Pozdrav,
Imam mali problemčić. Želim uz pomoć "char" iz ASCII-a pribaviti nekoliko slova, za sada, testa radi hoću cijelu abecedu. Međutim problem je u našim znakovima.
Za sada imam ovo: abeceda = (char)((i+65)-(i/26)*26) ; [tstlabel setText: [NSString stringWithFormat: @"%c", abeceda]];
Dobijem unutar labela što želim, očito naših slova nema. Sada me zanima kako da dobijem "naša slova" iliti nekad zvani CROSCII :)
TIA!
Bilo bi puno korisnije da objasniš što želiš postići, pa bi ti već netko predložio odgovarajuće rješenje. Pošto je ovo grupa za Mac i iOS uređaje, moraš biti svjestan da se na njima ne koristi CROSCII, već Unicode za dijakritičke znakova, tako da u običan C tip "char" nemožeš upisati dijakritičke znakove, jer mu 8 bit-a (koliko "char" sadrži) nije dovoljno. Pogledaj Objective C klasu NSString koja koristi Unicode znakove (svaki znak je tipa "unichar").
A kakve to veze ima s Objective-C osim sto krajnji rezultat zelis ispisat u labelu? Ne znam iskreno kako to rijesit jer nikad nisam koristio nasa slova u C-u, ali NSString ih bez problema podrzava pa me zanima sto zapravo zelis postic s C charom, a da se ne moze postic s NSStringom?
Zato kaj sve prolazi kroz jedan loop, sa char-om imam najmanje koda i najmanje zajebancije(manje zajebancije nego sa stringovima :P).
Uglavnom, uzevši u obzir ovo gore najbolja solucija mi je NSArray+NSString.
LP
Pošto sa charom to ne funkcionira kak sam si ja zamislio, jedina pametna opcija mi je NSArray iz kojeg će se svi objekti prosljeđivati u NSString unutar setTexta. Inače, cilj je popuniti UILabel na X(definirano u 'brstranica') scrollView stranica. Da ne kopiram cijeli kod, evo samo onaj problematičan dio...
NSArray *arr = [NSArray arrayWithObjects: @"Janko", @"Danko", @"Mirko", @"Zlatko", nil];
for (int i = 0 ; i < brstranica ; i++) {
//lable properties i ostale pi*
for (NSString *testis in arr){
[tstlabel setText:testis];
}
}
Međutim, ja na svakoj stranici(unutar tst labela) dobijem samo zadnji objekt iz arraya iliti samo se Zlatko pojavljuje. :)
Pretpostavljam da nešto krivo radim?
Hvala, LP.
Vrtiš petlju u kojoj pozivaš "setText:", a pritom uvijek koristiš jedan te isti UILabel objekt "tstlabel". "Zlatko" je očekivani rezultat u tom slučaju, jer se "Zlatko" upisao u zadnjoj iteraciji te petlje. Pošto si poslao samo isječak koda, to je sve što se da zaključiti.
Eto @netvis2 ti je sve objasnio. A ja moram priznat da mi jos uvijek uopce nije jasno sto ti tu zelis postic. Ako samo zelis naredat stringove u label onda:
for (NSString *testis in arr) {
// zamijeniti: [tstlabel setText:testis];
// sa:
[tstLabel setText:[tstLabel.text stringByAppendingString:testis]];
}