Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• violetta
  • LC120black
  • 000000000
  • jose34
  • th3ana
  • gogsy7
  • nixa
  • monotag
  • mopsy
  • tetanus
  • papittovenga
  • TonySoprano
  • kvaju
  • glatki03
  • Darian
  • Nik2407
  • matijavz
  • iKenzo
  • DjBeNI
  • Edge

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Malo informacija o iPadu
  • Namjeravam kupiti iPad koji bi koristila slabovidna osoba za neke osnovne potrebe. Mail i Safari su vjerojatno jedine potrebne aplikacije. Sad me zanima nekoliko stvari.

1. Ako na iPhoneu odem u postavke-općenito-pristupačnost-veliki tekst mogu povećati slova poprilično ali samo u aplikacijama Kalendar, Mail, Poruke i Bilješke. Zanima me je li na iPadu isto ili se mogu povećati slova i u Safariju.

2. Ako ne može Safari, ima li neki drugi browser koji može povećati tekst?

3. Može li se napraviti da se stranice ne otvaraju u mobilnoj verziji nego odmah u desktop verziji? Ili ću morat na svakoj stranici tražit link na desktop verziju? Npr www.index.hr se na iPadu otvara u mobilnoj verziji kao i na iPhoneu. Ne znam za druge stranice.

To je to što me zasad zanima. Unaprijed hvala svima na pomoći.

Post edited by iAnte at 2011-03-05 08:05:23
  • 6 Komentara sorted by
  • iAnte said: Zanima me je li na iPadu isto ili se mogu povećati slova i u Safariju.

Mislim da ne može, ali možeš zumirati sa dva prsta, "pinch to zoom".

iAnte said: Može li se napraviti da se stranice ne otvaraju u mobilnoj verziji nego odmah u desktop verziji? Ili ću morat na svakoj stranici tražit link na desktop verziju? Npr www.index.hr se na iPadu otvara u mobilnoj verziji kao i na iPhoneu. Ne znam za druge stranice.

Meni se Index.hr po defaultu otvara kao desktop verzija, kao i sve druge stranice koje posjećujem.

MacMini : iPad : iPhone
  • Evo još nešto, ima opcija "Zoom" sa kojom se zumira cijeli ekran na iPadu, bez obzira u kojoj aplikaciji se nalaziš, i sa 3 prsta možeš više zumirati ili manje. Ista opcija postoji i na iPhone pa isprobaj, ako imaš 4.2.1. ver. softwera.

http://www.youtube.com/watch?v=A8ch_b9LNKI

Post edited by triska at 2011-03-05 08:32:12
  • Zumiranje (standardno ili ono sa tri prsta) nije baš najbolje rješenje. Kad se čita neki tekst malo je teže pratit u kojem si redu. Bilo bi idealno da je font samo malo veći. Ali naravno ako nema boljeg rješenja morat će tako.

Jučer sam u TechnoMaxu gledao one izložene iPade i otvarali su mobilne verzije stranica. Možda nisu na najnovijem OS-u?

• iCab ima opciju povećanja samog teksta unutar stranice. A i inače preporučam ovaj browser jer ima brdo opcija koje fale u Safariju.

• Mozda najbolje rješenje je da instaliraš instapaper , mijenjaš veličinu fonta, vrstu fontu, invertni prikaz, offline čitanje... Odličan app. Ma nema šta nema na app storeu.

• Stvarno na app storeu ima svega. Hvala. Mislim da će ovo pomoć.