Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• nora
  • MCblackie
  • vanja
  • TomTom
  • asafa972
  • tonik
  • hrvoje_
  • iOprema
  • big_mac
  • nikolina
  • iVar
  • Iwaa
  • exy
  • Nik2407
  • luxx
  • cdnm
  • HaBo
  • Jimi Hendrix
  • gorila11
  • kico234

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Prvi susret sa Appleom
  • Dan kao i svaki drugi, stiže mail koji je glasio otprilike ovako: "Dosta vam je gubljenja vremena na održavanju vašeg PC-a, MacMini na akciji...". Skupih hrabrosti i evo nakon skoro 2 godine Mini radi kao i prvog dana, ako ne i bolje. Sjećate li se vašeg prvog susreta sa Appleom, što vas je natjeralo na switch, da čujemo vaše priče.

MacMini : iPad : iPhone
  • 14 Komentara sorted by
  • Frend je dobio pod racun crni macbook, nije imao pojma sto je to, pitao me jer idu windowsi na njega, dao mi ga da mu stavim win. Ja malo probao, odusevio se, zavlacio par dana i onda kad sam mu ga vratio kupio sam sebi svoi. BTW, njemu sam rekao da proba dat sansu OSX-u i on se isto nije vratio na win.

• Kod mene je presudio Luka i sati youtube videa da vidim kako i zašto Mac "bolje" radi. Na kraju sam ga odlučio i kupiti i do sada još nisam požalio :) Mac FTW

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • prvi susret kojeg se sjećam se dogodio još u srednjoj školi 1997-2001 a da nisam ni znao da sam se susreo s Macom. Bio je to jedan od starih powermacova u beige kutiji. kratko bio kod kolegice iz razreda po neke bilježnice i vidio da ona nešto radi na nečem čudnom :D

drugi susret je bio on-line kad mi je sestra od kolegice s faksa, dok je printala moj seminarski rad pokazala brand-new G5. sline samo takve!!

treći susret je bio kad sam se u Depola u Splitu raspitivao o kupovini u Hrvatskoj i vani. vlasnik je te 2007. koristio ibook g3 12" koji je bio presladak i super brzo otvarao MS office.

četvrti susret je bio s mojim bijelim Macbookom u ljeto 2007. and the rest is history <3

• '98. ili '99. kad sam u IKEA-i ugledao one sarene iMac G3 strojeve. Svoj prvi komp sam dobio 2002. Ono smece iz HT-ove akcije "Hocu Internet" jer je to bio jedini nacin za dobit komp na rate. Svaki dan bih visio bar pol sata na apple.com preko 14k veze i slinio nad proizvodima koje su izbacivali.

I onda sam 2005. napokon dobio priliku za ubrat prvu jabuku i nakon teskog dvoumljenja izmedu Lampe i 12" PowerBooka izbor je pao na najjaci 12" PowerBook. Od tad vise nisam kupio komad hardvera koji nije Apple i ne vjerujem da u skorijoj buducnosti hocu :)

• Svoj prvi komp sam dobio 2002. Ono smece iz HT-ove akcije "Hocu Internet" jer je to bio jedini nacin za dobit komp na rate.

Hahaha, nisi jedini :)

• Tamo negdje '96. ili '97. s ovom pilom:

http://farm4.static.flickr.com/3502/3747292472_247a64824c.jpg

Specifikacije:

• Motorola 68030 @25MHz
    • 16MB RAM (ja mislim)
    • 40MB disk
    • SuperDrive (tad su floppy tako zvali :P )
    • Mac OS 7.1

Nedugo nakon toga se već slinilo za prvim PowerPC Macovima. Bio sam vjerojatno jedino dijete koje je htjelo to umjesto PC-a s Win95 i tonom igara. :)

Btw dan danas čuvam ovaj strojček i mislim da još uvijek radi. :)

Post edited by User at 2011-03-04 20:08:50
    Games dont make people violent, lag does.
  • I ja sam se u srednjoj 96 / 97 negdje počeo prvi put susretati sa jabukom. Nakon toga na poslu konstantno i malo kasnije tuto kompleto mac.

• dobio prvi c64 '83, pa Amiga pa PC 386 color monitor negdje '89 .. i hobby mi to postalo .. i frend si kupio iMac cisto da mu bude lijepa soba .. i kako pojma nema ja dobio u zadatak installirat appove i sto vec treba .. i kroz tih par dana svidjelo mi se to kao nesto novo .. fora .. pa kupio i ja sebi polovni iMac 2.33 c2d 24" white .. 2007 ili 8 ne sjecam se .. i od tada sam na apple .. i mogu reci da mi je jos uvijek fora .. ali i realno mi je bolji od windowsa ..

iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • Šta ste stari svi :-D Ja san ima prije 4 godine cimera koji je u principu bia lagani idiot, ali mi je punia glavu s tin macovima. Godinu nakon toga je izašla 24' zvijer, a ja bacia svog acera TM 8200 (za kojin su svi slinili tad) da skuplja prašinu i okrenia se jabučici. Negdi u isto vrime je i iPhone 3G uletia, pa MacBook white prije godinu, pa iPhone 4 i, naravno, prije pola godine iPad. Da dobijen sutra na lotu kupia bi sve jabučice koje postoje jer me Steve uvik uspije uvjerit da mi sve treba:-D Pa eto, fala cimeru idiotu bar na nečemu

Da, zaboravih, prije svega je bia iPod nano (prije 5 i nešto godina) auuuu davno

Post edited by Clark Kent at 2011-03-05 09:09:32
  • meni je prvi susret bio sa powermac g4 kod prijatelja od starog, iako toga nisam bio ni svjestan. imao sam 10godina jbg :D

moja prva jabuka je bio ipod 5g (video), nakon toga jos par ipoda, pa iphonei i prije 2.5godine macbook pro :D absolutno odusevljen sa osx-om. windows rijetko koristim, samo kad moram.

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • meni je prvi susret s jabukom bio s iPod touchem 1 generacije, negdje krajem 2007 godine, nakon čega sam uzeo iPhone onaj 2g, te ubrzo i bijeli macbook, koji mi je pao i racvjeto se u milijun dijelova, sad imam macbook pro 13.3' i oduševljen sm osx, win koristim samo zbog jednog programa kojeg nikako nemgu nac na osx-u..

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Meni je prvi kontakt bio prije cca. 2 god.,tad sam omniu i900 zamjenio za iphone 3G,godinu dana nakon sam nabavio 3GS I sad iPhone 4 :),prije par mjeseci u city centru je bio izlozen iMac 27" i malo sam se igro s njim,al nije mi ostavio poseban dojam,tak da sumnjam da cu si u skorije vrijeme nabavit mac racunalo.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Prije, ne znam koliko godina, 6-8, išao sam na Info sajam na Velesajam ( još se održavao) pogledati što se nudi od kompjutora, pogotovo brand vrste. Sreo sam jednog poznanika (iz branše, BUG ili slično) koji mi je govorio o HP-u ili tako nekakvom. Pitao sam ga što misli o Applu koji je bio štand dalje. Veli on: to ti je skupo sranje. Znao sam što ću kupiti, toliko sam imao povjerenje u njegovo mišljenje. Od tada imam G5, prvi intel, MBP i5, iPhone 3gs, nikad nisam požalio. Tko zna što me još čeka?

• 2008 godina je bila presudna za mene. Oduvijek sam želio maca na stolu (ajmo reći od prezentacija lampe), ali uvijek je bilo nešto drugo. Također tada sam još bio aktivni gamer, a MACovi nisu bili kompetentni u tom polju.

2008 je naš "voljeni" tcom stavio na akciju za DSL produženje pretplate macbook white(4.1)i to je bilo to. Taman sam htio kupiti macbook-a i sa dvije godine mogućnosti otplate nije bilo pitanja u mojoj glavi. I dan danas me odlučno služi (iako pikiram na novi macbook pro :D ) za profesionalnu uporabu na dnevnoj bazi.

Prije mjesec dana na stolu se našao i trenutno najjači 27" iMac, koji je bio jedina solucija za zamijeniti moj dotrajali PC.

Paralelno sa macbookom, uzeo sam i iphone 3G kojeg je prije nekoliko dana zamijenia 4.ka

da citiram Fichu:

ficho said: Od tad vise nisam kupio komad hardvera koji nije Apple i ne vjerujem da u skorijoj buducnosti hocu :)

potpisujem

Post edited by Rusty at 2011-03-06 04:48:06
    | iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )