Namjeravam kupiti iPad koji bi koristila slabovidna osoba za neke osnovne potrebe. Mail i Safari su vjerojatno jedine potrebne aplikacije. Sad me zanima nekoliko stvari.
Ako na iPhoneu odem u postavke-općenito-pristupačnost-veliki tekst mogu povećati slova poprilično ali samo u aplikacijama Kalendar, Mail, Poruke i Bilješke. Zanima me je li na iPadu isto ili se mogu povećati slova i u Safariju.
Ako ne može Safari, ima li neki drugi browser koji može povećati tekst?
Može li se napraviti da se stranice ne otvaraju u mobilnoj verziji nego odmah u desktop verziji? Ili ću morat na svakoj stranici tražit link na desktop verziju? Npr www.index.hr se na iPadu otvara u mobilnoj verziji kao i na iPhoneu. Ne znam za druge stranice.
To je to što me zasad zanima. Unaprijed hvala svima na pomoći.
iAnte said: Zanima me je li na iPadu isto ili se mogu povećati slova i u Safariju.
Mislim da ne može, ali možeš zumirati sa dva prsta, "pinch to zoom".
iAnte said: Može li se napraviti da se stranice ne otvaraju u mobilnoj verziji nego odmah u desktop verziji? Ili ću morat na svakoj stranici tražit link na desktop verziju? Npr www.index.hr se na iPadu otvara u mobilnoj verziji kao i na iPhoneu. Ne znam za druge stranice.
Meni se Index.hr po defaultu otvara kao desktop verzija, kao i sve druge stranice koje posjećujem.
Evo još nešto, ima opcija "Zoom" sa kojom se zumira cijeli ekran na iPadu, bez obzira u kojoj aplikaciji se nalaziš, i sa 3 prsta možeš više zumirati ili manje. Ista opcija postoji i na iPhone pa isprobaj, ako imaš 4.2.1. ver. softwera.
Zumiranje (standardno ili ono sa tri prsta) nije baš najbolje rješenje. Kad se čita neki tekst malo je teže pratit u kojem si redu. Bilo bi idealno da je font samo malo veći. Ali naravno ako nema boljeg rješenja morat će tako.
Jučer sam u TechnoMaxu gledao one izložene iPade i otvarali su mobilne verzije stranica. Možda nisu na najnovijem OS-u?
iCab ima opciju povećanja samog teksta unutar stranice. A i inače preporučam ovaj browser jer ima brdo opcija koje fale u Safariju.
Mozda najbolje rješenje je da instaliraš instapaper , mijenjaš veličinu fonta, vrstu fontu, invertni prikaz, offline čitanje... Odličan app. Ma nema šta nema na app storeu.
Stvarno na app storeu ima svega. Hvala. Mislim da će ovo pomoć.