Pozdrav, odmah u startu pokusaja instalacije os x na laptop naisao sam na nezaobilazan zid. Provao sam gotovo sve distribucije i niti jedna ne moze doci do odabira jezika instalacije, tj. cim se boota dvd pokaze se jabuka ili onaj "guster" i jednostavno se restarta. Zasto? Kako rijesiti?
Laptop je ASUS G60JX i5 430M Nvidia GTS 360M 4GB Ram
Hvala!
Koje si sve distribucije probao.
Inace "onaj guster" cameleon bootloader.
probaj prilikom odabira instalacijskog cd-a u chameleonu staviti -x i tako bootaj instalaciju!
Znam da je cameleon. Pokusao sam sa -x, odvrti ona slova i restarta se Pokusao sam sa xxx leo 10.5.6, iAtkos S3, iPC, hazard 10.6.6, iDeneb i jos neke.
vlad0osever
Probaj baciti jos i -v u boot pa reci di krepa.
evo, pokusao sam sa hazard 10.6.6 bootat sa -v i samo se pojavi jabuka i restarta za 2 sekunde. Kada sa -x bootam odvrti neka slova, ali prebrzo da bih ista vidio sta pise. Pokusat cu kasnije snimiti kamerom pa pauzirat da procitam sta pise
Tnx
Probaj ovo staviti “Graphics Mode=1024x1280″
Istih problema sam imao sa SL-om, ali zato mi Leo 10.5.8 (iDeneb 1.6 distribucija) radi bez problema na 3 isprobane konfiguracije (na 2 AMD, na trecoj nVidia chipset). Koliko vidim iDeneb nisi gori napisa, pa probaj s njim. I ovo zadnje sto LordShigi kaze Graphics Mode stavi obavezno, samo meni je upalilo sa 1024x768x32.
I meni je samo s iDenebom radilo, samo sto se tocno ne sjecam koji sam mod stavio tak da nek prvo proba s tvojim. Inace napisao je iDeneb...
Sorry, corav sam.
dodao sam kasnije i deneb, pokusat cu sa tim graphics mode
Pokusao i sa GM, opet nista. Nema veze. Pokusat cu sa iDenebom ponovno
Pa probaj s GMom na iDenebu
Probaj jos staviti cpus=1, pogotovo ako ti je nVidia chipset.
Nadam se da si ovo proučio :)
Proucit cu danas :-)
nece :-( sta god da pokusam, nece smrc
pokusao sam sa EMPIRE EFI bootat i nece, tocnije pojavi mi se "ebios read error: device timeout block 0xff652 sectors 0" i samo se to vrti
odustao sam od ovog projekta, sad sam se bacio na stari laptop asus f5. tu imam puno vise uspjeha, sve mi radi osim sta nemam scrolanje touchpadom i zvuk mi je odjednom nestao, a radio je u pocetku.
E, da, koristim Hazard 10.6.6
Woo hoo, vrag mi nije dao mira pa sam morao stavic os x na g60jx. uspio sam sa iboot-om i hazard 10.6.6. Napisat cu vodic kad uhvatim vremena. Radi oko 95% funkcija, jedino nisam uspio zvuk namjestiti da mi se sacuvaju postavke kod restarta (koristim voodoohda.kext 2.7.2) Ako mi moze netko pomoc bio bih mu zahvalan :-D