Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• Dottore
  • neo123
  • MarkoAF
  • montypirate
  • mraic
  • skorpyon
  • angel
  • ivek17
  • Shinobi
  • ileo
  • fosavance
  • drZagorec
  • deYo
  • Predator971
  • olymp
  • Rissien

Tko je online (0)

Krivi datumi mailova u Mail.app
  • Danas sam uspjela osposobiti Mail.app da mogu napokon slati i primati mailove, ali onda sam vidjela da svi mailovi imaju krivi datim primanja, svi su na January, a ne na April, s tim da je dan isti kao stvarni dan, a mjesec pogrešan. Surfala sam u potrazi za odgovorima, ali nigdje nisam naišla na neko rješenje. Verzija Maila je 4.5. Što napraviti i ima li uopće pomoći?

Mac newbie
    iMac11,3
  • 3 Komentara sorted by
  • si bila u system preferences -> date & time i provjerila da je tamo sve tocno?

• Misliš, da li sam namjestila datum i vrijeme na kompu? To jesam, više puta sam to gledala, dobra mi je vremenska zona, područje, grad, datum, sat.... I gore u desnom uglu mi je naravno prikazan datum i vrijeme.

Ali pod datumima primljenih mailova su krivi datumi, tj. krivi je mjesec....

P.S. sad sam shvatila da mi je tako i sa iPhoto. I uvijek se pojavljuje taj January. Gdje god sam čitala na stranim forumima ili na pitanje nije odgovoreno ili problem nije riješen, a osim toga uvijek se taj problem ljudima pojavljivao ako su radili transfer iz nekog drugog programa, što kod mene nije slučaj.

Post edited by ameliepoulain at 2011-04-11 13:56:05
    Mac newbie
    iMac11,3
  • Kopam danas cijeli dan i barem sam uspjela dokučiti poveznicu, tj. zašto se događaju te greške s datumima.

Općenito, relativno malo ljudi se susreće s ovakovom greškom, a i oni koji se susreću obično ju iskuse nakon što update-aju software ili prebacuju mailove, fotke iz neke druge aplikacije. Gotovo svima se pojavljuje taj famozni mjesec siječanj, najčešće 5. siječanj neke godine (to varira).

Rješenja koje se nude na forumima su mijenjanje script-a (ne kužim se baš u mac pa se ispričavam ako se loše izražavam) što se tiće maila i "adjust date and time" ili "batch change" opcija što se tiće iphotos.

Ovo drugo mi nije upalilo, a prvo (script) ne razumijem ni što se traži od mene :-P.

Ali kako ne mogu odustati kopala sam po "date and time" postavkama, od tamo sam kliknula na "to set date and time formats, use language and text preferences". Kada sam otvorila "language and text" prozor izabrala sam "formats" gumb i pod datumima kliknula na "customize". Tamo mogu povlačiti gumbe tako da mi mjesec bude prvi ili godina ili kako god već želim namjestiti. Kada sam namjestila slučajno sam shvatila da predlošku mogu mijenjati brojeve (iako nije za to predviđeno je se poslije vrati na stari datum). Shvatila sam i da je fiktivni datum predloška upravo onaj datum koji se meni svugdje pojavljuje (siječanj) i on njega mi se pomiču dani kako teku, ali taj je očito početni datum.

Kada sam promijenila na 12.4.2011. i otvorila mail i iphotos SVI su datumi bili 12.4.2011.!!!

Po ovome zaključujem da se mac referira prema datumu tog predloška koji je fiksan i nema veze sa namještanjem datuma i vremena.

E sad, kako to promijeniti, je li to bug?

Mac newbie
    iMac11,3