Pošto sam bila prisiljena ishoditi navedenu dozvolu od HAKOMA da bi mi na pošti carinjenja prošao paket s iPadom koji sam kupila sa ebaya, sada nudim svima kojima dozvola za navedeni model zatreba neka mi slobodno pošalju pm ja im frknem scan svoje pa neće morati vaditi novu... Nova košta 200kn, pa da ne dajete novce bezveze
Samo da pitam usput, kolko si platila porez na to? Jel su oni carinili po svom cjeniku ili po tvom racuju.
Dali je to ona koju sam ti ja dao ili si našla novu? Jer ako je to ta koju sam ti ja skenirao, ogu se ljudi i meni javiti, sve mi to stoji na desktopu u .zipu, spremno za slanje... ;)
@Pejo ono sto si ti skenirao nije odgovaralo.. nasla sam na kraju original deklaracije i danas sam napokon od HAKOMA dobila dozvolu za uvoz... To sam rješenje od HAKOMA i račun od paypala morala faxom poslat pošti carinjenja tako da ce pdv naplatiti po računu a ne svom cjeniku. Sutra jos javim koji ce to na kraju biti iznos
brunci said: @Pejo ono sto si ti skenirao nije odgovaralo.. nasla sam na kraju original deklaracije i danas sam napokon od HAKOMA dobila dozvolu za uvoz... To sam rješenje od HAKOMA i račun od paypala morala faxom poslat pošti carinjenja tako da ce pdv naplatiti po računu a ne svom cjeniku. Sutra jos javim koji ce to na kraju biti iznos
koliko si ga platila na ebay-u može link?
ne znam staviti link :(
Oho, bijeli si uzeo.. Baci koju fotku kad stigne i napiše neke dojmove za nas koji se još nismo odlučili za boju..
Cura je u pitanju :D I slazem se da bi trebala objaviti dojmove :) pozdrav
brunci said: ne znam staviti link :(
Samo link stavi između ove dvije zagrade <>. : )
Ovdje imate declarations of conformity za sve apple proizvode http://www.apple.com/euro/compliance/
hvala triska :)
Gospodja Posavec iz poste carinjenja koja je zaprimila moju posiljku ne radi zadnja 2 a nitko ne smije dirati njene predmete tako da je ipad jos uvijek na cekanju... A smart cover vec stigao:(
Jaooo, kako bi bilo bam bam u tintaru :D gamad bahata
LOL. Gđa Posavec je već godinama poznata, strah i trepet poštanske carine:
Ma imam ja iskustva s njom dosta jer puno kupujem na ebayu ali dosad je uvijek uredno dolazila na posao i lupala s osmjehom pdv na sve sto uspije presrest u postanskom prometu. Nisam se dosad susrela s njenim nedolaskom na posao....Ipak je provodjenje cariskog zakona i pravilnika razlog zasto ujutro ustaje iz kreveta
Ljudi, dozvola za uvoz RITT opreme za vlastite potrebe vrijedi samo za vas i ne moze osluziti nikome osim vama. U tih 200 kn imate mogucnost uvesti do 5 uredaja.
Ono sto onaj prvi napravi jest da samo olaksa drugima trazenje EC declaration of conformity koja se prilikom prvog unosa proizvoda registrira u bazi tako da svi dalje ne trebaju ishoditi taj dokument. Sto se tice uvoza svako ga placa.
Danas odnijela u poštu carinjenja original hakom-ove dozvole i napokon ga preuzela. 1100kn platila pdv i takse
meni sestra iz madrida slijece u budimpestu pa ide za beograd pa u hrvatsku, moze savjet kako bi trebala to napraviti sa ipadom? samo da ga koristi kao da je njen ili da ga sakrije? btw onda zivi u spanjolskoj, ovdje dolazi samo na par dana pa valjda moze proci kao da je njen
brunci said: Danas odnijela u poštu carinjenja original hakom-ove dozvole i napokon ga preuzela. 1100kn platila pdv i takse
Slj put ovako nešto uzmeš i nemaš problema.. :)