Imam web app u Rails-u, i hocu da iz iPhone aplikacije na primer izvrsim neki restfull metod na moj web service, poput PUT ili GET?
Tacnije, treba mi interakcija iPhone - web service.
Ima li neko iskustva sa ovim, i neka referenca/link sa detaljima kako to uraditi?
Najjednostavnije ti je koristit NSURLConnection. Imas par delegate metoda koje moras implementirat i mozes radit http request bilo kojeg tipa.
Ako gdje zapne javi.
Pozdrav, imam ja jedno pitanje. Implementiro sam tih nekoliko delegate metoda, i pozivaju se kako treba. Autentifikacijska metoda je NSURLAuthenticationMethodServerTrust. NSURLCredential objekt kreiram metodom credentialForTrust:. Pošto tu nigdje nema nikakve šifre ni username nije mi jasno gdje to treba upisati.
Pa NSURLCredential klasa ti ima metodu initWithUser:password:persistence: i auto-release verziju iste credentialWithUser:password:persistence: samo treba bacit oko na dokumentaciju :)
Ma da. Znam za to, ali u dokumentaciji piše ako je autentifikacijska metoda NSURLAuthenticationMethodServerTrust da se objekt kreira sa credenialForTrust:.
A sta je sa REST Kit-om? Olaksava li on dosta?
Radio sam RestKit-om i meni je ok.