Napokon. Sada više ne moram čitati u .pdfu, jer ako je scan loš, niš se ne vidi čitati. Samo još da je cijena OK, idem odmah na download pa da vidimo i to...
Super stvar! Inace sam citao BUG, ali vesele me ovakve stvari i saznanje da je hr app store ziv! 3 casopisa u 2 tjedna... Pa ni neke fensi EU drzave se ne mogu pohvaliti time :)
Sto se sadrzaja tice, ok da furaju svoje, ali citateljstvo kojima se obracaju je u ovom slucaju ipak malo drugacije, tako da ne bi bilo na odmet imati malo tema i o OSx, iPadu (osim u uvodu, nisu ga JEDNOM spomenuli :) ). Ajd iOS jos i spominju!
Pejo said: Napokon. Sada više ne moram čitati u .pdfu, jer ako je scan loš, niš se ne vidi čitati. Samo još da je cijena OK, idem odmah na download pa da vidimo i to...
Ako se ne varam, na twitteru su rekli da je besplatan.
Ovaj broj je besplatan, ali bas da ce stalno izlaziti besplatno... Iako su skupili par pristojnih sponzora!
Evo, mozda neko shvati izmedju redaka kakav im je cilj, ali sumnjam da ce ici besplatno ako bude redovito izlazio!
http://db.tt/zj332H7
Ja mislio da su oni propali vec davno. :D Ne citam ih otkad su se poceli debelo petljat s politikom, (vec par godina) ono vidi web top sto, i e-inovation il tak neki "natjecaji", pa premijer/ka il neki tamo politicari dodjeljuju kao neke nagrade, uzas.
Druga stvar, usporedni testovi milijun monitora ili grafickih kartica, tipkovnica i ovog i onog me odavno ne zanimaju previse. Ako imam para, vrlo dobro znam sta cu kupit.
Slucajno znam i za vidiauto forum, i nekad davno silni nemar na njemu ( ni njega ne posjecujem vise :) )
Da sumiram, sto se mene tice, nista pametno od ovog s Vidijem.
Za pozdravit je jedino da su hrvatski izdavaci shvatili bit modernih platformi.
Inace na iPadu ( Zinio) za cca 300kn godisnje imam pretplatu na Macworld, PC Magazine i PC World. Za Vidi nisam uspio naci podatak, ali vidim da je na Bug godisnja pretplata 267kn.
Znaci citam tri (vrlo kvalitetna) digitalna magazina za cijenu jednog HR papirnatog. Tako da definitivno drzim fige da ce sto vise HR izdavaca ponuditi digitalna izdanja casopisa i knjiga, naravno po pristojnim cijenama.
Čini mi se da je ista tvrtka radila app za VIDI i za KLIK. imaju identične komande i izgler, razlikuje se samo štivo.
Sve u svemu, sviđa mi se i nadam se što više ovakvih magazina, no najvažnije je da imaju kvalitetan sadržaj.
Pejo said: Čini mi se da je ista tvrtka radila app za VIDI i za KLIK
Dobro ti se cini :)
bas me zanima sta ce BUG napraviti... na kraju ce se oduziti ko sa forumom, jer ce ici raditi sve sami! ali ok, forum je dobro ispao (sadrzaj ostavimo po strani)!
ok su mi ti časopisi ali fakat previše zauzimaju..trebat će nešto napravit oko toga
da i ja mislim da je tako. trebali to smanjiti ispod 100MB...
Pa ostavis samo trenutni i eventualno prosli broj gore, netrebas ko hrcak casopise skupljati.
mislim da je app sam tezak preko 500mb... mislim da tu ima samo jedno izdanje.
A jel te aplikacije omogucavaju pretplate i in-app kupovine?
Klik i Vidi jos ne, pretpostavljam da ce doci kroz update! PokretO nudi kupovinu pojedinacnih brojeva (za sad jedan broj logicno), ili pretplatu! Sto se velicine tice, mozda se nesto malo moze optimizirati, ali mislim da nece to nikako ici ispod 100mb... Pa samo da ubacis posten video unutra, pojede ti 50mb! Ali sto kaze @LordShigi, drzis zadnji broj...
Ipak hint ljudma koji misle kupiti ipad... Rajde ulozite u gigabajte nego u 3G, pogotovo ako imate hotspot na mobu!
kinsif said: ali mislim da nece to nikako ici ispod 100mb... Pa samo da ubacis posten video unutra, pojede ti 50mb!
Tko kaze da video mora bit u paketu koji se skida prije nego sto mozes otvorit casopis? :) Osobno sam jednom pogledao video u iPad casopisu i to kad sam skinuo prvi broj Wireda. Vjerujem da ima jos takvih ljudi, a i oni koji zele sve pregledat bi vjerojatno cijenili da s parcijalnim downloadom mogu krenut citat/gledat to sto kupe...
ficho, potpuno si u pravu, meni se 500mb po broju cini kao deal-breaker
dobro ok, ne mora video biti gore, moze se i skidati sa neta, ali onda em trebas biti povezan, a opet srezao si 150 mb mozda! ostaje preko 300 mb-a
ni ja nisam od videa na magazinima, jer se obicno radi o reklamama, i u tome je najveci problem mozda... kako rezati reklame, kako objasniti ljudima koij placaju reklame da i onako niko ne pokrece te filmice...
ali video na stranu, evo bilo bi dobro da mozda netko tko je radio na "kliku" ili "pokretuO" objasni sto to jede sve te mb! bilo bi super da se radi o 50mb, ali meni i ovako ne smeta, jer ne mogu citati 10 magazina istovremeno, kao sto ne mogu igrati 10 igrica istovremeno!
Evo jedan članak na tu temu
Dali se Vama čini ili je ovaj VIDI nekako "kratak"? Ili sam ga prebrzo pročitao ili zaista ima manje štiva. Danas sam ga strusio u po ure. ;)