Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• markoni
  • panda
  • MoschuS
  • C R O W
  • Veyron
  • kristina30
  • Nick
  • zabac
  • iAnte
  • nix1001
  • maxus
  • User
  • catus69
  • tequilla_HR
  • olymp
  • iVar87
  • TataSinke
  • Iwaa
  • tetanus
  • stanjkof

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Rjesenje za @ tipku na Mac-u
  • Bog ekipa, evo samo da podijelim nešto što sam otkrio i meni je vrlo korisno. Kad sam se ranije raspitivao na ovom forumu nitko nije znao. Radi se o @ tipki na macu. Čak i dugogodišnji i zagriženi Mac korisnici se slažu da je lokacija te tipke na Mac-u mogla biti "pametnija". Vjerujem da switcheri imaju i puno lošije mišljenje. E pa, postoji rješenje za to - aplikacija Ukelele http://www.macupdate.com/app/mac/14495/ukelele

Zanemarite li komplicirani opis aplikacije - ona je zapravo vrlo jednostavna i omogućuje da: - učitate layout trenutne tipkovnice (koja god bila) - izmjenite slova i znakove kako vam odgovara (uključujući i kombinacije sa alt + shift...)

Nakon toga dobiveni keyboard layout file spremite u folder ~/Library/Keyboard Layouts. Napravite log off pa log on i vasa tipkovnica iz snova je prisutna u settingsima i možete je počet koristit :)

Da se ne bi morali mučit (jer ipak treba malo prokljuvit aplikaciju) evo vam za download 2 layouta hrvatskih tastatura gdje je @ tipka = alt + v.

Croatian - PC layout: http://www.filedropper.com/croatian-pc

Croatian layout: http://www.filedropper.com/croatian

Evo - nadam se da će to pomoć! Ako možda netko želi još neke izmjene na keyboard layoutu (npr. zagrade {, }, [, ] i to..) a ne da vam se mučit s aplikacijom, slobodno napišite - to se brzo sredi ;)

• 6 Komentara sorted by
  • meni je alt+shift+2 super, inače, postoje i drugi znakovi sa alt+shift+nešto, šta da i za svaki od njih radimo drugi shortcut? Npr. € je alt+shift+5...

Mislin, kome baš smeta neka mijenja, ali stvarno ne vidin problem kako je.

• brunno.classe said: gdje je @ tipka = alt + v.

samo da ispravim da se znak ( @ ) radi sa alt gr + v.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Kada sam kupovao  bio sam spreman da će biti različitih stvari nego na windowsima, tako sam prihvatio i to da @ ima drugačiji shortcut, tako da, ako si korisnik hackintosha ima smisla, ali ako nisi, jednostavno nema smisla mjenjati shortcut za @ :) jel :)

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Ja sam se navikao, i na PCu stalno lupam krivo :) Ali super da se eto moze prebaciti za one kojima nije leglo!

• Ma sve stvar navike, kad jednom legne onda nema nikakvog problema. Pozdrav 

iMac 21.5 1TB
    iPhone 4 32 GB
  • moja cura (PC-jas neuki) je neki dan na svom PCu radila @ sa alt+shift+2, tek se poslije sjetila da na win ide alt+v. hocu reci da je taj shortcut sasvim u redu :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle