Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6490)

• IIvor
  • C R O W
  • rise
  • Beast
  • MBSxDesign
  • mican
  • montypirate
  • Saby1978
  • Ilija
  • tinna
  • hrca10
  • Andy_Boy
  • ikikuinthenutz
  • Nik2407
  • leri
  • AndyBoy
  • Ilko21
  • mustafic
  • take31
  • Ivy

Tko je online (1)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPad 2 iz Italije
  • Pozdrav!

Planiram otići u Italiju po iPad 2 16GB WiFi. E sad, budući da nikad nisam ništa kupovao vani, zanima me kako to ide preko granice. Po netu ima svega, a vidim da je tu puno ljudi nedavno kupovalo iPad 2 u Italiji pa bih volio čuti iskustva/uputstva iz prve ruke. Dakle, kakva je situacija s tim na granici (carina, PDV) i koliko to u konačnici onda košta dok to dođe u HR. Ne mislim ga preprodavati niti uzimati više komada, tako da ga mogu i otpakirati u Italiji ako to mijenja nešto vezano za prelazak granice (da se recimo ne mora platiti carina, PDV ili nešto slično).

• 22 Komentara sorted by
  • Heheh, mislim da gledaš korak predaleko :) Prvo treba uspjeti kupiti iPad :)

Po meni, ako možeš lap profurati preko granice bez pitanja, ne vidim zašto ne bi mogao i otpakovani iPad.

Ako baš ideš by the book, onda je sistem sljedeći, prijaviš na slovenskoj granici iPad i tražiš povrat poreza. Onda Slovenci jave našim momcima pa kad stigneš na našu granicu te pitaju "imate li što za prijaviti?", ti kažeš "imam" i onda ti oni opale naš PDV na osnovnu cijenu, oslobođenu IVA-e. Za carinu nisam siguran ako ide. Uz eventualnu carinu i siguran PDV, plaćat ćeš još nekakve špedicijske troškove, parking, možda još koju taksu i tako.

U svakom slučaju, moja preporuka je da ga preneseš bez prijavljivanja.

Pozdrav

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • Potraži malo po Forumu, jer mislim da je nedavno netko napisao sve detalje .

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Ako mislis platiti PDV, onda ide procedura koju je @Ammadeus opisao, ali nikako nemoj zaboraviti da povrat poreza moras pitati u ducanu di kupujes ipad (rimborso IVA, potrebna ti je putovnica)! teoretski, postoji sansa da na iznos manji od 500€ slovenci ne jave nista nasima na granici, i to je najbolja opcija, ali je i rizik jer ako na pitanje "sto imate za prijavit" ti odgovoris "nista" a oni imaju dojavu da nije bas nista, uz porez carinu i takse, mogao bi platiti i kaznu! Ja sam prvi ipad otvorio, ubacio u torbu i to je to! "imao sam ga i prije"! Ovaj nisam otvarao i nisu nas nista ni pitali! Tesko da ce te sad bas prokopati, ali ako hoces biti siguran, uzmi si neku torbicu, i prenesi ga kao osobnu prtljagu i sigurno nemas problema!

• ja naručio u Grazu prije 2 tjedna i upravo došap...što znači da možda imaju novu pošiljku! :)

• i ne zaboravi da ako budes lose srece pa budes morao platiti carinu i naiđes na nadobudnog carinika koji će ti tražiti da predočiš dozvolu HAKOMA za uvoz ritt opreme za osobne potrebe jer ipad 2 nije dostupan u hrvatskoj.....Meni je tako posta carinjenja zaustavila ipad 2 kupljen preko ebay-a i sad sam u procesu ishođenja dotične dozvole.... Ako ga uspijes kupiti nikako prijavljivati na carini

iPhone 4, MBP 13'', iMac 27'' i7, iPad 2 WiFi 32GB white
  • Hvala na odgovorima. Čini se da ću ili pričekati da dođe u HR ili da se u oglasniku cijene malo smire.

• Ili jednostavno ne prijaviti na granici i prenjeti ga u Hrvatsku, pa Bože dragi ne kupuješ tenk (ili Britanski nosač zrakoplova) da ce te uhvatit na carini..

MacBook Pro 13,3''
    iPad 2 32GB WIFI White
    iPhone 4S 16GB Black
  • Mene zanima u kojoj trgovini u Trstu se moze kupiti iPad 2 WiFi 16 Gb i po kojoj cijeni? Vidim po forumu da ima u BipComputers ali ne mogu vidjeti na njihovoj stranici kolika je cijena i da li imaju raspolozivo, odnosno da li se treba predbiljeziti ili stha, te me zanima da li su oni tax free?

• Cijene su svugdje iste. Za kupiti imaš u BipComputers, Torri di Europa i još jedan centar odmah blizu outleta od Benettona na staroj ITA/SLO granici ako znaš gdje je to.

Sigurno ima još u kojoj trgovini u Trstu, no ja za sada znam za te tri.

• Ima i u euronicsu u centru "Il giulia"... Ali trenutno ih valjda nema nigdje! Kao sto @pejo kaze, cijene svugdje iste, 16 giga wi-fi konkretno 479€ (IVA uracunata), povrat pitas u ducanu prilikom placanja, i oni srede papirologiju koju pecatiras na granici u sloveniji, i kad ti je prilika, sa tim papirima opet u taj ducan, i vrate di pare po poreza!

• Pozdrav bando :) evo sorry što se ubacujem u temu, ali imam jedno pitanje :) Naime uskoro bi mogao nabaviti iPad2 iz Kanade pa me zanima kakva je situacija oko adaptera?

Koliko vidim u paketu se dobije 10W USB Power Adapter, dali se on može koristiti u europi i dali je to isto što prodaje i http://store.apcom.hr/appleipadusbpoweradapter10w-p-479.html

• kinsif said: Ima i u euronicsu u centru "Il giulia"... Ali trenutno ih valjda nema nigdje! Kao sto @pejo kaze, cijene svugdje iste, 16 giga wi-fi konkretno 479€ (IVA uracunata), povrat pitas u ducanu prilikom placanja, i oni srede papirologiju koju pecatiras na granici u sloveniji, i kad ti je prilika, sa tim papirima opet u taj ducan, i vrate di pare po poreza!

>

Znači prijavili ste iPad 2 i nisu vas ništa tlačili na našoj granici, nego ste uredno prošli?

• Nisam to nigdje napisao! :) Ako ga prijavis, placas sigurno porez i carinu!

• Komplicirate,kupite si neku torbicu na licu mjesta ili ju uzmete sa sobom i stavite ga u torbicu i samo predes preko carine,kutiju stavi ispod sica ili negdje gdje nije vidljivo ili nesto slicno ako te vec frka za prolaz,ako ga prijavis ispat ce te puno skuplje.

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • izgleda da u ovoj drzavi ljudi malo svercaju... to mi je tesko za povjerovati :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • evo ovako zanima me kupovina ipad2 u BitComputersu, te me zanima da li se mora predbiljeziti za njega ili se moze doci i uzeti ga bez predbiljezbe, te me zanima ako nema u BitComputersu zanima me koja je ova od trgovina sto ste naveli u blizini autobusnog kolodvora u trstu iz razloga stho cu u Trst ici busom pa zato pitam. I jos jedna stvar je da li kad ja trazim taj povrat poreza u trgovini da li ga moram taj dan ili taj put kad se budem vracao u RH ovjeriti na granici ili se to moze i poslje?

• odgovor na zadnje pitanje: naravno da moraš ovjeriti taj put kad se vraćaš jer te carinik može tražiti da vidi robu. Kako ćeš ga pokazati sljedeći put kad ga nećeš imati, osim ako ga ne misliš zapakiranog nosati preko granice amo-tamo

Post edited by galla at 2011-04-11 04:57:55
  • ako neko ovaj tjedan bude isao u Trst - neka javi kakvo je stanje sa zalihama, mozda bi ja skoknuo u petak, al ne bih htio ici na slijepo :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • i mene zanima! :)

iMac . iPhone . iPad
  • Nazvao sam BIP computers i kažu da trenutno nemaju dostupne iPad 2 uređaje, ali da primaju rezervacije nakon koje kontaktiraju prebilježene osobe. Prodavačica kaže da bi nova pošiljka mogla stići sljedeći tjedan, ali to ovisi i o traženom modelu iPad 2 uređaja. http://www.bipcomputer.it/Bip/Bip_Sede_di_Trieste.html

Još jedna trgovina u Trstu gdje bi mogli imati iPad 2 (treba provjeriti): http://www.euronics.it/informati/store-locator/Friuli-Venezia-Giulia/TS/S08_EURONICS_Trieste_Via_Giulia_753_Centro_Comm_Il_Giulia_Derta_Spa.html

Ako netko sazna gdje ima dostupnih uređaja, neka napiše..

Post edited by Destructo at 2011-04-14 09:58:55
  • @stenimir - gdi si naručio? ideš po njega?

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • onda jel ima tko kakvu obavijest gdje u trstu ima za kupiti iPad 2