Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• kikash
  • nora
  • t_i_n_a
  • AlkyKronick
  • pero
  • vasi
  • ellaa
  • alexiaco2
  • techno46
  • IvGru
  • MacStarter
  • obscured by clouds
  • mmike
  • penac
  • Pandurantt
  • Yardie

Tko je online (1)

iPhone 5 rumors
  • Već je počelo, izgleda da će iPhone 5 imati veći ekran:

http://technobuffalo.technobuffalo.netdna-cdn.com/files/2011/02/iphone59to5mac.jpg

To znaći da iPhone 5 nee biti što je iPhone 3Gs bio za iPhone 3G - isti dizajn brže performanse? Čini mi se kako bi moglo biti da će iPhone 5 ipak biti kompletno novi proizvod... Ali opet, rumors, rumors, rumors... a do lipnja ima još 3 mjeseca...

• 156 Komentara sorted by
  • Nije vrag da ce iP 5 bit ovak ruzan :p

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • iphone-u 5 je zadnje što mu treba veći ekran ili povečanje dimenzija samog uređaja, to se 100% neće dogodit, iphone-u 4 ne fali ništa što se tiče dimenzija, 5-icu mogu napravit nešto tanjom i promjenit ovu staklenu pozadinu i to je to, ništa više. još da ubace jači procesor, malo poboljšaju bateriju, izmjene dizajn antene, možda poboljšaju kameru i ja mislin da ništa više od toga nećemo dobit.

ne vjerujem da će biti nekih drastičnih promjena, bit će ih baš "taman" da ga svi poželimo imati, kao i kod svakog novog uređaja koji apple izbaci.

• Meni je taj ružan do boli.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Phantom_Lord said: iskreno to meni bezveze izgeda :)

Ja bih bio još grublji i rekao bih da je odvratan..

Post edited by juka28 at 2011-07-02 16:35:48
    MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
    Samsung Galaxy S3 Amber Brown
  • Pljunem ja na taj S3 kad se ja danas spajam kod kuće na WiFi, ono 4S 2 crtice, a S3 neće ni da se spoji sa istoga mjesta. Toliko o S3. Iskreno pomalo me počeo i živcirati, nije to to, to je za ove freak-ove koji vole mrdati, stalno nešto mjenjati, čačkati i na kraju *ajebati sa telefonom..

@Pejo tebi sretno ako ga uzmeš, nadam se da nećeš izgubiti živce i ostati bez noktiju grickajući ih. :D

 RMBP 15" 2.3GHz i7(16GB RAM)
     iPhone 5 64GB
     Apple TV 2+JB
     Samsung Galaxy S3 32GB
     new iPad 32GB+4G
  • ja preskaćem 4-ku i čekam ip5 za koji se nadam da će biti zaobljen...

• Samo mi nije jasno zasto ce kasnije izac,to ce im se dosta osjetit i na prodaji mislim,vec su izasli galaxy II i optimus x2 i kolko citam po netu,dosta ih ljudi kupuje,a i onima kojima tarife isteknu,sumnjam da ce cekat cca. 4 mj. da uzmu novi iphone.

• iskreno to meni bezveze izgeda :)

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • @pejo ma da? viš, bila sam sigurna da si upiknuo 4s :)

• Bio je i dizajn iP4 u početku razočaravajuć, pa vidi, svi ga imaju :) Apple ide dalje, moraju se trendovi slijediti

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • @Pejo nije da Samsung Galaxy ima baš neki super ludi dizajn, ljepše su mi ove nove Nokie.

 iMac | iPad | iPhone
  • Pejo said: Da, ipak je ovo novi iPhone:

Nadam se da nije...:p

@iBlagajic on Twitter
    Kontrolor Leta on Xbox Live!
  • A i ja se iskreno nadam, nije po mom guštu... :)

• Po svemu sudeci, sirina ostaje ista, visina raste. Thats it for me.. Adios iPhone, do neke druge prilike.. jbg

 MacBook Pro 13"
     iPhone 4
     iPod Shuffle Limited Edition
  • Ja san jako zadovoljan svojim iP4, ako me ne oduševi novi iPhone bar se ne moram nacistima obvezat na još 2 godine :D

@iBlagajic on Twitter
  • ljudi žele nešto revolucionarno, a u stvari ni sami ne znaju sta hoce... sta bi vi, neke holograme, projicirane tipkovnice? ili hajmo ih nazvati alati za qrčenje :D

nemoguce je konstanto imati nesto mindblowing na repertoaru za nove proizvode, a ni ostala tehnologija ne ide u korak s tim, pa sta onda? kakve mi sad koristi imamo od lte-4g tehnologije u lijepoj našoj? nfc? passbook? kod nas najbolje stvari najkasnije dođu.

mislim da 99% ljudi koji ima iphone kod nas ne zna ni voice mail koristiti :P

• Ma ni sam Bog ne zna kako će izgledati novi iphone. Svake godine ista priča, svi nagađaju, nitko ne bude ni blizu krajnjem izgledu bilo kojeg apple uređaja (osim u slučaju onog mamlaza što je ostavio iphone 4 u baru pa smo znali što nas očekuje). Vjerojatno jedina stvar koju sa sigurnošću možemo reći je veći ekran. O ostalom možemo raspravljati, ali teško ćemo pogoditi :)

Post edited by josipcrncan at 2012-08-07 06:45:19
  • Pejo said: idem vidjeti što će mi ponuditi u Vipu

Šta si ti neki Modrić? :D

@iBlagajic on Twitter
  • Bas sam htio reci, već? Tek je ovaj event zavrsio.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Ako iPhone 5 stvarno bude imao veci ekran, ja prelazim na faking HP.

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Po meni netreba bit veci ekran,3.5" je optimalno za mobitele,taman za svaki dzep,takodjer ce najvjerovatnije imat dual core procesor.

• ficho said: Ako iPhone 5 stvarno bude imao veci ekran, ja prelazim na faking HP.

zašto? ne odgovara ti veći ekran ili?

• Najveca prednost iOS-a je mala kolicina razlika medu uredajima i samim time mala kolicina prilagodavanja appova raznim uredajima. Da stave 4" ekran na iPhone, morali bi stavit neku divlju rezoluciju koja realno ne donosi previse mjesta za pametno iskoristavanje, a znatno komplicira development. Ne hvala.

(HP jer on od svih ostalih smartphone platformi jos uvijek ima najmanji broj razlicitih rezolucija, a i poprilicno dobro rastezanje appova od najmanjeg smartphonea do TouchPada)

Edit: uostalom, ionako je iPhone cigla, kud bi s njim da je jos veci? Jeste vidli Desire HD il neki slican Android uredaj? Pa to moras bit bolestan da vuces za sobom :D

Post edited by ficho at 2011-03-02 17:21:08
  • ficho said: Jeste vidli Desire HD il neki slican Android uredaj? Pa to moras bit bolestan da vuces za sobom

istina. Ogromni su. I onda mi Samsung sa Galaxy S-om ponudi Galaxy Tab koji ima samo 3 inča veći ekran. Po meni nelogično... A i ne znam što je gore nositi Galaxy S ili Galaxy Tab :D

Post edited by Pejo at 2011-03-02 17:26:00
  • Navodno bi dimenzije uređaja ostale iste, ali bi ekran bio edge to edge sa strane, a crni dijelovi gore i dolje bi bili manji kako se i vidi iz ove slike...

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • shoowack said: Navodno bi dimenzije uređaja ostale iste, ali bi ekran bio edge to edge sa strane, a crni dijelovi gore i dolje bi bili manji kako se i vidi iz ove slike...

Ne da mi se uopce krenut raspravljat koliko je to fizicki neizvedivo s ovim ili slicnim dizajnom :)

• Po meni je veći ekran bolja stvar, ali ne da mjenjaju dimenzije uređaja. Mislim da je to realno za očekivati iako se nagađaju da je i iPhone4 trebao imati veći ekran, a komentari su uglavnom bili šta onda sa appovima.

• Ma appovi su problem developera. Korisnik bi u tom slucaju vjerojatno dobio stare appove "u kutiji" kao na iPadu. Ali daj ti koristi s jednom rukom 4" telefon.... Nemam malu saku pa mi svejedno nije ugodno uopce rastezat palac do donjeg i gornjeg lijevog kuta na 4" Android uredajima, kako bi tek bilo nekoj zenski s mini rucicom :D

A rub oko displaya tanji od ovog na cetvorci isto ne ide bas puno sto iz fizickih dimenzija LCD-a koje se protezu u sve strane van displaya (ljudi zaboravljaju da to nije samo naljepljena slika, nego najveci komad hardvera u iPhoneu), sto zbog ergonomije. Evo npr. imas neki app sa scrollview-om kojeg okrenes u portrait i kako drzis uredaj za rubove, tako dotices rub ekrana i konstantno skrolas taj scrollview na vrh jer diras status bar. Apple ima strasan usability team i nece si oni dopustit tako nesto (tj. najiskrenije se nadam da nece).

• Što mislite o mogućoj alu pozadini?

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 5 16GB
     iPad 2 16GB
  • Ja mislim da će idući iPhone oblikom izgledati kao iPad, da će biti tanji, aluminijski, a riješenje za antenu kao kod ipada gornji dio od plastike

• sve je moguće. Za toliko rumora sam rekao nema šanse, pa se obistinilo. I za ovaj bi rekao nema šanse, ali Apple ima tehnologiju, znanje i voli iznenaditi.

Već sam negdje čitao da je Apple patentirao izgled/ideju da se antenu stavi iza Logo-a.

Post edited by Pejo at 2011-03-07 15:15:35
  • e da, btw. ovaj iPhone sa slike je ruglo kakvog nema. Ako se vrate tom starom dizajnu i oblom izgledu, nikada više ne kupim iPhone. ili zadržim iPhone 4 ili prelazim na Samsung ili HTC. Samsung Galaxy S II je prava ljepotica ili ljepotan (kako god).

Znam da je to photoshop, i crtano kako bi se izgled približio iPadu 2, ali izgleda kao iPhone 3Gs 2.

• Tako su nakon predstavljanja iPada radili mockupe iPhonea 4 s iPad dizajnom, pa onda nakon predstavljanja iPhonea 4 su radili iPad 2 s iPhone 4 izgledom... uglavnom su bili u krivu :)

13" MacBook Pro with Retina iPhone 4s iPad 2
  • Ne bi opce bilo loše da iPhone 5 izgleda kao sadasnji iPod Touch naravno bez shiny pozadine, ali tankoća je zavidna

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • ljudi previse se zivcirate oko dizajna novog iphona, ionako ce vas vecina kupiti taj mobitel kakav god bio :D

a apple se nikad nece pokvariti nesto sto je dobro. moze jedino biti bolje, ili barem malo bolje :D

• Pejo said: e da, btw. ovaj iPhone sa slike je ruglo kakvog nema. Ako se vrate tom starom dizajnu i oblom izgledu, nikada više ne kupim iPhone.

e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada. komotno bi mogli maknut jabučicu i stavit znak SonyEricssona na nj. jebiga, de gustibus...

• john_st said: e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada.

Meni je najljepši..

MacBook Air 13"
    iPod shuffle 2GB Blue
    Samsung Galaxy S3 Amber Brown
  • john_st said: e vidiš meni je iP4 najružniji iPhone do sada. komotno bi mogli maknut jabučicu i stavit znak SonyEricssona na nj. jebiga, de gustibus...

Slazem se, al mi nisu ni stariji modeli nesto pretjerano lijepi.

• Pa i meni se uvjek dopadne novi model auta. Novi je ljepši

• Meni je definitivno prvi iPhone (tzv. 2G) najlijepši. Nekako se potajno nadam da bi novi iPhone mogao biti sličan iPadu 2.

• @TCvetkovic: Evo navodno će iP5 bit aluminium šta ima smisla s obzirom na dizajn iPada.

Ja očekujen da će ponovno bit zaobljena zadnja strana i dosta tanji, nešto ka ipod touch novi. Mislia san priskočit novi iPhone, ali ako bude aluminium mislin da neću odolit.

@iBlagajic on Twitter
  • Sumnjam da ce ga zaoblit,po mojem misljenju mislim da ce zadnja strana bit staklena ko i na 4.

• u medjuvremenu, vrte se po netu modeli cetvorke sa drugacijom kamerom i 64giga...

• ionako ce te ga svi na kraju kupiti :D

• još malo rumora o novom iPhoneu. U biti ovo je patent za iPhone 4, ali izgleda da će sljedeća generacija imati metalnu stražnju stranu:

http://www.tuaw.com/2011/03/21/china-grants-apple-eleven-patents-covering-iphone-4/

Post edited by Pejo at 2011-03-22 06:35:43
  • Bilo bi dobro kada bi na petici dodali gumb za kameru.

• Ain't gonna happen

Post edited by LordShigi at 2011-03-27 01:33:15
    I f***in HATE vanilla.
  • Ja se isto nadam da ce novi iPhone biti dizajnom slicniji 3GSu, zaobljeno kuciste puuuno bolje lezi u ruci...

MacBook Alu, Time Capsule, iPad, iPhone 4