Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• maki1
  • kizo1712
  • olymp
  • zeljkofilipin
  • Hampy
  • jarloni
  • saint
  • giove
  • Antonio
  • SFSoM
  • radikaldub
  • iVar87
  • lvudric
  • mojca
  • JiXaW
  • JagicNikola
  • Bernard
  • alexiaco2
  • panda
  • supertovar

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone 4 (BB 02.10.04, 03.10.01) NOVA unlock metoda!
  • Za one koji bas ne prate a trebaju unlock za iPhone 4 baseband 02.10.04 (iOS 4.1) & 03.10.01 (iOS 4.2.1) izisla je nova "unlock" metoda. Zasto sam stavio pod navodnike unlock? Pa zato sto ja osbno nebih bas to nazvao pravim unlockom.

O cem se radi?

Pa ludi kinezi su uspjeli opet sklepati jednu od onih "a la turbo sim" kartica - samo ovoga puta za iPhone 4.

Znaci metoda je ovakva. To je mala cip kartica koju stavite u sim tray skupa sa svojom sim karticom i ta tzv gevey sim kartica fejka da ste vi na onom carrieru na kojem vam je iphone lockan. Samo problem je tokom ovakve metode dok stavite sim karticu morate:

1.Diseable-at/enable-at airplane mode. 2. Nazvat 112 (emergency) na par sekundi da gevey sim uspostavi kontakt sa baznom stanicom. 3. Nakon toga ste spojeni na mrezu i mozete normalno koristit vas iPhone.

Downside je:

Svaki put dok vam iPhone izgubi signal ili ga restartate morate ponoviti gornju metodu. Pitanje legalnosti - nazivanje na par sekundi broj 112 svaki put tokom tokom gubljenja signala/restarta moze biti sumnjivo njima u centrali i vasem operateru te je tu i rizik baniranja vaseg uredjaja - tocnije IMEI broja.

Tj, problem sa 112 brojem je samo u onim drzavama koje taj broj imaju stvarno u funkciji. Kod kineza npr taj broj nije u funkciji te nakon poziva na navedeni broj dobijete govorni automat koji vam izrecitira prave brojeve za zvanje...

Cijena gevey sima varira od $70 pa do $100 kod nekih resellera...

Vise informacija:

http://www.beijingiphonerepair.com/news/iphone-4-baseband-2-10-04-3-10-01-not-4-10-01-unlocked-with-gevey-turbo-sim-photos/

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=14312

http://applenberry.com/

Post edited by Chris1602 at 2011-03-20 09:24:17
  • 49 Komentara sorted by
  • Ja cekam unlock vise od 3 mjeseca (zivim u BiH). Zagriz'o sam i narucio prekjucer - ne mogu vise da cekam na one lazove iz DevTeam-a. Dajem izvjestaj cim stigne....

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
    iPhone 4 32G - fabricki otkljucan preko www.superpaddy.nl
  • Za sada je ova usluga off-line. Nemojte nasjedati na razlicite prevarante. Dakle telefoni su se mogli otkljucati prosle sedmice, ali od ponedjeljka niti jedan novi iPhone nije unlockovan. Postoje price da je sve djelo nekog nezadovoljnog Appleovog uposlenika ili da je nadjena rupa u Appleovim serverima za aktivaciju - ostaje da vidimo hoce li ovaj nacin i dalje biti opcija.

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • haha malo je reci sretna :-) a eto sve zbog toga sto su na takvim pozicijama nestrucni i neskolovani ljudi al imaju vezu pa dobiju posao a ovi koji su se mucili i skolovali za nesto tako sjede kod kuce. al dobro sad je barem uspjelo :-)

iphone 4S
  • i znači bacit 70-100$ dolara na to, ma nema šanse, ništa od toga...

• Pa da... :( Al evo ja sam dobio iPhone 4 iz austrije lockan na njihov T-Mobile jos u 10 mj. 2010 s 4.1 bb 02.10.04 i od onda cekam na taj unlock.. :S svako malo iDev Team obajvi nest da ce ovog datum, tog datuma bit gotov unlock za i4 i onda uvijek odgode...

• bilo je vec govora o tome na forumu.

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Ja se ispricavam ako je bilo. Nisam uspio naci niti jednu temu vezano bas za taj nacin unlocka.

• na prvoj stranici samo da si malo nize spustio :-) a to je glupost bacanje novca.

iphone 4S
  • iMac 21.5-inch, Mid 2011
    iPhone 4
    iPhone 3Gs
    iPhone 3G
  • @ Salko - jest jednostavnije - za one koji imaju 1.59.00 baseband.

• pitanje je koliko je to dobro i za sam uredjaj prvenstveno za utor sim kartice a dalje onda na ostatak sto hadwarea sto softwera.

iphone 4S
  • Jos uvijek cekam - prema trackingu je u Frankfurtu - hvata me vikend, pa ce da odlezi posiljka dva dana. A sto se tice hardvera - dobije se nova ladica koja je malo dublja, pa moze primiti obje kartice. Nikakva steta ne moze nastati ni po hardver ni po softver. Evo, na ovome linku covjek koji se razumije u tehnologiju to vrlo lijepo objasnjava http://laforeta.blogspot.com/2011/03/unofficial-review-of-gevey-iphone-4-sim.html

Ma, cim dobijem pisem review - ono kako se to sve ponasa u real life situaciji.

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • ma nekako sam skeptican na sve te kineske proizvode, neznam cak ni autopunjace one bezvezne ne stekam u iphone sta ja znam. kad su izasle one prve sturbo sim za neznam nokie i te gluposti imao sam to i prodavao i svasta i radilo je sve, tako da je je vjerovatno i s ovim tako.

kad je vec rijec o unlocku meni to izgleda nece trebati, ja sam iphone kupio bez ugovora po cijeni od 7300kn i naravno nitko mi od onih bisera nije rekao da imam pravo na besplatan unlock. neki dan se sjetim situacije kad sam u t-mobileu kupio blackberry pa je isto bio lockan na t-mobile i ja im posaljem mail kako sam u inozemstvu poslovno i da mi treba unlock i da cu i dalje koristit njihovu mrezu i da sam njihov korisnik vec duze vrijeme i poslali mi oni kod za unlock. neki dan ja posaljem t-mobileu mail da imam iphone 4 i da sam stvarno u inozemstvu kao sto i jesam i da mi treba unlock i da je kupljen kao slobodan uredjaj, dobijem od njih odgovor da imam pravo na BESPLATAN unlock. :-)

iphone 4S
  • Super, ti si sretnik. Moj iP4 je sa njemackog telecoma - pokusao sam na foru da ih zamolim da ga otkljucaju, medjutim ni da cuje Svabo...:)

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • @ drtwin

Odakle si narucio? Ja sam gledao na njihovom official sajtu (applenberry.com) i dok stavim gevey sim u cart, nemaju za odabrat hrvatsku za dostavu...

Post edited by Chris1602 at 2011-03-29 15:32:30
  • nije mi vrag dao mira i narucim s ebaya karticu i evo danas stigla 50 eura. iako cu za koji dan ici u hr pa cu u t-mobielu otkljucati mob ipak sam kupio da vidim kako funkcionira.

znaci sve po onom tutorialu kako pise i cak sam na videu gledao i sve napravim medjutim nista. stoji mi stalno nema usluge.

pokusat cu jos par puta mozda uspije.

e sad malo o tom, nije to samo odrezati karticu i udri, moras je dobro "osmirglati" stanjiti jer je debela pa sve zajedno nemoze stati u iphone, i kad to sve fino sredis onda opet patnja s ovim, u svakom slucaju po meni se ne isplati jer ako nakon svakog restarta telefona moras ponavljati postupak i ono ne ide od prve, znaci u prosjeku da jednom dnevno nesto iz cydije instaliras i trebas respring napravit ostatak dana ces provesti pokusavajuci osposobit mob. nema smisla.

eto pa ko voli nek izvoli. ako hoce tko prodam mu za 30 eura :-)

edit: nakon 2 dana bezuspjesnog pokusavanja otkljucavanja pomocu geveya i njihovog tutoriala, danas sam stavio karticu kad mi je izbacilo poruku da nazovem 112 to sam prihvatio i nisam zvao nego odmah u airplane mod prebacio i nikakve poruke nisam cekao samo ugasio airplane mod i nakon par sec mob otkljucan. i kad se napravi respring sve ostane ok jedino reboot onda sve ponovno.

Post edited by mačak at 2011-04-08 16:44:28
    iphone 4S
  • Ja JOS UVIJEK nisam dobio Gevey (j.b.ni Kinezi). ALi sam progutao kosku i odlucio se za ova fabricka utkljucavanja sta se prodaju preko net-a za 175$. Uplatio sam na ovoj adresi jucer www.superpaddy.nl I danas imam fabricki otkljucan iP4 :) Hoce li neko da kupi Gevey kada mi dodje? :)

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • drtwin said: Ja JOS UVIJEK nisam dobio Gevey (j.b.ni Kinezi). ALi sam progutao kosku i odlucio se za ova fabricka utkljucavanja sta se prodaju preko net-a za 175$. Uplatio sam na ovoj adresi jucer www.superpaddy.nl I danas imam fabricki otkljucan iP4 Hoce li neko da kupi Gevey kada mi dodje? :)

znaci stvarno se moze otkljucati tvornicki? :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Potvrdjeno. Imao njemacki t-mobile. Zakljucan od Nove godine. Platio juce preko PayPal-a danas spojio mob sa BHMobile karticom i dobio najljepsu poruku na ITunesu ove godine: Congratulations! Your iPhone is unlocked! :))

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • super! uzmes onda fino preko oglasnika novi iphone sa garancijom za 3000kn...

jos da je taj unlock malo jeftiniji jbg. nekih 50$ bi bila realna cijena :)

• posto ja imam pravo na bespaltan unlock. jetros radnom kolegi pricam kako postoji ta metoda i skoknemo na stranicu gore navedenu i platimo to i evo prije par minuta zove kaze spojio se iphoneom i dobio poruku da je mob otkljucan. bio je na 4.3.1 sad radi update na 4.3.2 pa da vidimo hoce li se zakljucati.

iphone 4S
  • Nece ti se zakljucati. Napravi jailbreak za svaki slucaj, skini SAM i napravi backup aktivacije, Ali misli da je ovo skroz legit jer bi Apple do sada zatvorio da je nelegalno.

Macbook white, late 2010
    iPad 16 G
    iPhone 3GS 16 G
  • u ovoj jebenoj hrvatskoj kad tako moram reci nista zivo ne funkcionira. u cetvrtak dosao u hr i pohitam ja sav sretan u t-mobile jer sam od gospode dobio mail da ako je ip4 kupljen za kes uz predocenje racuna dobije unlock, medjutim od toga nista. gospodja koja tamo radi nezna nista o tome, njene kolege takodjer, ja im pokazem mail gdje to pise al ne kao to ste vi neku krivu info dobili, bla bla bla i na kraju nista, sutra cu ici u zg pa cu pokusati tamo, a ove stranice sto su otkljucavali iphone vise ne rade koliko vidim.

iphone 4S
  • pa ako je iphone kupljen za kes, mora biti unlockan. sta nije tako? :)

• Phantom_Lord said: pa ako je iphone kupljen za kes, mora biti unlockan. sta nije tako? :)

Ali mora premasit neku cifru,a iphone definitvno to premasuje ;D

Post edited by Edge at 2011-04-25 08:55:08
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • pa punu cijenu sam platio i trebao bi dobiti unlock al naravno babe od 70 godina rade u t-centrima i normalno da neznaju, nezna ni sta znaci rijec otkljucati.

iphone 4S
  • ako ti je bila bilo kakva akcija, produženje ugovora, bilo šta neće ti ga otključat..jedino ako si s "ceste" došao i kupio za full cijenu..

• Ako se ne varam unlock iPhonea treba tražiti odmah po kupovini po punoj cijeni. Probat ću se malo raspitat pa ti javim @mačak

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • evo jos cu jednom napisati KUPIO SAM GA ZA KES, PUNU CIJENU, DOSLOVNO KES NE KARTICE I GLUPOSTI i sad se vade na foru kao odmah sam trebao traziti, glupost.

iphone 4S
  • hahah koji primitivizam,ne kuzim kaj se tolko djibere za sve stvari koje se ticu iphonea,salji im mejlove,trazi nekog na visem polozaju u t-comu,popustit ce kad tad :).

• stvarno bizarno. nemam rijeci. ali nisam iznenađen... to se podrazumijeva da ako je za kes da mora biti otkljucan. stvarno debilizam...

• bio danas opet i onako malo se visim tonom pred onim ljudima izvikao, kako neznaju sta rade, koje su im duznosti, bla bla, ma me tamo neka djelatnica pozvala pa je rekla kao da ce danas provjeriti s upravom pa da ce me do navecer nazvati

iphone 4S
  • @mačak pošalji mi na pm datum kupovine i koji T-Centar. Ako nije problem i neki kontakt telefon s imenom.

Post edited by iBoki at 2011-04-28 23:36:20
     iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • danas odem slucajno do vipa kolega radi tamo i tako bas ga pitam za taj fuking unlock kaze da ga vip uopce ne nudi bez obzira na nacin kupovine, samo uz placanje u iznosu od 499kn. i odem opet do t-centra i konacno mladji tip neki (koji valjda zna sta znaci otkljucati mob) radi tamo i ja tako kazem da sam kupio i pokazem mu racun i sve, kaze on ok nema problema i upise tamo podatke, ode iza s iphoneom, i za 5 min se vrati, kao u roku od 24 h ce biti otkljucan, i ja dodjem kuci probam njemacku karticu unutra i stvarno radi, spojim se s i-tunesom i ne vidim nikakvu razliku nikakve poruke da je otkljucan, i napravim restore i kad ga je aktivirao pise CESTITAMO VAS TELEFON JE OTKLJUCAN. :-D

iphone 4S
  • Strasno koja zajebancija za je*eni unlock. :s

• cool. ja mislim da si sad sretan :D cestitam!

• Evo, baš mi je drago da se sve riješilo.

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • Cek, cek, vip nudi unlock za 500kn???

 MacBook Pro 13"
     iPhone 4
     iPod Shuffle Limited Edition
  • da jucer ja navratio i tako pricam kolegi za svoj slucaj kaze on da vip bez obzira na nacin kupnje to ne nudi. u svakom skucaju bolje i 499kn nego 170 dolara za koliko se prodavao unlock. i onaj gevey turbo sim po 50 eura.

Post edited by mačak at 2011-04-30 03:12:40
    iphone 4S
  • Mislim da cu ih i ja posjetit i olaksat se za 500kn :D

 MacBook Pro 13"
     iPhone 4
     iPod Shuffle Limited Edition
  • vidjet ces kad dodjes pa kad ti kaze da da otkljucavamo sve telefone iz nase ponude po cijeni od 499kn ali nazalost iphone ne jer neznam on je iphone. nebi me iznenadilo nista tako. al otkljucavaju oni to.

iphone 4S
  • općenito ta neka ekskluzivnost naših operatera prema iphoneu me fascinira... terminalni uređaj kao svaki drugi, za tri mjeseca će biti stari model. Ako već imam pretplatu onda nisam neki klošar da mjenjam kartice tri puta dnevno.

MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB
  • ne radi se tu o klosarstvu, prvo ako sam vec kupio za kes i imam pravo na unlock zasto ne a stvarno mi treba, malo sam u hrvatskoj, malo u njemackoj, malo u bosni, tako da mi je potrebno da ne vucem 13 mobitela sa sobom.

iphone 4S
  • Danas meni u T mob. ispravili zajeb od prije 10 ak dana i sad već imam otključanu četvorku za sve kartice. IP4 je plaćen u cjelosti i tražio sam da mi daju unlock jer idem uskoro u inozemstvo. Malo su me vozili i nečkali se , ali su na kraju popustili. Tako da nakon 2 godine pretplate ili ako ga uzmeš za keš, morali bi ga otključati. Zapravo skinuti plombu da se može otključati.:)

• Dali se uopće radi na softwareskom otključavanju, već dugo nisam pročitao nikakvu vijest vezano uz unlock, pa ni lažnu

• mislim da nema istine u ovom članku, a dali on radi na unlocku u to ne ulazim

• ja mislim da je isto tako...

• .@tome0330 Baš sam htio napisat da si dobio barem lažnu vijest :D

Sve su to scamm stranice i geohotus, ta limesn0w, spiritjb.org i sl.