Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• vanja
  • Febo
  • panda
  • Wikiboo4
  • Anita Pero
  • kristina30
  • Ficek
  • djgagy
  • MonoKulen
  • kovacevic031
  • Mladen1961
  • obscured by clouds
  • mijat3108
  • Josip R.
  • bojanjanjanin
  • GoldenBrown
  • AlkyKronick
  • JustBlaze
  • mačak
  • saint

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Koliko trošimo na aplikacije?
  • Baš sam napravila popis svih kupljenih aplikacija, što iz AppStorea, što iz Cydie. Rezultat je potrošenih 288,74 USD. Malo sam ostala šokirana, no istina je da trošak nisam niti osjetila jer je raspoređen na zadnje dvije godine. :)

Da čujem vas, papir i olovku i zbrajajte!

• 54 Komentara sorted by
  • @ficho - nema na čemu :)

@pejo - primam itunes obavijesti u gmail i tagiram pa je sve puno jednostavnije. bilo je malo posla ali sad je excelica spremljena za daljnje pobjede.

kad sam pisala prvi post, napisala sam u p.s. da se josip nema potrebe javiti s odgovorom. no obrisala sam da ne flejmam. možda nisam trebala... :D

Post edited by dubazg at 2011-03-19 12:57:46
  • Hmm.. $440,34 :D

Ali tu ulaze i aplikacije sa Mac App Storea s obzirom da sve ide preko istog accounta. Veći dio je ipak otišao na iPad aplikacije :)

 iMac | iPad | iPhone
  • wordpress, otisao si u offtopic, ali ipak da ti odgovorim. Ti si svoju igru dobro procijenio ocjenom 3. Ono malo slobodnog vremena sto imam za igranje na iPhoneu trosim na igre koje su za ocjenu 5, tipa Doodle Jump, Cut the Rope, Tiny Wings i slicno... a ako ti se bljuje na HR korisnike samo zato sto im se ne svidja tvoja igra, onda je problem u tebi. Mene je zao sto tako razmisljas i apsolutno se ne slazem... evo i tu se vidi da ipak trosimo solidno na (kvalitetne) aplikacije.

• WOW, samo 88,63$! A ja mislio bar duplo više!!! Super, mislim da sam si zaslužio sada kupovinu još par aplikacija i igrica... Idem odmah neš kupiti... ;)

4

• Pejo said: @Dottore koliko je ti je trebalo da sve to zbrojiš? :D

Ma brzo, oko 10 min, ima 24 stranice računa :)

 iMac | iPad | iPhone
  • Od travnja 2010. ukupno 37$! Nije puno, uglavnom skidam free aplikacije i igre, tu i tamo nešto ubodem za dolar, dva :)

• @wordpress2011: Mozes li objasnit to s stetnosti HR storea, kako steti? Imam takodjer igru, dostupna u svim storeovima. Od cjelokupne prodaje u HR storeu nemam ni za jednu kino ulaznicu, ali ne vidim stetnost i cemu micat iz HR storea?

BTW: Spremam takodjer novu iOS igru, usudio bi se isto reci da ce biti ispeglana top igra. Al otkrit cu je vjerovatno tek na dan izlaska :P :)

• Problem je šta se meni nekako čini da hrvatskim developerima nije cilj bit najbolji nego eto, bit tu da se mogu nazivat developerima i valjda mahat vizitkama na društvenim zbivanjima.

Ako nešto radite, napravite to tako da je bolje od onoga šta već postoji i da možete obrazložit zašto je bolje. U protivnom ja sam za opciju da ne radite ništa jer je App Store pun glupih i loših kopija dobrih stvari. Naravno da triba poticat radi i entuzijazam, ali ne treba svaku aplikaciju kućne izrade stavljat na store za dolar. Pojedinici uništavaju cilu branšu takvim kvaziproizvodima pa zato hrvatske web stranice koštaju 3000kn i izgledaju tako kako izgledaju, isto se događa i sa aplikacijama.

• poka said: @wordpress2011: Mozes li objasnit to s stetnosti HR storea, kako steti? Imam takodjer igru, dostupna u svim storeovima. Od cjelokupne prodaje u HR storeu nemam ni za jednu kino ulaznicu, ali ne vidim stetnost i cemu micat iz HR storea?

BTW: Spremam takodjer novu iOS igru, usudio bi se isto reci da ce biti ispeglana top igra. Al otkrit cu je vjerovatno tek na dan izlaska :)

Iz dosadanjeg pracenja store-a primjetio sam neke stvari , ocito je da kada je apliakacija world wide da s time ulazi u vecu konkurenciju, te time ako nije barem na vaznijim store-ovima u nekoj od top kategorija, prodaja pada s vremenom, menadjeoranjem store-a uspio sam povecati dnevnu prodaju, eto to su cinjenice i kazem vam iz osobnog iskustva, inace da ne bi bilo nesporazuma nije samo HR store rupa, ima i drugih npr. Germany , itd....

Inace da se malo osvrnem na mentalitet nasih ljudi, jedan lik je trazio da mu se na FB stranici stavlja like iz razloga sto kao mora imat 25 i vise likeova da bi Apple FB stranicu priznao kao support page, istom tom liku moj frend napravi like, pohvali ga itd... kako to vec ide, i naravno kada je slican zahtjev frend slao tom liku ( evo upravo sam izbrisao pogrdan izraz koji mislim da stoji ali necu ga napisat ) on je stavio njega kao SPAM, eto this is Rvacka i nas mentalni sklop ! Prokomentirajte mi ovo ?

Inace svaka cast za igru i projekte ali ne kuzim te pretjerane tajnosti ? Nemoj me krivo shvatit , recimo ova moja zadnja aplikacija igra, ima nesto manje od 20 K linija koda ( a nisam programer od jucer, cak stovise predavao sam programiranje i jakoooo dobro znam sto je optimizacija, ovo napominjem samo iz razloga da unaprijed usutkam likove koji bi mogli pametovat oko nekih stvari ) skoro pa sto modela, sto napravljenih sto kupljenih, te sada skoro 5 mjeseci rada i zbilja bi mi bilo drago da netko napravi nesto bolje ili cak slicno, iskreno bilo bi mi drago.

Yo ma men , reh- spehk .
  • @wordpress2011:

Ovo sa storeom, mislim da ti ne stoji bas, mozda si krivo percipiro. 1. Tvoj game je basketball -> naravno da ce se u americi znatno vise prodavat, da je nogomet, bilo bi obrnuto... 2. Prodaja ovisi o znatno vise faktora. Meni je recimo prodaja u 1. mjesecu skocila vise nego duplo s 12 mjeseca, bez ikakvih stranih reviewa, feautera ili akcija s moje strane. 3. Moj game je helikopter (ne basketball) i on se jednako prodaje u europi kao u americi, i bas njemacka nakon UK najvise kupuje. Izbacit UK, GER, FR, CH te jos 2 jake EU drzave (ne pratim sad bas koje su to po redu) bi mi znacio pad ukupne prodaje od min. 40%...sto nebi riskiro zbog tvoje teorije...

Da ti treba 25 likeova na FB, to je za promjenu URL-a, ali s appleom to nema nikakve veze, il grijesim?

Krivo sam se izrazio il si svatio, ne tajim ja nista, nego nemam vremena da postam po forumu unaprijed, tek cu kad zavrsim. Al tajna nije nikakva, radi se cak o dvije igre, jedan mario-like sidescroller, i isto jedan basketball, al 2d...

• Cozmika said: a sam potrošila skromnih 28.85 $

Bolje i to nego ništa. ;)

Meni se neda brojati, al znam da sam potrošio između 150 i 200 kn. Bilo bi još cca 10$ više, ali sam za neke aplikacije dobio promo kod ili su taj dan besplatne bile.

• Ugodno iznenađenje, samo 59,79 :-)

• u zadnja 5 mj 84$ (iPhone + iPad)! neka moja racunica je cca 10$ mj, ali eto, po ovome je nesto vise!

• ja sam samo 34,79$ :)

• za sad uvjerljivo vodim :D

• 216.30 ... moram priznat da sam se bojao da ce bit puno vise kad sam krenuo zbrajat :)

• postoji negdje već gotova suma ili moram zbrajati? Tko će zbrajati sve do 2008...

• ja neam pojma koliko sam potrosio :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • 75 dolara za sada od 9mj.No vec 2 mjeseca ne znam sto bih uzeo, programe sto mi trebaju imam tu i tamo koja igra za dolar. Sve u svemu mislim da je prihvatljivo.Pogotovo znajuci da nema zezancije s jb-om :)

• Ja 63,19.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Pejo said: postoji negdje već gotova suma ili moram zbrajati? Tko će zbrajati sve do 2008...

Ne postoji gotova, al odes na purchase history, listas mjesece i zbrajas. Meni je trajalo dobrih pola sata jer sam bas zapisivao i u Numbers koji app sam kad kupio i za kolko (htio sam to vec odavno napravit, hvala @dubazg na motivaciji :D)

• u zadnjih 5 mjeseci na ipad, iphone i mac - 178$

• @Dottore koliko je ti je trebalo da sve to zbrojiš? :D

Hm, volio bi se naći ispred tvog Maca sa mojim iPadom... :D Uglavnom, @kinsif i ja idemo 25-og u TS po iPadove, tako da sam počeo kupovati novopristigle aplikacije za iPad. Jedva čekam da ih isprobam.

• 28.86 $ :)

• 289.79 ali eura jer imam germay racun. iphone 4 +ipad aplikacije. u samo par dana, neda mi se vise cekati jailbreak i te gluposti pa sam kupio sve sto sam imao krekano. kad je vec rijec o aplikacijama jel ima kakva aplikacija slicna lockinfu jer to mi uzasno nedostaje.

iphone 4S
  • mačak said: jel ima kakva aplikacija slicna lockinfu jer to mi uzasno nedostaje.

na zalost nema! apple ne dozvoljava tako nesto! steta jer i meni fali! glupo mi je sto moram unlockati phone da vidim jel sam dobio mail pa uci u app da vidim od koga... prezvakana tema! nadajmo se da ce iOS 5 to promijeniti!

• kinsif said: nadajmo se da ce iOS 5 to promijeniti

Neće. Kao što neće donijeti izvješće o isporuci SMS poruka.

• pa obzirom da su pol tima koji je odradio webOS notifikacije dovukli u apple, nekako se nadam da ce ih u tom pogledu i iskoristiti! bo... vidjet cemo!

• $20,92

Bojim se na kolko ce se ta brojka popet jednom kad uzmem iPad! :D

Post edited by juka28 at 2011-03-20 10:55:22
    MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Na Mac App Store-u oko $10, Angry Birds i Xcode 4

Međutim, na Steamu je malo veselije - oko 65 EUR :)

Post edited by User at 2011-03-20 07:11:49
    Games dont make people violent, lag does.
  • 180.98$ na iPhone (2+ godine) i Mac - solidno :)

• ups... 196 USD, u dvije i pol godine, ali tu je iWork za iPad kao i Omnifocus za iPhone i iPad na račun firme...

ostalo su igre (kakti za kćer :) dakle, 80ak USD je otišlo iz mojeg džepa za zabavu... a ostalo je za bizmis

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • $53,22

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • 67,61 samo!! Ocekivao sam vise,

mada prilikom listanja sam primjetio par aplikacija koje sam skinuo dok su bile free, a pise cijena npr. 0,99 pa mi to nije bilo jasno!

• 66,97$ je moj ceh :)

PS. Eto vidim da naši ljudi troše u App Store-u , hmmmm zašto sam ja tako malo aplikacija prodao u HR storeu, a recimo u nekim drugima se prodaje OK ? Jel moža aplikacija sucks ili su naši ljudi zavidni, kao da home dev-ovi ne zarade koji $ ? Eto to me zbilja zanima !?

Yo ma men , reh- spehk .
  • evo pitaj josipa :D

ovdje je 20 ljudi, mozda u hr ima jos 100tinjak aktivnih... dakle ako 10% trzista kupi tvoju aplikaciju, to je cijelih 12 downloada :)

malo se salim i lupam na pamet, ali stvarno bi bilo zanimljivo vidjeti koliko accounta ima prijavljene kartice u hr i koliko se mjesecno zavrti! mislim da su mali brojevi u pitanju, jer vidim koliko je malo potrebno nekoj aplikaciji da se digne na top paid apps listi, pogotovo za ipad! angry birds kao mozda najprodavaniji app, ima 250ak ratinga! pogledaj odnos downloada i broja ratinga na tvojoj aplikaciji, i pomnozi sa tih 250, i to je neki top koji se moze dostici u hr appstoreu! da svaki 10i kupac rejta app, to je 2500 downloada u 2 godine! ne znam kakva su vam ocekivanja, ali meni se cini da je to s*anje!

• @worldpress2011 - ne znam koja je tvoja aplikacija, no ja sam neke domaće kupila iako ih baš i nisam trebala, čisto kao podršku domaćim developerima.

• Hehe problem je što ljudi ne pišu rate, čast izuzetcima, ali recimo daš ljudima promo, i nemaju toliku razinu kulture da napišu neki komentar ili daju rate. Ma sve više smatram da smo mi Rvati sick society , gdje u podsvijesti čući misao kak zahebat susjeda. Inaće zhavaljujuć HR store-u zasigurno sam popušio dobrih par tisuća kuna, jer kasnije kada sam istraživao , došao sam do zaključka da ovisi na koje markete stavljate aplikaciju, kada sam malo promjenio store-ove krenula je i prodaja.

Yo ma men , reh- spehk .
  • dobro, koja je tvoja aplikacija? :)

• dubazg said: dobro, koja je tvoja aplikacija? :)

:D

• dubazg said: dobro, koja je tvoja aplikacija? :)

Ova : http://itunes.apple.com/us/app/basketball-crazy-hoop/id393856195?mt=8 , ali vise nije za HR store :)

Inaće ovdje je stara tema : http://www.mackorisnik.com/forumi/#/discussion/14973/basketball-crazy-hoop/

Po mojoj ocjeni aplikacija je za ocjenu 3

Post edited by wordpress2011 at 2011-03-22 05:17:02
    Yo ma men , reh- spehk .
  • @worldpress2011 ne razumijem zašto si maknuo app iz hr storea? no ta igrica nikako nije za mene, preferiram logičke ili neke laganije arkade :)

• elviszd said: Od travnja 2010. ukupno 37$! Nije puno, uglavnom skidam free aplikacije i igre, tu i tamo nešto ubodem za dolar, dva :)

Inaće svi Apple-ovci koji koriste iOS i twitter pod must follow stavite : http://twitter.com/#!/GoFreeApp

i opcionalno možete staviti i mene :)

http://twitter.com/#!/madcoon_2011 , hehe

Yo ma men , reh- spehk .
  • dubazg said: @worldpress2011 ne razumijem zašto si maknuo app iz hr storea? no ta igrica nikako nije za mene, preferiram logičke ili neke laganije arkade :)

Pročitaj par postova gore, više mi je štete HR store donio nego koristi, možda kada promjenim ime i objavim neku aplikaciju pod Bugarskim, Ciparskim ili Švedskim accountom i kada igra bude 2D tap tap shit ili talking my ass tipa možda se i na našem storeu razgrabi.

Yo ma men , reh- spehk .
  • . @wordpress2011 Iskreno, koliko god su nasi ljudi skrti i zavidni, toliko su domace aplikacije jadne. Sad ih ima vec stotinjak, a ne znam jel bi nabrojao 5 koje vrijede dolar. Zapravo, na iPhoneu imam samo svoje od domacih, i to samo zato sto su moje, ne znam kad sam ih zadnji put uopce pokrenuo osim za pokazat nekome. I dobro ajd, Doodle Jump imam ako se to moze nazvat domacim.

Ali nema razloga ne ostavit app na hr storeu, par ljudi ce kupit, pa makar napisali negativne recenzije. Samo neka kapa lagano :)

• wordpress2011 said: sada imam pred objavom vrhusku AAA igru za iOS , tehnički gledano sam vrh App Store aplikacija, gledajuć s bilo kojeg segmenta, ali ova če bit 100% kako ja želim.

Nadam se da će biti igra kako ti kažeš. Ako je tako onda kupujem 100%, neću žicat promo kod.

U koliko zemalja tj. u koliko store-ova može aplikacija bit dostupna?

• TCvetkovic said: Nadam se da će biti igra kako ti kažeš. Ako je tako onda kupujem 100%, neću žicat promo kod.

U koliko zemalja tj. u koliko store-ova može aplikacija bit dostupna?

O samom razvoju možeš pratit na stranici :

www.madcoon.com

WIP video :

,

S prvom objavom ići će na US store only i bit će simbolicnih 0.99$ .

Inaće covjek koji se zbilja kuzi u igre ( bio godinama recenzent za jedan veci casopis u RH ) dao je ocjenu 4 na game play i cjelokupni dojam te dao neke naznake poboljsanja u novijim verzijama. Inace covjek danas intenzivno prati i igra igre za iOS .

Post edited by wordpress2011 at 2011-03-22 08:39:22
    Yo ma men , reh- spehk .
  • Inaće da ne spamam više ovdje temu, isprike moderatorima, suma sumarum inaće podržavam HR developere , ali mi se bljuje na HR korisnike, čast iznimkama.

Pozdrav ljudi i ugodan dan Vam želim .

Yo ma men , reh- spehk .
  • Podsjeća na Super Mario kart. Dobra ideja po meni. Dal će bit i neki multiplayer omogućen?

Ne kužim zašto samo US store. Znam da nisi do sada oduševljen, ali moji svi frendovi kupuju aplikacije na HR storu. Naravno samo one koje su ok ili im koriste.

• ficho said: @wordpress2011 na kakvim si ti drogama?

Inace odgovor i nastavak mozes vidjet ovdje : http://www.mackorisnik.com/forumi/#/discussion/17143/izrada-igre-za-ios/

Yo ma men , reh- spehk .