Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• BAXA
  • ivicac1
  • mravec
  • berta
  • Zafarano
  • olymp
  • DCH
  • Rissien
  • SvenJTD
  • monotag
  • emmichaelis
  • VeL1303
  • drZagorec
  • Hampy
  • cule901
  • Ilko21
  • Tomislav7
  • Vlada11070
  • vasi
  • gadafi

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPad 2 i prvi dojam
  • Dok mi se software update na 4.3.1 (iPad je sa 4.3 verzijom) ukratko ću iznijeti nekoliko dojmova o novom iPadu, a kasnije i više. Za sada prvi dojmovi:

• Meni puno lakši. Viljivo lakši, jer dok sam ga dignuo sa stola, upotrijebio sam snage koliko sam i za stari iPad, no odmah mi je ruka malo trznula, jer je bilo očito da treba puno manje snage. Iako nemam 2 mjeseca iPad, težina prvog modela mi je još kako u rukama. Dok sam ga nosio iz sobe u sobu, osjetio sam da je uistinu lakši i to se (za sada) primjećuje.

• Odmah sam primjetio da je zvuk drukčiji. Čistoća svuka je iznimna, kao da je na iPadu 1 mono, a na ovom stereo zvučnik. Izgleda da je ovaj dizajn dao bolji izlaz zvuka, ili je zaista bolji (novi zvučnik), ali zvuk otključavanja i zaključavanja je puno bolji. Mislim da je ipak do dizajna.

• Tanji je, da, primjeti se, ali ja nisam baš primjetio da je nešto puno tanji, no ovaj dizajn puno bolje leži u ruci, pa se i zbog toga ima osjećaj da je puno tanji, iako se meni čini da je sve to tu negdje. Zahvaljujući ravnoj površini aluminija imate osjećaj da držite puno tanji uređaj.

• Čini mi se da je crni dio oko ekrana (ili bijeli) nešto tanji od prijašnjeg modela.

• Treba se naviknuti na on/off-wake/sleep button. Sada je pomaknut malo iza, pa cijelo vrijeme stišćem vrh iPada i još nisam iz prve pogodio tipku.

• Brži. Puno brži. Ne znam dali 9x, ali bemti - leti.

Nisam sve probao, sada napravim update, isprobam aplikacije i onda javim sa drugim dojmovima. Ako Vas nešto zanima pitajte.

• 107 Komentara sorted by
  • Evo Pejina recenzija:

param name="movie" value="embed src="

 iMac | iPad | iPhone
  • Kad Josip počne radit predobre i prekorisne aplikacije i igre, a da ih pri tom ne bude htio naplaćivat onda ću podržat svaku njegovu riječ.

U Star Treku se treba i doprinijet zajednici, a ne samo uzimat od nje - jel tako?

Games dont make people violent, lag does.
  • juka28 said: Ej aj molim te, ali molim te prestani pisati "dali"..

zašto? pa čovjek je bio fantastični slikar, dobro je podsjetit se na njega...

;)

• TCvetkovic said: Zašto ti je tako teško potrošit 100 - 200 kn na aplikacije?

U Star treku nema novaca,sve je besplatno,pitaj Josipa.

Post edited by Edge at 2011-06-18 07:08:58
    www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • A kaj će bit kad @i0n1c sklepa untether za iOS5 koji blokira Install0us?

http://twitter.com/#!/i0n1c/status/79679966308081664

• E ljudi kolko ste vi platili svoje uređaje i koje ste modele kupovali ja ga planiram uskoro kupit a neznam kolko bi me to došlo? I kad ste kupili Ipad2 u italiji i slićno dali ste morali platit PDV na granici i te gluposti ili ne ?

• .@pejo a znas i sam:D al nisam nekako objektivan, posto kad god uzmem nesto od appla, odmah mi je sve to super, najbolje, itd :) uzivam koristeci ga... jos od prvog ipada mislim da je to veci iskorak od iphona! ljudi se i dalje znaju smijati, da sta ce ti i te gluposti, a mislim si, pred 7, 8 godina je bilo "sta ce ti laptop" pred 10, 15 sta ce ti mobitel, pred 20 sta ce ti komp... pred 10 000 bit ce da je bilo "sta ce ti ostar kamen na vrhu stapa" :D

• Kolko se vidi iz ovog videa

stražnji dio iPad-a 2 je dosta izdržljiv.
    iPhone 4, iPad 2
    (4) PC Win7, (1) virtual WinXP
  • Da ne otvaram novi thread, naletio sam na zanimljiv iPad 2 case. Kao smartcover je a štiti i zadnju stranu. http://www.beyzacases.com/pd-ipad-2-executive-ii-case.cfm

http://www.beyzacases.com/prod_images_option/BZ19915_Executive_Cover_Open_Black.jpg

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Dao bog da nikad ne izadje! :)

U svakom slucaju, za ni jedan iOS se ovako dugo nije cekao JB, tako da je ocito sve tezeeeeee! Josipe moj, malo tanje ces nam srat cini mi se! :D

• Necete ga natjerati nikad :D

najbolje je to sto se on hvali s tim :D

Post edited by Phantom_Lord at 2011-06-18 07:30:35
    MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Josipe moj, Ferengi Alliance ti nije dio Federacije.

MacBook Pro 8.1
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • evo i pape u nasem taboru :)

• Joj kako nam vadis mast... :D i kako mi je sad zao sto nisam mogao otic po njega danas :( Nadam se da ce ih bit sljedeci tjedan.

• Pejo said: Brži. Puno brži. Ne znam dali 9x, ali bemti - leti.

>

pa nitko nij enikada rekao da je 9x brzi :) samo se za graficku govorilo da je 9x brza :D

a st ase tice snage za odizanje uredaja ??? ono ej uredaj ima 600GR mislim klinjo od 5god ga digne ko od sale :) za to ti netreba snaga pejo malo pretjerujes ja mislim :) jos si po dojmovima mi se cini jer si ga dobio :D

• Nisi shvatio. Kažem da je prvi iPad bio lagan, naučio sam na njegovu težinu, istu silu podizanja sam primjenio i na ovaj, ali očito je lakši.

• ficho said: Nadam se da ce ih bit sljedeci tjedan.

pa situacija je u trstu taka da ih definitivno ima puno vise nego prosle godine! danas je jedno 50 ljudi koliko sam vidio doslo na red, a kasnije smo obisli i jedan drugi ducan, i tamo je jos bilo jacih modela! sveukupno, samo u trstu je 3 ducana imalo ipadove danas, i za 2 znamo da su ih imali vise od 40, 50 komada! prosle godine je samo jedan ducan imao prvi dan ipadove, i to jako malo komada ako se ne varam! mislim da nece biti onih cekanja :)

evo moj se synca, pa da vidimo i to cudo :D stvarno je tanasan, sleep dugme je malo nedostupnije ajmo tako reci, ali nis strasno! bijeli smo gledali, lijep je, ali onako... previse se sja za moj ukus!

• Ma ne bi ja u Trst isao ionako, to mi je 100 km duzi put nego do najblizeg MediaMarkta ili MStorea u Austriji :) Al vidim da su svi koji su otisli bilo u Austriju ili Italiju uspjeli barem za sebe uzet pa mi nekako krivo sto nisam isao :(

Ajpederi :P

• ajd sad... obicno si ti uvijek prvu, pusti sad nas da jednom uzivamo :D trst sam uzeo kao primjer, a to je relativno minoran grad u odnosu na ove vece centre, tako da bi ih svakako trebalo biti!

• kinsif said: pusti sad nas da jednom uzivamo

Ma uzivajte vi slobodno, al ja bi isto :D

Nista, budem probao sljedeci tjedan, pa ak ne bude dodem po vase :P

• ficho said: Ajpederi

HAHA! Prejako.

• Koji si model na kraju uzeo?

 iPod Shuffle 2GB
     iPhone 4 16GB
     iPad 2 16GB
  • 32GB WiFi

3G će ići preko iPhonea 4 (Hot Spot)

• Svaka cast, bas mi je drago da ste ga dobili :). Dajte kad stignete jos dojmova iz prve ruke ;)

• A šta je sa Smart Cover? Niste uzimali?

MacMini : iPad : iPhone
  • Smart cover je odlična stvar, u živo izgleda stvarno fenomenalno, ali nisam iz principa htio dati 40 Eura za to. Isprobali ga jesmo, držali u ruci, ali malo je preskup za ono što nudi. Probam kupiti povoljnije online, ako ne nađem, lako skočim do TSa, no za sada dobri stari case radi čuda:

http://www.appleoprema.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/resized/Envelope_sleeve__4cda706a8eeb8_180x135.jpg

• dare said: Dajte kad stignete jos dojmova iz prve ruke ;)

Danas ću se detaljnije poigrati s njim i onda bacim još koji komentar i dojmove. Nekoliko ljudi me zamolilo da napravim video, pa razmišljam i o tome... :D

• Super je smart cover uzivo, ali sto se mene tice, trazim nesto da pokrije cijeli ipad! Zao mi je da straznja strana bude izlozena! Nisam neki frik, ali svaka crtica me lagano zaboli :)

Inace stvarno izgleda kvalitetno napravljeno i ipad bude jako stabilan u obije pozicije!

• Napravite neki kvalitetan video.Ne treba od 30min, no da pokazete kako ipad radi u nekim normalnim situacijama.Dakle zasto bi napravili korak dalje i kupili ga. Iskreno, pun mi je kufer amera sa svojim dometom unboxing videa. Zudim za nekom kvalitetnom recenzijom :) Inace, cestitke na kupnji :)

• Napravio sam recenziju, trebam je samo spojiti, ali ne znam dali ću je objaviti, najvjerojatnije ću je napraviti ponovo. :D Nikada nisam radio recenziju, pa si zvučim glupo i idiotski. Frfljam bezveze i gluposti.

Moram je prvo dati nekom na pregled, ako prođe, onda je stavim na YT. Ako ne prođe, snimim novi.

A vi slobodmno ovdje postavljajte pitanja, lakše mi je kada znam što želite znati i o čemu da pričam... ;)

• Ajde Pejo, da te ohrabrim, ne mozes bit losiji od 90% stranih video recenzenata ;)

• Pejo said: Napravio sam recenziju, trebam je samo spojiti, ali ne znam dali ću je objaviti, najvjerojatnije ću je napraviti ponovo. Nikada nisam radio recenziju, pa si zvučim glupo i idiotski. Frfljam bezveze i gluposti.

Virujen u te :D

Post edited by gorila11 at 2011-03-26 16:31:49
  • ako chris pirillo na svojim recenzijama vrišti i dere se onda možeš i ti zvučat čudno! ;)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • za prvi puta odlicna recenzija, trebao si malo kameru prikazati i fejstajm da vidimo tu kvalitetu :)

• Ma kvaliteta kamere je za iPad nebitna, glavno da mogu prepoznat na video chatu s kim pricam :). Za recenziju je bitan onaj osobni dojam nekoga ko je duze koristio i prvi iPad, to je Pejo lijepo odradio! Nego, u jednom trenutku sam pomislio da ce cijela recenzija biti s ugasenim iPadom :)

• Hvala. Ako želite nešto znati, recite, snimiti ću novu i pokazatai Vam što Vas zanima...

• Zebrasto je definitivno IN... :-D In your face Alka

• pejo,zamolio bih te za jedan info idem u svabiju na par dana,opcija je ako nema u media marktu ipada ili negdje drugdje da narucim preko apple.de kako se preko te stranice radi povrat poreza,ako mozda znas?mogu li uopce dobiti te formulare i sve to,ako se on line kupuje hvala puno

• @willijam23 povrat poreza mozes zatraziti u APPLE ducanu direktno preko interneta nejde tako da ta solucija narucivanja odpada. Iskljucivo fizicki u ducanu mozes dobiti TAXFree formular. ali znas i sam da ga onda trebas cariniti kod nas i platiti pdv :) tako da razmisli malo jel ti se isplati uopce traziti povrat poreza

• marco-onda moram provjeriti di je taj ducan.. +ne moram nista cariniti niti platiti pdv..;) tako da mi se isplati,ipak je to nekih 150eur za najskuplju verziju.. ako netko zna mozda kako se stoji sa zalihama po njemackim ducanima,konkretno media markt? vidim za italiju se sve zna:)

• nema u njemackoj nista sve oslo sljedeca isporuka najranije za 2 tjedna informacija iz APPLE Store München od danas popodne ;)

• tako sam i mislio ici..ali nemrem vjerovat da je sve otislo..ja inace u stuttgart putujem..ima li tamo ili samo u munchenu apple store?hvala puno

• Nema u stuttgart-u nazalost http://www.apple.com/de/retail/storelist/ evo ti popis :) ali ako imas koga tamo u DE naruci odma preko Apple store .de pa da ti stigne dok dodes :)

• Prvih par dana nisam ni bio svjestan da ga imam, ono, koristio sam ga po 20 minuta dnevno (osim kada sam radio recenziju, tada sam bio s njim 3 sata iako nisam radio na njemu), valjda zato što 2 mjeseca nisam imao iPad i nije me prala neka euforija, ali sada - sada se ne mogu odvojiti. Svaki dan sam sve više i više na njemu...

U ruci leži za 10, mogu ga dugo držati bez problema, nije toliko težak (pa i prvi model sam dosta dugo mogo držati, bez da ga spustim) i mislim da će stvarno 2011 biti godina iPada 2.

Sada sam oduševljen brzinom. Nema više čekanja na ništa. Otvara sve brzinom kao moj Mac, neke stvari i brže (normalno, jer su prilagođene i rađene baš za iPad).

Isprobao Face Time, radi odlično, kao i na iPhoneu treba od 5 do 10 sekundi da se spoji, kamere, obje su dobre, još nisam snimao za zadnjom, ali snimim nešto i slikam nešto, pa Vam pustim ovdje.

• nisi los pejo :)

• ja sam ta koja je pitala za backlight bleeding ispod videa, zavidim ti, ja svoj dobivam početkom 5. mjeseca iz US-a i najviše me strah toga, jel zna netko hoću ja moć ić s računom u Austriju mijenjat ako će bit kakav problem unutar ona prva 2 tjedna od kupnje?

happy apple family :)
  • Vec smo dosta pisali o tome, i mozda nije dobro da tako na javnom forumu pisemo, ali uglavnom, ubacis ga u neku svoj torbicu i nosi ga kao svoju prtljagu, i nitko te nece nista pitati! Iskreno, da ga upakiranog ostavis na suvozacev sic, u 99% slucajeva niko se nece zamarati sa tobom! Ako ti je pak drago, uredno ga prijavis i platis sve namete!

Cijene mozes naci na stranicama ducana koji ih vani prodaju, npr i u toj zemlji u bilo kojem drugom ducanu vrijede te cijene!

• Post edited by Pejo at 2011-04-06 14:39:12
  • Video izgleda baš OK, a fotke nisu nešto iako su sasvim dovoljno dobre za web, twitter i slično ali tko će uopće ići okolo i slikati sa iPadom :) Glavna namjena tih kamera je ipak facetime.

 iMac | iPad | iPhone
  • @Dottore sada sam slikao sa iPadom i NIKAD više! Nemaš pojma koliko je to nezgrapno i neprirodno. Čovjekov mozak, oko i ruka je jednostavno naviklo na manje, manji format.

Kao prvo, jako ga je teško držati podignutog, držati ga u zraku i napraviti više od 5 forki odjednom. Kao drugo, teško je slikati, odnosno ciljati s njim. Iako je velik ekran i to izgleda super, teško je smiriti ruku i opalit mirnu fotku. Kao treće, NEMOGUĆE je držati iPad, kliknuti na ekran, kako bi zumirao i nakon toga slikati ili kliknuti na ekran, zumirati, vratiti ruku na iPad, a da zoom nije izgubljen ili pomaknut. Kao četvrto i najgore, to je slikanje u landscape modeu. Nemoguće je (ako nemaš ruku košarkaša) kliknuti na tipu za slikanje, jer je na sredini i predaleko. to se može samo ako se makne jedna ruka, a onda je sa drugom rukom nemoguće držati mirno, ravno, itd. Trebali su tipku staviti ili u lijevi ili u desni kut.

Uglavnom, kamere su napravljene za FaceTime (kao što si rekao), odnosno live chat i gotovo ili eventualno slikanje nečega već kada je iPad u ruci da se sada ne hvata neki iPhone ili neki digitalac. U svakom slučaju, Dottore, biti će idealno i za Twitter, ali kažem, i to rijetko.

Smatram da će to poslužiti kada npr. žena ti sprema ručak, ti čekaš za stolom, čitaš twitter, net, Pokret O, što već i odjednom hrana dože na stol, žena te iznendai dekoracijom, e tada ćeš upaliti kameru, slikati i pokazati followerima da ti je žena M@sterchef :D

Ovo je npr. slika sa Skype chata (moj stari i ja, Umag-Moskva) i to sa iPhone Skype aplikacijom na iPadu sa 2x zoomom:

http://img.skitch.com/20110406-849isxarebe54e4banfkqdwhgw.jpg

Post edited by Pejo at 2011-04-06 16:39:00