ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Već je počelo, izgleda da će iPhone 5 imati veći ekran:
http://technobuffalo.technobuffalo.netdna-cdn.com/files/2011/02/iphone59to5mac.jpg
To znaći da iPhone 5 nee biti što je iPhone 3Gs bio za iPhone 3G - isti dizajn brže performanse? Čini mi se kako bi moglo biti da će iPhone 5 ipak biti kompletno novi proizvod... Ali opet, rumors, rumors, rumors... a do lipnja ima još 3 mjeseca...
Nije vrag da ce iP 5 bit ovak ruzan :p
iphone-u 5 je zadnje što mu treba veći ekran ili povečanje dimenzija samog uređaja, to se 100% neće dogodit, iphone-u 4 ne fali ništa što se tiče dimenzija, 5-icu mogu napravit nešto tanjom i promjenit ovu staklenu pozadinu i to je to, ništa više. još da ubace jači procesor, malo poboljšaju bateriju, izmjene dizajn antene, možda poboljšaju kameru i ja mislin da ništa više od toga nećemo dobit.
ne vjerujem da će biti nekih drastičnih promjena, bit će ih baš "taman" da ga svi poželimo imati, kao i kod svakog novog uređaja koji apple izbaci.
Meni je taj ružan do boli.
Phantom_Lord said: iskreno to meni bezveze izgeda :)
Ja bih bio još grublji i rekao bih da je odvratan..
Pljunem ja na taj S3 kad se ja danas spajam kod kuće na WiFi, ono 4S 2 crtice, a S3 neće ni da se spoji sa istoga mjesta. Toliko o S3. Iskreno pomalo me počeo i živcirati, nije to to, to je za ove freak-ove koji vole mrdati, stalno nešto mjenjati, čačkati i na kraju *ajebati sa telefonom..
@Pejo tebi sretno ako ga uzmeš, nadam se da nećeš izgubiti živce i ostati bez noktiju grickajući ih. :D
ja preskaćem 4-ku i čekam ip5 za koji se nadam da će biti zaobljen...
Samo mi nije jasno zasto ce kasnije izac,to ce im se dosta osjetit i na prodaji mislim,vec su izasli galaxy II i optimus x2 i kolko citam po netu,dosta ih ljudi kupuje,a i onima kojima tarife isteknu,sumnjam da ce cekat cca. 4 mj. da uzmu novi iphone.
iskreno to meni bezveze izgeda :)
@pejo ma da? viš, bila sam sigurna da si upiknuo 4s :)
Bio je i dizajn iP4 u početku razočaravajuć, pa vidi, svi ga imaju :) Apple ide dalje, moraju se trendovi slijediti
@Pejo nije da Samsung Galaxy ima baš neki super ludi dizajn, ljepše su mi ove nove Nokie.
Pejo said: Da, ipak je ovo novi iPhone:
Nadam se da nije...:p
A i ja se iskreno nadam, nije po mom guštu... :)
Po svemu sudeci, sirina ostaje ista, visina raste. Thats it for me.. Adios iPhone, do neke druge prilike.. jbg
Ja san jako zadovoljan svojim iP4, ako me ne oduševi novi iPhone bar se ne moram nacistima obvezat na još 2 godine :D
ljudi žele nešto revolucionarno, a u stvari ni sami ne znaju sta hoce... sta bi vi, neke holograme, projicirane tipkovnice? ili hajmo ih nazvati alati za qrčenje :D
nemoguce je konstanto imati nesto mindblowing na repertoaru za nove proizvode, a ni ostala tehnologija ne ide u korak s tim, pa sta onda? kakve mi sad koristi imamo od lte-4g tehnologije u lijepoj našoj? nfc? passbook? kod nas najbolje stvari najkasnije dođu.
mislim da 99% ljudi koji ima iphone kod nas ne zna ni voice mail koristiti :P
Ma ni sam Bog ne zna kako će izgledati novi iphone. Svake godine ista priča, svi nagađaju, nitko ne bude ni blizu krajnjem izgledu bilo kojeg apple uređaja (osim u slučaju onog mamlaza što je ostavio iphone 4 u baru pa smo znali što nas očekuje). Vjerojatno jedina stvar koju sa sigurnošću možemo reći je veći ekran. O ostalom možemo raspravljati, ali teško ćemo pogoditi :)
Pejo said: idem vidjeti što će mi ponuditi u Vipu
Šta si ti neki Modrić? :D
Bas sam htio reci, već? Tek je ovaj event zavrsio.
Ako iPhone 5 stvarno bude imao veci ekran, ja prelazim na faking HP.
Po meni netreba bit veci ekran,3.5" je optimalno za mobitele,taman za svaki dzep,takodjer ce najvjerovatnije imat dual core procesor.
ficho said: Ako iPhone 5 stvarno bude imao veci ekran, ja prelazim na faking HP.
zašto? ne odgovara ti veći ekran ili?
Najveca prednost iOS-a je mala kolicina razlika medu uredajima i samim time mala kolicina prilagodavanja appova raznim uredajima. Da stave 4" ekran na iPhone, morali bi stavit neku divlju rezoluciju koja realno ne donosi previse mjesta za pametno iskoristavanje, a znatno komplicira development. Ne hvala.
(HP jer on od svih ostalih smartphone platformi jos uvijek ima najmanji broj razlicitih rezolucija, a i poprilicno dobro rastezanje appova od najmanjeg smartphonea do TouchPada)
Edit: uostalom, ionako je iPhone cigla, kud bi s njim da je jos veci? Jeste vidli Desire HD il neki slican Android uredaj? Pa to moras bit bolestan da vuces za sobom :D
ficho said: Jeste vidli Desire HD il neki slican Android uredaj? Pa to moras bit bolestan da vuces za sobom
istina. Ogromni su. I onda mi Samsung sa Galaxy S-om ponudi Galaxy Tab koji ima samo 3 inča veći ekran. Po meni nelogično... A i ne znam što je gore nositi Galaxy S ili Galaxy Tab :D
Navodno bi dimenzije uređaja ostale iste, ali bi ekran bio edge to edge sa strane, a crni dijelovi gore i dolje bi bili manji kako se i vidi iz ove slike...
shoowack said: Navodno bi dimenzije uređaja ostale iste, ali bi ekran bio edge to edge sa strane, a crni dijelovi gore i dolje bi bili manji kako se i vidi iz ove slike...
Ne da mi se uopce krenut raspravljat koliko je to fizicki neizvedivo s ovim ili slicnim dizajnom :)
Po meni je veći ekran bolja stvar, ali ne da mjenjaju dimenzije uređaja. Mislim da je to realno za očekivati iako se nagađaju da je i iPhone4 trebao imati veći ekran, a komentari su uglavnom bili šta onda sa appovima.
Ma appovi su problem developera. Korisnik bi u tom slucaju vjerojatno dobio stare appove "u kutiji" kao na iPadu. Ali daj ti koristi s jednom rukom 4" telefon.... Nemam malu saku pa mi svejedno nije ugodno uopce rastezat palac do donjeg i gornjeg lijevog kuta na 4" Android uredajima, kako bi tek bilo nekoj zenski s mini rucicom :D
A rub oko displaya tanji od ovog na cetvorci isto ne ide bas puno sto iz fizickih dimenzija LCD-a koje se protezu u sve strane van displaya (ljudi zaboravljaju da to nije samo naljepljena slika, nego najveci komad hardvera u iPhoneu), sto zbog ergonomije. Evo npr. imas neki app sa scrollview-om kojeg okrenes u portrait i kako drzis uredaj za rubove, tako dotices rub ekrana i konstantno skrolas taj scrollview na vrh jer diras status bar. Apple ima strasan usability team i nece si oni dopustit tako nesto (tj. najiskrenije se nadam da nece).
Što mislite o mogućoj alu pozadini?
Ja mislim da će idući iPhone oblikom izgledati kao iPad, da će biti tanji, aluminijski, a riješenje za antenu kao kod ipada gornji dio od plastike
sve je moguće. Za toliko rumora sam rekao nema šanse, pa se obistinilo. I za ovaj bi rekao nema šanse, ali Apple ima tehnologiju, znanje i voli iznenaditi.
Već sam negdje čitao da je Apple patentirao izgled/ideju da se antenu stavi iza Logo-a.
e da, btw. ovaj iPhone sa slike je ruglo kakvog nema. Ako se vrate tom starom dizajnu i oblom izgledu, nikada više ne kupim iPhone. ili zadržim iPhone 4 ili prelazim na Samsung ili HTC. Samsung Galaxy S II je prava ljepotica ili ljepotan (kako god).
Znam da je to photoshop, i crtano kako bi se izgled približio iPadu 2, ali izgleda kao iPhone 3Gs 2.
Tako su nakon predstavljanja iPada radili mockupe iPhonea 4 s iPad dizajnom, pa onda nakon predstavljanja iPhonea 4 su radili iPad 2 s iPhone 4 izgledom... uglavnom su bili u krivu :)
Ne bi opce bilo loše da iPhone 5 izgleda kao sadasnji iPod Touch naravno bez shiny pozadine, ali tankoća je zavidna
ljudi previse se zivcirate oko dizajna novog iphona, ionako ce vas vecina kupiti taj mobitel kakav god bio :D
a apple se nikad nece pokvariti nesto sto je dobro. moze jedino biti bolje, ili barem malo bolje :D
Pejo said: e da, btw. ovaj iPhone sa slike je ruglo kakvog nema. Ako se vrate tom starom dizajnu i oblom izgledu, nikada više ne kupim iPhone.
e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada. komotno bi mogli maknut jabučicu i stavit znak SonyEricssona na nj. jebiga, de gustibus...
john_st said: e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada.
Meni je najljepši..
john_st said: e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada. komotno bi mogli maknut jabučicu i stavit znak SonyEricssona na nj. jebiga, de gustibus...
Slazem se, al mi nisu ni stariji modeli nesto pretjerano lijepi.
Pa i meni se uvjek dopadne novi model auta. Novi je ljepši
Meni je definitivno prvi iPhone (tzv. 2G) najlijepši. Nekako se potajno nadam da bi novi iPhone mogao biti sličan iPadu 2.
@TCvetkovic: Evo navodno će iP5 bit aluminium šta ima smisla s obzirom na dizajn iPada.
Ja očekujen da će ponovno bit zaobljena zadnja strana i dosta tanji, nešto ka ipod touch novi. Mislia san priskočit novi iPhone, ali ako bude aluminium mislin da neću odolit.
Sumnjam da ce ga zaoblit,po mojem misljenju mislim da ce zadnja strana bit staklena ko i na 4.
u medjuvremenu, vrte se po netu modeli cetvorke sa drugacijom kamerom i 64giga...
I ja
ionako ce te ga svi na kraju kupiti :D
još malo rumora o novom iPhoneu. U biti ovo je patent za iPhone 4, ali izgleda da će sljedeća generacija imati metalnu stražnju stranu:
http://www.tuaw.com/2011/03/21/china-grants-apple-eleven-patents-covering-iphone-4/
Bilo bi dobro kada bi na petici dodali gumb za kameru.
Ain't gonna happen
Ja se isto nadam da ce novi iPhone biti dizajnom slicniji 3GSu, zaobljeno kuciste puuuno bolje lezi u ruci...