Buduci sam sredinom 5. miseca 4 dana u Londonu (normalno, Apple Store je br.1 na To Do listi) zanima me par stvari vezano uz kupovinu:
1. Trebam li raditi kakvu rezervaciju (tj. mogu li uopce ako treba) za novi iPad (ako do 5. miseca dodje u UK) ili mogu samo doci u ducan i kupiti, ako triba obici cu sva 4 ducana
2. Ako se kojim slucajem odlucim za MBP (nisam bas za laptope, ali ako ga ikad kupim to ce biti MBP), ima li koje razlike izmedju UK i nase (normalno QWERTY, ne QWERTZ) tipkovnice
3. Nacin placanja, tj. moze li VisaElectron Splitske Banke (u banci mi kazu da mogu placati s njom i dizati na bankomatima u cilom svitu, radi s iTunes-ima i PayPal-om)
ipad u london stize 25.03. tako da ce ga sigurno biti i u svibnju, a valjda ce ih tada biti u prodaji i bez cekanaj redova... to ne znam! razlike u tipkovnici postoje naravno! ne znam sad bas kako ide engleska tipkovnica, ali za pretpostaviti je da nema "š đ č ć ž" :) zagrade mozda nisu na istim mjestima... to mozes lako na netu doznati! ja sam u italiji uredno placao sa visom electron (pbz doduse), pa brijem da ne bi trebalo biti problema ni u UK!
Ma nema veze i da moram cili dan cekati i obici sva 4 ducana, glavno da nisu rezervacije ko kod nas u T-comu ili Vip-u za iPhone. Btw isplati li mi se traziti tax free, racunam ako mi nasi i naplate PDV to mi je samo 3% vise, znaci negdje oko stotinjak kn, opet jeftinije od Apcom-a kad ga dobiju, a ako izbjegnem PDV ustedio sam poprilicno.
Svugdje se rezerviraju, pa smatraj da će tako biti i u Londonu. ;)
a jel zna tko kako je u apple store-ovima u sad-u, frend ce biti oko 15.3. u houstonu, jel dovoljno sam usetati u store i kupiti, ili su potrebne rezervacije? ne vjerujem da ce se bas sve rasprodati odmah prvi dan
markob said: ne vjerujem da ce se bas sve rasprodati odmah prvi dan
Mislim da su se dobro pripremili ove godine jer će isti dan prodaja krenuti i u BestBuyu i Targetu.
Pejo said: Svugdje se rezerviraju, pa smatraj da će tako biti i u Londonu. ;)
Cini mi se da ipak nece biti rezervacija: http://www.macrumors.com/2011/03/07/lines-for-ipad-2-launch-begin-as-ijustin-camps-out-once-again/