Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Braacic
  • Zafarano
  • deYo
  • ivicac1
  • maki1
  • _matija_
  • Luka
  • dale_cooper007
  • duk
  • jabuka_lover
  • Xerox
  • TCvetkovic
  • vjeko
  • Ivy
  • kiFla
  • olymp
  • t_i_n_a
  • dannyded
  • srtwt
  • croalex

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Kupovina u stranom online Apple storeu s HR kreditnom karticom
  • Pozdrav ekipo,

dakle pitanje je sljedeće, htio bih u njemačkom Apple Storeu (online) kupiti jedan proizvod, kao adresu dostave bih naveo adresu prijateljice koja živi u Njemačkoj, no platio bih svojom hrvatskom kreditnom karticom. Je li to moguće ili Apple radi problema oko toga? Znam da se ne može u US storeu tako kupovati, no unutar EU ne bi trebalo biti problema... bar se nadam.

Unaprijed hvala na odgovorima!

Post edited by Dottore at 2011-03-08 00:16:36
  • 16 Komentara sorted by
  • moze bez problema. ja tako vec godinama kupujem. moras samo napravit Acount na Njemackom storu sa njenim imenom i prezimenom i adresom i narucuj kolko zelis.

Thanked by 1siLk
  • Woohoo! Hvala! Tome sam se i nadao... Planiram na taj nacin iPad 2 nabaviti. Pitanje je samo kako nju zamoliti da mi ga posalje. Kakve sugestije?

• fishka said: Pitanje je samo kako nju zamoliti da mi ga posalje. Kakve sugestije?

jedna sugestija: "draga prijateljice. evo ja bih kupio ipad s dostavom na tvoju adresu, ako s s time slažeš. uvijek tvoj xx." :p

• fishka said: Pitanje je samo kako nju zamoliti da mi ga posalje. Kakve sugestije?

naravno Busom :) ljepo soferu preda vrecicu i kaze mu da ces sacekati bus u ZG ili di vec das soferu 50-100 kn i kazes hvala :)

• @dubazg: hehe.. Nije bilo pitanje kak nju zamolit njoj dostavim, pitanje je bilo koji je najbolji oblik dostave k nama u HR.

@Marco78zg: znao sam tako narucivat stvari iz Svabije, no nikad se nije radilo o tako vrijednom i pozeljnom predmetu. Mislis da je tako ziher? Da se ne bi vozac pravio tulav jednom kad stigne u ZG. :-/

• Čuj mozes ti i prek poste ali to ti nema smisla jer ce ti jos opicit 23% cijene gore...

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Marco78zg, a koju državu si stavio pod "Billing address". Tu nema RH samo, EU države. Kak ti je prošla kartica ako billing address nije potpun/pogrešan?

• @Marco78zg bas sam probno pokusao nesto naručiti iz njemačkog Apple Storea. Kao adresu dostave naveo sam njemačku adresu frendice, no pošto bih platio HR kreditnom karticom krenuo sam kao adresu plaćanja upisivati svoju adresu, međutim kada dođeš do kraja imaš fiksno ponuđene zemlje među kojima naravno nema Hrvatske! A manualno ne možeš sam ukucati zemlju... kako si ti to riješio?

• enricokael said: Marco78zg, a koju državu si stavio pod "Billing address". Tu nema RH samo, EU države. Kak ti je prošla kartica ako billing address nije potpun/pogrešan?

nije bitno koja je billing adressa racun ti ionako dolazi preko MAILA ne na kucnu adresu ali pod to sam ukucao takoder tu adresu u njemackoj i to je to nema problema :)

pod karticu ukucas svoju koju imas i to je to :) kad prode autorizacija dobis mail i onda pratis ljepo di je paket i kad je stigao na odrediste i tko ga je preuzeo :)

• @Marko78zg Problem je u tome što za autorizaciju se mora slagati ime, prezime i poštanski broj. Očito to nije slučaj kod apple-a. Nego, si do sada sve dobio što si naručio? Sve je išlo busom? Any problems? Carina?

• enricokael said: Problem je u tome što za autorizaciju se mora slagati ime, prezime i poštanski broj. Očito to nije slučaj kod apple-a.

Naravno da je. Mozes banku nazvat i probat ih zamolit da dopuste transakcije s krivom adresom na tvoju odgovornost.

• enricokael said: @Marko78zg Problem je u tome što za autorizaciju se mora slagati ime, prezime i poštanski broj. Očito to nije slučaj kod apple-a. Nego, si do sada sve dobio što si naručio? Sve je išlo busom? Any problems? Carina?

gle ja narucujem tako vec dugo i nikada nisam imao problema sa dostavom i nicim. Pod adresu Dostave imam dresu u njemackoj i ista ta adresa je unesena tamo di te trazi za adresu dostave account nije na moje ime nego na ime osobe na ciju se adresu dostavlja.

jedino je moj broj kartice tamo pod podacima za naplatu i to je sve i dosada niada nisam imao problema sa time meni je normalno naplaceno sa kartice i paket je uvjek stigo na odrediste u njemackoj :) a meni je poslano dalje sa busom i to bez carine nikad nisam ni platio carinu dosada :) i to je to

• OK, čini se prilično sigurno, a i brzo. Hvala.

• enricokael said: OK, čini se prilično sigurno, a i brzo. Hvala.

ma je sigurno je nemas brige :)

• Jeste li čuli za VIAddress firmu? Nude uslugu 'prosljeđivanja' i dostave stvari koje ste kupili na bilo kojoj od popularnih stranica za prodaju poput Amazona, Ebaya i slično.. Iako mnogi šopovi na ovim stranicama ne rade dostavu izvan SAD-a, kod registracije na www.viaddress.com dodjeljuje vam se adresa u SAD-u pa možete kupovati i kod njih. VIAddress nakon toga Ups-om, FedEx-om ili DHL-om prosljeđuje ono što ste kupili na vašu pravu adresu. Cijene dostave su mnogo povoljnije od ostalih dobavljača, a registracija za dodjelu adrese locirane u SAD-u je besplatna.

• Ostale takve tvrtke koje nude stranu adresu sam izbjegavao jer su bile nenormalno skupe. Ovo je predobro da bi bilo istinito. Sad sam napravio acc i idem probati nesto manje naruciti cisto da vidim koliko ce me oderati i da li je pouzdano.