Sve mi se cini da bi mogli kroz tjedan dana (tocnije 7.4) napokon dobiti i službeni Apple store u Hrvatskoj. Danas sam slucajno vidio reklamu za store na Smartu kod HNK. Navodno ce tijekom 1.dana biti i 10% na sve Apple proizvode, pa navalite ;)
Par informacija piše i tu:
http://news.ioprema.com/?p=211
EDIT: Izgleda da ipak nije pravi store. Ovo je ocito nešto tipa iStyle: http://www.store.com.hr/
Here we go again.
Imali smo raspravu o tome i (uz ne previse zdravog razuma) zakljucili da se ne radi o sluzbenom Apple Storeu. Da netko iz Applea ovo vidi, taj "store" bi izgubio pravo na resellanje prije nego sto se uopce otvori.
Inace radi se o istore.com.hr
I vjeruj mi, kad, tj. ako stvarno bude dolazio Apple Store u hr, znat ce se to jako dobro.
ma imaju srece sto im je konkurencija nikakva... kod nas nema postenog IT ducana sa ljubaznim i osposobljenim osobljem!
bsevo said: kad će ljudima bit jasna razlika između resellera i apple store-a!?!?!?!
Vjerojatno tek nakon sto domacem distributeru i njegovim resellerima bude jasna :/
mislim da ćemo prije doživit da google napravi data centar u RH nego da se otvori apple store.. nažalost
Nadam se da se ovi što uzimaju screenshot kontaju da oni od toga nemaju apsolutno ništa, isto kao što će ih i ovi iz udruge lagano odbiti...
Kao kada dobijete katalog pa se dogodi da je cijena krivo napisana. Prava cijena je ona koja je naznačena u trgovini, tek onda možete zvati udrugu i ostale...
koja pišarija.... LOOOOOL
Cozmika said: oooj, nemojte mi s takvim temama buditi nadu, čim sam vidjela naslov raširio mi se osmijeh da ću si moć kupiti pjesme legalno a kad ono -.-
Nažalost nismo mi te srece. I ja sam se ponadao kad sam vidio tu reklamu da cu imat neke koristi od tog novog trgovackog centra. Da cu moc napokon kod nas kupit Apple Care i slicno, kad ono banana. Dovoljno je pametan Apple da ne ulaže u državu poput naše. Uz našu birokraciju, smješne zakone i narod koji živi na kredit a ispija kave po cijele dane nemaš prostora za pravi biznis i zaradu... :(
Može biti da je navlakuša, da privuku što veći broj potencijalnih kupaca.
Ako im osoblje bude kao web predviđam kratku i neuspješnu karijeru.
Skuzio sam taman nakon što sam pokrenuo temu ;)
ficho taman si me pretekao.. fakat me živciraju ovakve stvari kad se pišu..
kad će ljudima bit jasna razlika između resellera i apple store-a!?!?!?!
ficho said: Inace radi se o istore.com.hr
Mali lapsus. Nije iStore nego samo Store. http://store.com.hr/
bsevo said: ficho taman si me pretekao.. fakat me živciraju ovakve stvari kad se pišu..
kad će ljudima bit jasna razlika između resellera i apple store-a!?!?!?!
Napisao sam što sam vidio i nisam rekao da je to 100%. Osim toga odmah sam se ispravio. Valjda barem znam razliku između "Premium resellera" i Apple store-a. Ono što je uvelo pomutnju je što se firma tj.ducan zove Store, pa covjek može automatski pomislit da je od Applea. Cuvaj živce za pametnije stvari ;)
a ovo 10% popusta..jesu maheri..a dole piše : ne odnosi se na iPad i Macbook Pro.. XD
cvitko said: Ono što je uvelo pomutnju je što se firma tj.ducan zove Store, pa covjek može automatski pomislit da je od Applea.
brate mili..pa da se otvara službeni apple store misliš da bi otvarali firmu koja se zove "Store" i napravili ovakav amaterski site?
bsevo said: brate mili..pa da se otvara službeni apple store misliš da bi otvarali firmu koja se zove "Store" i napravili ovakav amaterski site?
Ne mislim, jer site nisam ni vidio u trenutku pisanja posta. Napisao sam ono što sam vidio kod HNK na autu. Bio sam u prolazu i nisam stigao proucavati što je što nije. Vidio sam samo Appleov logo, Store, slike Apple proizvoda, 10% popusta i dan otvorenja. Još kako je ducan u samom centru grada, cinilo mi se nekako prikladno za Apple. I od samog pocetka govorim samo da "mislim" i da mi se "cini". Nisam ništa tvrdio, a i sve skupa sam kroz par klikova skuzio da nema veze sa pravim Apple Storeom.
Ne napadam @cvitko pošto je Store ltd. iliti Dućan d.o.o. uveo pomutnju što se tiće njihovog dućana. Bit će "običan" Apple reseller na Cvjetnom.
Inače koliko sam shvatio, oni iznajmljuju Smartove pa od tuda i obljepljeni Smartovi po gradu.
Joooj, nemojte mi s takvim temama buditi nadu, čim sam vidjela naslov raširio mi se osmijeh da ću si moć kupiti pjesme legalno a kad ono -.-
Nisam shvatio baš, kakve veze pjesme imaju sa Apple Store-om?
Gdje dode Apple Store, dode i Apple Online Store i iTunes Music Store.
Jel ovo moguće? http://store.com.hr/hr/node/161
Izgleda da im fali jedinica ispred osmice. Sad je pitanje da li se kupac tu može pozvati na onaj zakon da se roba mora prodati po istaknutoj cijeni??
Pa zašto ne? Tko im je kriv. Ako to ne, onda se lažno oglašavaju.
Cijena je 20k, tako da osim 1-nice ispred 8mice su fulali i nesto drugo. Posto ducan nije pokrenut, tj jos se ne moze narucivati sumnjam da se moze povuc pitanje da se mora prodat po istaknutoj cijeni.Moguce da isprave ili zaista nekim cudom je cijena prava, no to mi nikako nema smisla.
Sad skidaj html i slikaj i ako isprave lijepo ih na potrosacki kod baciti.
LordShigi said: Sad skidaj html i slikaj i ako isprave lijepo ih na potrosacki kod baciti.
Hahahaha, ja već napravio screen shot. Zlu ne trebalo.
A šta im pobogu znači ovo: "Do najbržim Mac računalom dosad." kao neki oglas sa njuškala :)
Google prevodilac,
kako ne profesionalno... strasno!
moze li mi netko rei zasto se spominje otvaranje apple ducana u novom hoto centru.. dakle ne pise istyle ili nesta dr. pise apple ducan,dal je to sluzbeni ili?
Zato što je ime firme Dućan d.o.o., ali oni sebe predstavljaju kao Store Ltd. Taj dućan će bit na Cvjetnom i nema nikakve veze sa Apple Store-om osim što prodaje Apple proizvode kao i iStyle i drugi.
Dobra ponuda, uzimam definitivno ovaj Mac Pro za 7370.10 kn.
definitivno im fali brojka 1 ispred cijene. s obzirom na bezobrazan pokusaj laznog reklamiranja da se radi o pravom apple store.u kladim se da su im se i ova "omaska" namjerno potkrala..
ficho said: Dobra ponuda, uzimam definitivno ovaj Mac Pro za 7370.10 kn.
A ja uzimam ovaj za 6.657,73 ;)
On je uracunao i 10% popusta.
Jel planira netko uzet taj Mac Pro, mislim probat ga uzet za istaknutu cijenu na njihovoj stranici?
juka28 said: Jel planira netko uzet taj Mac Pro, mislim probat ga uzet za istaknutu cijenu na njihovoj stranici?
nema se tu sta Probat cijena je koja je :) ScreenShot imam ja idem 1000% po jednog :) i to po toj cijeni a ako se pocnu izvlacit da je to greska na stranici odma prijava u Udruzi Za Zastitu Potrosaca :)
Tak ce vas zeznut ako i je greska u cijeni.Prvo zar nije da cijena vrijedi kad ducan krene u prodaju, jos ga se ne moze kupiti.Dakle vi se sad pozivate na nesto sto niti ne postoji.
EDIT: Sad vidim da su ispravili cijenu: Mac Pro One 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon 3GB 1TB Radeon 5770 SD
Cijena: 20.049,00 kn
@micho to je bila reklama na sluzbenoj stranici znaci to je istaknuta cijena Proizvoda.
tako je bilo kad su dosli novi MBP u Apcom i iStyle pa su zajebali cijene i morali nakraju dat po toj cijeni koju su naveli tako da probat vrijedi svakako a inace Udruga Za Zastitu Potrosaca ima i za to rjesenje :)
Znači 7.4. svi sa screen shootovima u Store i kupujemo MacPro za istaknutu cijenu.
Marco ha moguce, no i sam znades kako su zasticena prava potrosaca kod nas :) Dakle sad znamo sto smo i znali da je greska.Lijepo svi sa ss-ovima i u shopping hehe
Znam to sa novim modelima, tako sam i svojeg ugrabio, samo srecom nije bilo natezanja, nisu ni spominjali da je doslo do povecanja cijene i korigiranja ponude.
Ja bi ga isto uzeo, pogotovo sto je tako jeftin, a nije bas da mi treba takav stroj trenutno..
Nisam nikada niti ušla tamo a već mi se dućan zgadio.
I jel tko išta kupio u tom famoznom Storeu? Šta je s ovim Mac PRO racunalima? Vidim da su nekim cudom korigirane cijene. Ja sam bio kratko tamo danas, ali je bila gužva pa sam ubrzo i izašao :D Ugl.imam osjecaj kao da sam u iStyle-u s drugim imenom :)
ja sam bio, spomenuo tipu tamo da "jel aktualna cijena proa koja je bila izlozena na netu od 8k kn?" i samo me cudno pogledao :D
ma cak ducan i nije los... mislim, nema sta tu biti lose, stvais apple proizvode na ravne plohe i eto ti nesto lijepo za oci, ali me dodatna oprema malo razocarala! torbe, torbice i sl. sve nesto bezveze!
kinsif said: torbe, torbice i sl. sve nesto bezveze!
Kakve torbe? Ima ruksaka? Torbe koje marke imaju?