@micho, da nastavim, ovdje, da ne zachatavamo čovjeku aukciju.
Gle, nikada u životu nisam čovjeka oderao i možeš pitati desetke ljudi s ovog foruma što su od mene kupili iPad 1, i još barem tridesetak ako ne i više, što su od mene kupili Apple opremu, pa i MacBook, miševe koje sam prodavao itd.
Uvijek sam imao fer cijenu i imati ću je i sada, ali ako postoje (neću ih nazvati glupima) ljudi koju su toliko spremni odvojiti za nešto, tko sam ja da im sudim? ako imaju neka daju, ja sam se samo našao na dobrom mjestu u dobro vrijeme, i ako mi se pruži prilika zaraditi 500 Eura, bez da se dižem u 7 i odlazim na posao do 16h i tako mjesec dana (čitaj, ni or'o-ni kop'o), zašto ne?
Koliko god mi svi ovdje glumili dobrice i ovo i ono, svatko od nas, pa barem 90% ljudi ovdje bi to učinilo (osim onih koji stvarno imaju novca i 5% koji guštaju u tome) isto.
Kao što ti kažeš, tulio sam 2 mjeseca, ali što je ludo, je ludo. Pa čovjek iz Umaga, ga je uhvatio u ruku i rekao: "idem sada po 6000 Kuna, daš mi ga odmah!" i nisam htio jer sam si stvarno kupio za sebe, za gušt, jer to volim i jer mi je iPad top. Sada mi je tip na aukciji ponudio 7.200 Kuna i što da radim?
Mislim, priznajem, jesam Apple fan, ali kada se spustim na zemlju, stari moj, 500 Eura nije malo novca, a za mjesec dana, samo mjesec dana, imam opet novi. I ne samo to, nego 500 Eura za neki drugi Apple proizvod, ako ćemo gledati sa stajališta zaljubljenika u Apple proizvode.
Ja nemam puno novaca i meni 500 eura znači mnogo, a ako netko ima i spreman je kupiti moj, koji je otvoren i korišten 10 dana, a uz to dati i 7.200 Kuna, onda bi stvarno bio lud da ga ne dam.
Trst mi je blizu, biti će ih još, kao i prvi model, tako i ovaj drugi, prodavati ću po (nadam se i dalje) najpovoljnijim cijenama i to je to.
NE znam zašto me sada većina osuđuje, što sam odlučio ugrabiti priliku i iskoristiti. Da se ovdje radi o zaradi od 500 Kuna, pa ni lud nebi pomišljao na to, ali jedna mjesečna plaća, ili dvomjesečna mirovina, pa zašto osuđivati nekoga tko je realan u današnje vrijeme?
Svatko gleda na to drukčije, no mislim da ovdje nisam ništa krivo napravio.
Jedine osobe cije su akcije upitne su oni koji daju 1000 € za iPad. Takve ljude je steta ne iskoristit :)
@pejo jedina "greska" je sto si osjetio potrebu opravdavat se. Zaradio si na proizvodu i neka si. Pa i sam Apple zaradjuje na njima, zar ne? Nisi tom frajeru prislonio pistolj na glavu, ili? :) Imao si priliku i ugrabio si ju. Tako bih i ja napravio. Meni iPad 2 stize za tjedan ili dva. Nije namijenjen preprodaji ali bogami ako se nadje netko i pljune soma eura na stol, pa mogu samo reci da vjerojatno ne bih dugo razmisljao. Nije bas da lova raste na drvecu, itekako se namucim svaki fucking dan da zaradim svoju placu, a ako mogu minimalnim inputom doci do maksimalnog outputa, pa zasto ne? Nemoj se opravdavat, kupi si drugi iPad, a zaradjenu lovu cuvaj za sljedeci Apple gadget, za ljetovanje, za ratu kredita ili za godisnji kontingent WC papira. Ko da je to bitno...
Pejo moj, zasto se javno opravdavas?? Tvoji novci, tvoj iPad, TVOJA volja!!!
edit:
Koliko imas godina? Nije provokacija..
Skratiti cu Pejo.Osobno nikad nisam bio bez novaca i mozda neke stvari gledam drugacije.Zato i kazem da te ja ne krivim.Osobno samo krivim ovaj sistem koji novac gleda kao Boga i batinu na prvom mjestu.Upravo to, da si zbog novaca "iskrivio kicmu" i kao veliki apple fan sto sam priznajes umjesto gusta se odlucio na profit.Samo danas se za profit sve opravdava. I druga stvar da se malo nasalim, nema tog proizvoda, i nema tih novaca da ja budem jedan od onih - vidi onog mulca, njemu sam uvalio iPad2 za xy eura i zaradio veliku lovu :) Ja te osobno ne poznajem, cinis se kao simpa veseljak i starosjedioc na ovom forumu, ne mogu te ni suditi niti opravdavati. Zao mi je da se potezu neke rasprave, i nebi volio da ovo ode u neki smjer moraliziranja ili optuzbi za vs protiv.Bolje da smo u ove tople dane otisli svi na jednu pivu :)
Pejo, vjerujem da ti nije bilo lako, ali pametno si odlucio ;)
Napokon jedan normalan čovjek i jedna normalna osoba. Ti si jedini koji je rekao u stilu:"Radi što želiš, iPad je tvoj", dok su svi drugi odmah na mene drvljem i kamenjem, kao da sam ga ukrao.
Kada sam kupovao ovaj iPad ni u snu mi nije bila namjera prodati ga, no ponukan ponudama, uhvatio sam priliku da si zaradim dodatni novac.
Vjeruj mi, toliko mi se sve ovo zgadilo, da ga najradije sada nebi dao nikome.
Dali su ljudi ljubomorni ili smo stvarno narod za qrac, ali kada sam prodavao iPadove po nabavnoj, samo da ih se riješim, jer sam h imao previše, a potražnja je bila nikakva jer je izašao iPhone 4 (u rujnu prošle godine), svi su bili kao Pejo ovo ono, sada kada imam 1 komad, moj osobni i kada me stvarno dosta ljudi pitalo da ga prodam i odlučio sam prodati na način da onaj tko ima najvše novca dobije toliko traženi iPad 2, sada sam odjednom smeće i sve ono prije se zaboravlja.
Ne volim takve dvolične ljude, ili jesi ili nisi.
Na kraju krajeva, ne preprodajem iPad 2 po cijeni od 5.500 Kuna, već dajem moj osobni i hvala Bogu, svi imamo mogućnost izbora, pa ako ti se ne sviđa, okreni glavu, što moraš biti (sorry na izrazu) govno i odmah popljuvati i liječiti svoje komplekse na meni?
Zar nije tako?
Mah, sve skupa mi se to zgadilo, ljudi su fakat čudni.
Idem se ja lijepo igrati sa mojim iPadom i gotovo. Zaboravim na ovaj pokvareni svijet!
E da, @micho, ti i ja se dogovorimo na privat, nije bed, može i 50 Eura + čevapi ;) btw. dao si mi ideju, baš sam razgovarao sa @kinsif -om, trebao bi organizirati neku MacPivu ili još bolje da to nazovem iStrapple Kava ;)
Kao što bi rekla Neda Ukraden "da se nađemo na pola puta", negdje u centru iStre sa našim gađetima (može i bez njih) i da kresnemo po nekoj pivi, ne, ne, po našem domaćem vinu ... :D
Uf, ovo ću organizirati ubrzo, taman je toplo... ;)
Ja sam uvijek za susrete, druzenja i piva/vina sto god zelite :) Samo organizirajte. Za iPad ima vremena nema zurbe, no kao sto rekoh ova ponuda stoji. I necu vise na temu jer kao sto smo sve utvrdili.Nemoj da ti prisjedne i uzivaj u njemu, kao sto ces jos uzivati.
drWho
Imam 27 godina.Nebih niti shvatio kao provokaciju.Ako se ljudi i ne slazu, barem mogu pristojno komunicirati :)
.@pejo moj, sta se i ti sekiras i opravdavas?!! Ako postoji jedna osoba koja misli da si je zajebo nek se javi... Ostalo su price koje na koje ne treba trositi slova!
sta je vama ljudi?? covjek proda ipad2 i drugi dan kupi dva,tj. jednog za sebe dobio besplatno.. koji vam je??ja ne znam tko normalan ne bi prodao.. sta se opravdavas pejo,sasvim logican i pametan potez,500eur nije malo..cak stovise puno;)
ficho said: Jedine osobe cije su akcije upitne su oni koji daju 1000 € za iPad. Takve ljude je steta ne iskoristit :)
fishka said: za godisnji kontingent WC papira.
hahahahahaha :D
:D :D :D
Ja bih ga isto odmah prodao i uopce ne bih razmisljao.Sta se sekiras covjece.
brunci said .. da ... ficho said: bla...bla...bla... svaka cast brunci ,ma bas si to dobro komentirao !