Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Klaudio
  • JagicNikola
  • MacStarter
  • prcela
  • ssapa
  • antevekic
  • Munja01
  • Hampy
  • giove
  • maak
  • martinaborosic
  • Cvetna
  • mopsy
  • EdSe
  • zipce
  • Darian
  • iron
  • Marijo
  • Zafarano
  • this charming man

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Vrijeme app
  • Aplikacija za vremensku prognozu, korsiti podatke DHMZa. Aplikacija je izašla prije nekih dva tjedna pa ako je netko zainteresiran:

http://itunes.apple.com/hr/app/vrijeme/id420236357?mt=8

Cijena prava sitinica :) 0.99$

• 31 Komentara sorted by
  • Mislim da se oni ograniče maksimalno na webu, pa ako tražiš dozvolu ti dozvole korištenje podataka.

Edit: Koju sam tražio. I dobio.

Post edited by marinh at 2011-03-09 15:29:20
  • Naplaćuju izradu podataka po naruđbi. Ako mi netko ne vjeruje mogu mu proslijediti njihov mail tj. odgovor :) Ajde baš mi je drago da se netkom sviđa aplikacija. Dosta truda je uloženo u nju...

• Ne, direkto u aplikaciji parsiram podatke sa stranice.

• Android, nema teorije, Javu s štapom s kojim sam pseće govno dizao ne diram.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Ok sve pet samo, ako se ne varam, jel nema dhmz zabranjeno korištenje njihovih podataka u komercijalne svrhe?

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Pa koliko sam ja uspio saznati, nema.

• DHMZ: Nedopušteno je bez odobrenja DHMZ reproducirati, umnožiti, obraditi ili na drugi način preraditi prikazane sadržaje ili dobivene informacije i sadržaje koristiti za razvoj i proizvodnju od strane drugih osoba radi stjecanja imovinske koristi. Zloupotreba će se kažnjavati prema odredbama Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o autorskim pravima od članka 22. do članka 28.

I f***in HATE vanilla.
  • ups :D

• Da, to piše na webu, ali to ne znači da nije moguće dobiti dozvolu za korištenje tih podataka.

• Da li si uopće DHMZ-u poslao upit i dobio bilo kakav odgovor? Ukoliko nisi, to je dosta neozbiljno sa tvoje strane. Pogotovo jer je @LordShigi običnim pregledom web stranice našao ono što ti nisi uspio saznati. :-?

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Pročitaj moj prijašnji post :)

• Jesam, pisali smo istovremeno :) U svakom slučaju biš trebao imati njihovu dozvolu, znači li to da su ti je odobrili?

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Zaboravio sam napisati da aplikacija izgleda odlično, ali iskreno se nadam da si dobio dozvolu.

I f***in HATE vanilla.
  • Drugim riječima, nemaš njihovu dozvolu

• Misliti je cvijeće brati...

I f***in HATE vanilla.
  • Ovo je samo moj zaključak zašto im to stoji na webu. Editirao sam prijašnji post da bude jasniji.

• Svaka čast, meni ova aplikacija izgleda odlično ! I nadam se da će ti DHMZ dat odobrenje, ako već nije za korištenje podataka, bilo bi zbilja glupo da ti ne daju.

Yo ma men , reh- spehk .
  • nista cudno kod nas da su kompanije glupe i nerazumne

• Pa nekoliko postova iznad je čovjek napisao da je dobio odobrenje od DHMZ-a, tako da se nemate što brinuti :)

• Pa cuj, sumnjam da je jer oni to naplacuju, ali ajde, aplikacija je super i zadnje sto bi htio vidjeti da je ugase.

I f***in HATE vanilla.
  • A nemam pojma, tako je napisao. Sad je li istina ili nije, necu ulaziti u to

• kad smo vec kod vremena koji vam se cini najbolji od svih?mislim koji koristite

• Ahaaa, naplacuju ako ti oni moraju napraviti. E super, hvala ti puno trebat ce mi to. Nego jel cupas to s PHP ili ima neka zdravoseljacka metoda koje nisam svjestan.

I f***in HATE vanilla.
  • @LordShigi - i ti pripremaš neku sličnu aplikaciju?

• Ne, mislim da pokraj ove nema smisla, ja se igram s WP7, pa ocu tam nesto probati.

I f***in HATE vanilla.
  • Sto mu fali?

I f***in HATE vanilla.
  • wordpress2011 said: Nije Apple Salim se svaka cast , ali mi se ne svidja politika MS-a oko HR developera, barem koliko znam nije moguca prodaja appove za WP7 za HR developere. Inaće i sama WP7 platforma mi nije dorecena do kraja i vidim da se MS trazi u tom svem.

Appovi se mogu stavljat, doduse na malo cudan nacin. Ali da, platforma je jos u rekli bismo beti, morali su nešto izbaciti na tržište da ne izgube svo tržište, ali polako rade.

I f***in HATE vanilla.
  • LordShigi said: Ne, mislim da pokraj ove nema smisla, ja se igram s WP7, pa ocu tam nesto probati.

WP7 , traitor :)

Yo ma men , reh- spehk .
  • Nije Apple :) Salim se svaka cast , ali mi se ne svidja politika MS-a oko HR developera, barem koliko znam nije moguca prodaja appove za WP7 za HR developere. Inaće i sama WP7 platforma mi nije dorecena do kraja i vidim da se MS trazi u tom svem.

Yo ma men , reh- spehk .
  • Sada se kao udruzuju s Nokijom, kako sam rekao mozda uz malo srece padnu dvije muhe jednim udarcem, ali dobro neka ljudi rade. Moj savijet ti je ako bas ne moras raditi za WP7 da se prebacis na Android, puno bolja platforma, imas siroku lepezu korisnika, uredjaja, a i neki veci igraci su se ubacili u distru aplikacija npr. Amazon .

WP7 ostavi za neke bolje dane, eto to ti je moj savijet.

Yo ma men , reh- spehk .
  • LordShigi said: Android, nema teorije, Javu s štapom s kojim sam pseće govno dizao ne diram.

Onda iOS :)

Yo ma men , reh- spehk .