Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• Wiseguy
  • JustBlaze
  • kristina30
  • dannyded
  • ivana1989
  • corpsebride
  • Hrco
  • deanmilisic
  • tr00pa
  • iVlad
  • bsevo
  • Zoki_Zg
  • selma
  • Beast
  • ecvis17
  • vojnikpero
  • Nessie
  • ivanna_t
  • VeL1303
  • CroDruid

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
kako izgleda vas idealan setup?
  • nakon izlaska ipada i novih MB aira, apple je nekako zaokruzio svoju ponudu i sad pokriva vise manje sve dijagonale na trzistu od iPadovih 9.7" pa do iMacovih 27"! ubacimo tu i totalno upotrebljivih 3.5" iphona!

iako ima razlika, neki se proizvodi poklapaju, pa tako nema smisla imati manji MB air i iPad, MBP 17" i manji iMac i sl.

na stranu ono sto sad imate, da mozete sutra kupiti sve, kako bi izgledao vas setpu? npr, iphone, ipad, MBP 13" + veci monitor ili mozda iphone MB air 13" iMac 27" ili iphone, ipad/air 11", MBP 17"?

osobno sam do sad bio na iphoneu, bijelom MBu i iPadu i sto se tice dijagonala i funkcionalnosti, za mene je to optimalno rijesenje, jer mi je ipad savrsen za nosati okolo a upotrebljivost mu je golema. MB mi je dovoljan za odrzanje malog weba, foto albuma, i za entry video montazu (vise manje stvari koje vezem za posao), a i treba mi nesto da syncam iphone i ipad :). iphone je pak kao dio mog tijela :D

kakve su vase potrebe, i sta bi voljeli na svom stolu, u svojim rukama?

• 36 Komentara sorted by
  • idealan setup? dođem u Apple store i poput Noe kažem: "Gimme 2 of everything" :D :D :D

Post edited by john_st at 2011-03-22 09:42:50
  • iPhone 4, iPad 2, Mac Mini s 23" Cinemom HD.

Od kako ne putujem svaki tjedan u drugi grad na faks, MacBook mi je postao totalno nepotreban. iPad je sasvim dovoljan za stvari koje obavljam izvan kuce i ureda, a po potrebi se lako preko VNC-a spoji na Minija za obavit nesto ozbiljnije.

Edit: sad tek skuzio ovo "da mozete sutra kupiti sve"... Jedino bih volio na poslu imat neki dual-hexacore Mac Pro s 64 GB rama i 4 512 gigabajtna SSD-a u raidu ^^

Post edited by ficho at 2011-03-21 16:55:04
    1. iMac 27" BTO, Core i7 quad, 8GB RAM, 1TB SATA + 256GB SSD ili Mac Pro 8-Core Xeon Westmere, 8GB RAM, 1TB SATA + 512GB SSD, dual ATI Radeon HD 5870, LED Cinema 27"

2. MacBook Pro 15" kojeg bi povremeno nosio sa sobom kad mi zatreba normalan komp za rad kad nisam doma

3. iPad 2 3G 32GB koji bi uvijek i svugdje bio sa mnom

Evo mislim da bi s ovim setupom bio i više nego zadovoljan :D Za točku 1. sam si uzeo malo slobode pa uzeo poprilično jake strojeve, ali se s Mac Pro-om nisam htio razbahatit pa stavit sve na full. Osim povremenog igranja, vjerojatno bi se višak jezgri i memorije trošio na nekakvu kombinaciju multitaskinga i virtualizacije. Vidit ću koliko će grabežljivi bit moji developerski pothvati u budućnosti, ali dovoljno mi je zamislit da radim ozbiljnije multithreadane aplikacije ili da manje čekam da mi se program iskompajlira i već mi je jasno da bi tad ove mrcine došle do izražaja, al ovo potonje je još uvijek šta-bi-bilo-kad-bi-bilo :)

MacBook Pro bi mi definitivno dobro došao za vrijeme kad bar 2-3 dana nisam doma i trebam Windowse ili punokrvni OS X.

iPad bi mi doslovno bio za svako izbivanje iz kuće osim kava (nećemo sad u preser :) ). Pored njega mi iPhone uopće ne treba.

Post edited by User at 2011-03-21 07:09:16
    Games dont make people violent, lag does.
  • iPhone 4, iPad 2 wifi, Mac Pro s 2 27" Cineme.

Inače se poluozbiljno bavim muzikom pa bi mi Pro služio u studijske svrhe, iPhone za telefonade, a iPad za nabacivanje ideja na terenu.

A onda bih se vjerojatno probudio... :)

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • moj setup bi bio kao i trenutni sa jednom iznimkom a to je umjesto trenutnog White-a bi uzeo Pro 13,3 (novi). Ostalo kao i trentuno stanje: iMac 27"; iPhone4, ja zadovoljan

pozz

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Ovo što imam sada (i što ću imati):

MBP Pro 13", iPhone 4 i iPad 2.

• Ammadeus said: Mac Pro s 2 27" Cineme

Znas da to ne ide bez produznog kabla? :D Jer kabel od nove cineme je toliko kratak da ako stavis jednu pokraj druge, Mac Pro moze stajat jedino direktno ispod ili iza njih, ne sa strane :D

• U bemu miša, nisam to znao. Ma dobar je i moj ajmehonja :D

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • sad imam iphone 4, macbook pro i7 (sa externim 24" monitorom, sad sam u procesu nadogradnje na ssd). moram jos ipad 2 wifi+3g uzeti :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Ajme, da mi je Mac Pro sa dvi Cineme da zavrtin Photoshop ka čovik...

• 2 × Apple Cinema 30"

Mac Pro

MacBook Air 13"

iPad 2

iPhone 4

Naravno od svega najjači modeli. Vjerovatno nebi pola toga za nešto korisno koristio, al nek se nađe. :D

• ficho said: Znas da to ne ide bez produznog kabla? Jer kabel od nove cineme je toliko kratak da ako stavis jednu pokraj druge, Mac Pro moze stajat jedino direktno ispod ili iza njih, ne sa strane :D

:) jos uvijek stoji na stolu pored mene i ceka bolje dane :)

Post edited by lateralus at 2011-03-21 13:08:04
  • iMac 27" i7

Mac Mini spojen na telku

MacBook Air 13" jači model

iPad 2 WiFi + 3G 64 GB

iPhone 4

:D

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • kad je vec rijec o imacu i ostalom. kupio bi neki imac do 1500 eura +/- 100 eura dok sam u njemackoj, pa me zanim vase misljenje koji je najbolje odabrati, i sta uz njega uzeti.

iphone 4S
  • Hmmmm kad smo vec kod zelja...

1. iPhone 4 32gb (nikad dosta GB)
    2. iPad 2 64GB wifi / nemam potrebu za 3G ali kad bih imo para uzo bi ga a 64GB iz razloga da mogu puknut cijeli iPhoto library gore :)
    3. Macbook Pro 15 sa SSD-om
    4. Cinemu za po doma + brdo diskovlja barem 1-2 TB za pohranu gluposti
    5. Wireless Apple Tipkovnicu + Magic Trackpad
    6. Apple TV take 2
    7. Mac Mini - da sluzi kao kuci server za fotke / videje / itunes home sharing / ...par web kamerica spojeno na njega za iCam app (video surveillance)

Mislim da je to to :)

• dobro, sad se tema pretvorila u sto napucavanje zelja :) mozda sam lose formulirao, ali cilj mi je bio vise okrenut prema formatima a ne prema tocnim specifikacijama! svake godine izlaze jaci modeli, danas je ip4, sutra 5, jucer je bio C2D danas je i3 itd. mislim, jasno je da kad se ovako neobavezno bira, svi bi odabrali najjace :)

ali evo zanimljivo je recimo kako @juka28 vidi sebe i sa ipadom i sa MB airom od 13", dok recimo @ficho misli da mu ipad moze pokriti potrebe "izvan radnog stola" i odrekao se MBa. ja sam recimo skloniji ovoj drugoj opciji, jer tek sad kad sam ostao bez ipada (nadam se na par dana) vidim koliko mi fali, i koliko mi je pokrivao dosta stvari koje sad radim na MBu. ipad kao format, kao koncept mi je puno logicniji za "on the move" situacije, ali eto ocito dosta vas ne misli tako! eto, to me vise zanimalo, a manje gigabajti i radni takt :)

• kinsif said: dok recimo @ficho misli da mu ipad moze pokriti potrebe "izvan radnog stola" i odrekao se MBa

Da, al mislim da je to jako relativno. Prije par godina dok sam bio nabrijan na snimanje i montazu ne bih se odrekao MB kolko god iMovie za iPad dobar bio :) Sad je jedino sto radim programiranje i eventualno nesto malo dizajna (vise slajsanja) sto mi se ionako ne da radit na plazi ili negdje drugdje u prirodi, a za entertainment dio je iPad vise nego dovoljan od kreveta preko plaze do aviona :)

Iako, vecina ljudi ne radi nista pametno s MB(P)-ovima pa bi im iPad bio sasvim dovoljan taman i za jedino racunalo.

• MBP 15" Apple CInema 30" iPad 2 iPhone 4

Nadam se da će jednog dana tako to i biti! :D Zasada sam na iMacu 21.5" i iPhone 3GS- u! :D

• kinsif said: ali evo zanimljivo je recimo kako @juka28 vidi sebe i sa ipadom i sa MB airom od 13"

To je vjerojatno zato što nemam iPad, niti sam ga ikad imao, samo sam par puta prčkao malo po njemu..

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • stigli produzni kablovi za Cinema display 27" :) sad imam sve kaj mi treba :)

• iMac 21,5 magic mouse wireless keyboard

ipod nano 5g iphone 4 16 gb ipad 2 16gb wifi 3g

apple tv airport express

jesam li skroman? Idem bas da vidim koliko bi me to kostalo.

Macbook 2.13 GHz 2009
    iPod nano 5G 8GB
    iPod Touch 4G 8GB
  • 3225$ + iphone 500$ + ipod nano 100$ = 3825 $ :))

Macbook 2.13 GHz 2009
    iPod nano 5G 8GB
    iPod Touch 4G 8GB
  • Fotka stara više od 5 godina, ali i dalje zavidna kolekcija!

http://farm1.static.flickr.com/42/86410009_811b4d78e7_o.jpg

• iMac 27" wireless tipkovnica bez num, magic mouse, remote controler

MBP 17"

iPhone 4 32gb white po mogucnosti :)

iPod classic npr 160 gb zbog hrpe muzike

• Mac book pro 15" najjaci model + apple cinema 30" wirelles Apple keyboard, magic mouse, time capsule

Trenutno imam slabiji macbook pro 15" + cinema display 20" sa ostalom periferijom i standom za lap. Mijenjam za ili kupujem Apple cinema 27". 30" je puno preskup.

• Najjači novi MBP 15" i7, Mac Pro 8-core sa dva 27" led cinema displaya, MBA 11", iPad 2.

MBP (stara i5 2.53) i iPad (jedinicu) imam i taj setup mi je super, ali ovo gore bi bilo savršenstvo, perverzija. :)

MBP 15" unibody i5 @ 2.53 ghz
  • Baš nešto čačkan po internetu i dolazin sve više do zaključka da se s novim MB Airom (najjači model) kompletno sve okrenilo. Sad imam MB White zadnji i iMac 24' iz 2008 i jako san zadovoljan, ali razmišljam kako bi bilo idealno ubost Air i Thunderbolt display. Nema zafrkancije oko toga šta je na kojem kompu, zezanja sa Dropboxom i sl... Jedan komp, stroj samo takav i uz to doma veliki monitor i magic mouse s wireless tipkovnicom.... Ajoooooj...

• ja uzimam Air+Thunderbolt display cim prodam svoj pro... :) bit ce to uzitak koristiti :)

• Mene muči šta mislin da nijedan monitor nemože opravdat cijenu od 8 i 200 kn... Malo je pretjerano, iako da iman para složia bi takav setup jer me živcira stalno držat podatke u syncu na dva kompa.

• 8200 ne vrijedi sigurno. ali kad razmislis malo, jedini monitor sa thunderboltom - jedan kabel u wall socket - ne treba ti poseban za Macbook. jedan kabel u Macbook i dobijes 3 USB-a, Firewire, Ethernet i jos jedan thunderbolt + FaceTime HD kamera, mikrofon i 2.1 zvucnike.

a da ne spominjemo IPS divotu i 2560x1440 :)

• Naravno da nađen 8200kn koje su ispale Polančecu iz zadnjeg džepa, a čovik je nedostupan, da bi onda kupia thunderbolt display... Je, super je šta je u stvari Dock station za laptop. Trebali su mislit sad i na Air i stavit i optički čitač na njega...

• Meni je air postao opsesija :D salim se malo, ali stvarno je u ovom trenutku vrh! Sam da si slozim konstrukciju! :)

• navodno bi trebao biti refresh neki pro serije sad, pa ce kao biti lijepi i tanki kao Air. zivi bili pa vidjeli :)

• ja bi volio novog 13" Air-a pridodati kolekciji i SSD u trenutni iMac

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • Ja bi zelijo nesto od ovoga...... http://www.computer-choppers.com/

Macbook pro+iPhone3G i HP probook 4535s