Svaka čast, evo sada mi nije žao što nisam išao na VIP. Nakon 4 mjeseca kada budem mogao promijeniti tarifu idem na Extra Total S. Stvarno sada ima sve i za svakoga. Prva tarifa u t-Mobile da mi je MRAK! (a nije mrak tarifa ;D)